E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço öncesinde hisse ve sektörel bazlı ayrışmalar öne çıkabilir---

Bilanço öncesinde hisse ve sektörel bazlı ayrışmalar öne çıkabilir

Bilanço öncesinde hisse ve sektörel bazlı ayrışmalar öne çıkabilir
17 Ekim 2022 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta merkez bankalarına dair agresif sıkılaşma beklentileri ve küresel ekonomilere ilişkin resesyon korkuları ana risk başlıkları olarak takip ediliyor. Cuma günü itibariyle ABD’de başlayan 2022/3Ç finansal sonuç dönemi küresel piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Yurt içinde de finansal sonuç dönemi çarşamba günü Aselsan’ın finansallarını açıklamasıyla başlayacaktır. Finansal sonuç dönemi boyunca hisse ve sektörel bazlı hareketlere karşı hazırlıklı olunmalıdır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
• 15:30 ABD – New York Fed İmalat Endeksi Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Perşembe günü ABD’deki TÜFE verisi sonrasında yaşanan sert satışların ardından devam eden süreçte küresel hisse piyasalarında güçlü alımlar öne çıkarken, cuma günü de küresel çapta oynaklığın yüksek seyrettiği görüldü. BIST-100 Endeksi ana sektörler öncülüğünde güç kazanan alımlarla cuma gününü %2,07 oranında yükselişle 3.626,96 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü sert düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,58 – 18,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,58’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST-100 Endeksi’nin geçen haftayı kısa vadeli direnç olarak önem kazanan 3.600 üzerinde tamamlaması olumlu bir gelişme olurken, 3.600 seviyesi üzerinde kalıcılık korunduğu sürece endekste teknik olarak yükselişlerin devam edebileceği kanısındayız. Yukarı yönlü hareketlerde 3.650 seviyesi ara direnç olmak üzere tarihi zirvenin bulunduğu 3.715 seviyesi direnç olarak takip edilecektir. Zirvenin aşılması halinde yükselişlerin yeni bir ivme kazandığı ve 3.800’lü seviyelerin gündeme geldiği izlenebilir. Özellikle yurt içinde başlayacak olan finansal sonuç dönemi öncesinde hisse ve sektörel bazlı ayrışmaların öne çıktığı görülebilir. Endeksin 3.600 altına sarkması halinde ise düzeltme hareketleri öne çıkabilir. Bu durumda kısa vadede 3.545 – 3.500 ve 3.480 seviyeleri destek olarak izlenebilir.

Piyasaları yoğun veri gündemi bekliyor

 

Bakır fiyatları ivme kazanmakta zorlandı

 

Petrol bazı kayıplarını geri aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)