E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço sezonunun başlamasıyla fiyatlamalar ayrışıyor---

Bilanço sezonunun başlamasıyla fiyatlamalar ayrışıyor

Bilanço sezonunun başlamasıyla fiyatlamalar ayrışıyor
30 Nisan 2021 - 09:24 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BİST100 endeksi gün içinde dalgalı seyretse de gücünü korudu ve %1.1 artışla 1,401 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi ortalamaların oldukça altında, 11.7 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 75 hisse değer kazandı, 22 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.22 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif kar satışları izleniyor.

Küresel hisse piyasalarında genel olarak iyimserlik sürse de ABD endekslerinin pozitif ayrıştığını görüyoruz. Açıklanan güçlü finansallarla pozitif tarafta kapanan ABD endeksleri, tahvil faizlerindeki yükselişle beraber sabah saatlerinde hafif satıcılı seyrediyor. Dün bilanço açıklayan şirketlerden Amazon, ilk çeyrekte rekor kar açıklarken, bugün de ABD'de Exxon Mobil, Chevron gibi şirket finansalları takip edilecek. İçeride ise dün TCMB enflasyon raporu yakından izlendi. TCMB beklenildiği gibi tahminlerini güncelledi ve 2021 yıl sonu tahminini %12.2 şeklinde güncelledi. Sunumda TCMB'nin sıkı duruşa yönelik vurgusu devam etti, 6 Mayıs PPK önemli olacak.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede oluşan dip formasyonlarını yukarı tamamlayan endekste 1,380-1,375 ilk destek bölgesi olmak üzere 1,415-1,440 dirençleri hedeflenebilir. Bilanço sezonunun başlamasıyla fiyatlamalar ayrışsa da genel beklentilerimizi koruyoruz. 1,380 zarar-kes seviyesi olmak üzere özellikle demir-çelik, gıda perakende ve petrokimya sektör hisselerini tercih ediyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 30/04/2021

Yabancıların en çok alım satım yaptığı hisse senetleri

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)