E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço fiyatlanmaları ağırlık kazanmaya başladı---

Bilanço fiyatlanmaları ağırlık kazanmaya başladı

Bilanço fiyatlanmaları ağırlık kazanmaya başladı
27 Ekim 2022 - 09:29 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Fed’e yönelik beklentilerin daha çok kendini bilanço dönemine bırakmasıyla birlikte piyasalarda risk iştahının devam ettiğini söyleyebiliriz.

ABD endeksleri satış ağırlıklı olarak tamamladı. Düşüşlerde Nasdaq endeksi negatif ayrışırken Dow Jones ve S&P500 endeksleri yataya yakın bir profil izledi. ABD vadeliler an itibariyle alıcılı işlem görüyor.

Güne satıcılı başlayan Avrupa endeksleri seansın 2.kısmında gelen alımların etkisiyle günü %1 civarında yükselişle tamamladı.Petrol ve emtia fiyatlarındaki yükselişle beraber enerji ve maden hisselerinde yükselişler gözlemledik.

Dünü pozitif tamamlayan Asya endekleri pozitif algısını an itibariyle %2 alıcılı olarak sergiliyor.

BİST100 endeksi son 2 gündür sürdürdüğü yatay hareketliliğe devam ederken TL grafiklere baktığımızda 4000 seviyesi civarında önemli bilanço açıklamaları öncesindeki temkinli duruşuna devam etti. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 214$ seviyesinde fiyatlanıyoruz. Gün içerisindeki işlemlerde ise 215$ direncinin çalıştığını ve 211$ seviyesinden de satışların karşılandığını gözlemledik. Tekniksel bazda 213$ destek seviyesini koruduğumuz sürece 215$ ve 219$ seviyeleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise dün seans içerisinde çalışan 211$ ve 210$ destekleri gündemimizde yer alabilir.

Dışarıda saat 15:15’te açıklanacak Avrupa Merkez Bankası kararının 75 baz puanlık bir faiz artışı olması bekleniyor. Böylece politika faizi %2.0’ye, mevduat faizi %1.5’e yükseltilmiş olacak. Ayrıca 15:45’teki basın toplantısı da önemli olacak. İçeride ise 10:30’da gerçekleştirilecek Enflasyon Raporu sunumu olacak. TCMB’nin son Enflasyon Raporu’nda açıkladığı enflasyon tahminleri bu yılsonu için %60.4, gelecek yılsonu için %19.2 seviyesinde. Enflasyon gerçekleşmelerinin TCMB’nin tahmin patikasıyla uyumlu gerçekleşmesi beklentisinde büyük bir revizyon gerçekleştirmesini engelleyebilir.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

MB enflasyon raporunu bugün açıklayacak

 

Bugüne kadar açıklanan tüm bilançolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)