E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBilanço hareketi endeks üzerinde etkili olur---

Bilanço hareketi endeks üzerinde etkili olur

Bilanço hareketi endeks üzerinde etkili olur
08 Ağustos 2019 - 09:39 borsagundem.com

"Ticaret savaşları ve risk iştahının seyri yakından izlenecek olup aynı zamanda ağırlığı yüksek olan hisselerdeki bilanço hareketi endeks üzerinde etkili olacaktır"

"Endekste Bilanço Etkisi Piyasa Gündemi: Ticaret savaşlarına dair endişeler gündemdeki yerini koruyor. Tekrardan alevlenen ticaret savaşları küresel büyümeye dair kaygıları da beraberinde getiriyor. Güvenli liman talebinin genel olarak gücünü korumaya devam ettiği izlenirken ticaret savaşları Fed üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu tarafta ticaret savaşlarına yönelik gelişmeler ve Fed'e yönelik şekillenen beklentiler ve açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Orta

o 17:00 ABD - Toptan Stoklar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Küresel çapta yaşanan satışlar nedeniyle BIST-100 günü %1,53'lük düşüşle 98.056 puandan tamamladı. ABD borsaları güne kayıpla başlasa da gelen tepki alımlarıyla günü yataya yakın karışık kapanışlarla tamamladı. Bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin'de beklentiden iyi gelen ticaret verisinin katkısıyla yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,47 - 5,48 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,48'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını beklerken konsensüs beklentilerden daha iyi finansal sonucun açıklandığı ve endeksteki ağırlığı yüksek olan Tüpraş'taki fiyatlamalar da endeksin seyri üzerinde etkili olacaktır.

BIST-100 Strateji

Dün yurt dışında yaşanan satışlar endeksin gün içi kazançlarını geri vermesine neden oldu. Endeks kapanışından sonra yurt dışındaki kayıplar geri alınırken bugün BIST-100'ün güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. Ticaret savaşları ve risk iştahının seyri yakından izlenecek olup aynı zamanda ağırlığı yüksek olan hisselerdeki bilanço hareketi endeks üzerinde etkili olacaktır. 98.500 seviyesi üzerinde tutunmanın sağlanması durumunda 100.000 - 100.650 aralığı direnç konumunda bulunmaktadır. 100.650 direnci üzerinde yükselişlerin hız kazanabileceğini düşünürken bu seviye altındaki hareketleri tepki hareketi olarak değerlendirmeye devam ediyoruz. Geri çekilmelerde ise 98.000 - 97.600 aralığı ve devamında 96.500 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)