E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço fiyatlanması başladı---

Bilanço fiyatlanması başladı

Bilanço fiyatlanması başladı
21 Nisan 2022 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda tahvil faizlerinde yaşanan geri çekilmelerle birlikte bilançoların fiyatlandığını takip ettik. ABD endeksleri karışık bir seyirle tamamladı. Özellikle Netflix’te yaşanan %35’lik kayıpla birlikte S&P500 ve Nasdaq endekslerinde görülen gerileme etkili oldu. Tesla’nın da güçlü bir bilanço açıklaması endeksi destekledi.

Euro Bölgesi endekslerinde %1,5 seviyesine ulaşan yükselişleri takip ettik. Yükselişlerde teknoloji hisselerinin %2,5 kadar katkısı olduğunu söyleyebiliriz. Almanya’da Mart ayına ilişkin üretici enflasyonu %30,9 ile rekor tazeledi.

Asya endekslerinde dünkü karışık görünüm bugüne de yansıdı. Japonya Merkez Bankası’nın düşük Japon Yen’ine karşı tahvil alımlarına devam edeceklerini açıklaması ülke endeksine olumlu yansırken Çin’de faiz oranlarında indirime gidilmemesi piyasalarda halen olumsuz fiyatlandığını söyleyebiliriz.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi %0,27 yükselişine devam etti. Gün içi rekor 2.536 ve kapanış rekoru 2.525 puana taşındı. Endekste bilanço sezonunun iyimserliğinin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Gün içerisindeki veri akışında dışarıda Lagarde ve Powell’ın konuşması yer alacak. İçeride ise PPK özetleri ile para ve banka istatistiklerini takip edeceğiz. Ayrıca bugün Türk Traktör ile bilanço sezonunu açmış olacağız.

Piyasalarda bilançoların yarattığı olumlu havanın devam edeceği görüşündeyiz.

Piyasalarda gözler Powell'a çevrildi

 

12 göstergesi "AL" veren hisseler

 

Bakır ve demir fiyatlarında artış sürüyor

 

Petrol arz riski etkiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)