E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço döneminde öne çıkması beklenen bankalar---

Bilanço döneminde öne çıkması beklenen bankalar

Bilanço döneminde öne çıkması beklenen bankalar
21 Ekim 2021 - 08:54 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan 3. Çeyrek beklenti raporunda şirketlerin bilanço beklentileri detaylı analiz ediliyor.

Borsa İstanbul’da bilanço dönemi başlarken, yatırım kurumları BİST şirketlerinde beklenti analizlerini yayınlamaya devam ediyor.

2021 yılı 3. çeyrek dönem bilançoları bu hafta açıklanmaya başlayacak.

Gedik Yatırım raporu şu şekilde olurken, raporun geri kalan kısmında şirketlerin detaylı analiz ve finansal görünümleri yer allıyor.

İşte beklenti raporu:

Çeyreksel bazda öne çıkmasını beklediğimiz sanayi şirketleri

Yılın üçüncü çeyreğinde çelik fiyatlarındaki artış trendinin olumlu etkileri ile çelik sektörü şirketlerinin (Erdemir ve Kardemir) olumlu kar açıklamasını bekliyoruz. Tüpraş ise artan talep sayesinde marjlarda yaşanan iyileşme ile karlılığını artıracaktır. Aygaz’ın da artan satış hacmi, stok karı ve Tüpraş’ın artan olumlu katkısı ile güçlü finansallar açıklamasını bekliyoruz. Petkim de yüksek talebin ve arz problemlerinin ürün fiyatlarını desteklemesi sayesinde üçüncü çeyrekte de güçlü finansallar açıklamasını beklediğimiz şirketler içindedir. Güçlü kar ivmesi beklediğimiz diğer bir sektör de gıda perakendesi. Bim (+%20-25) ve Migros’un (+%18-20) yönetimlerinin tüm yıl için öngördükleri satış büyüme rakamlarından kaynaklanan güçlü finansallar açıklamasını beklemekteyiz. Genel olarak gıda perakende sektöründe (SOK dâhil) enflasyon üzerinde büyüme ivmesinin devam ettiğini gözlemleyebiliriz. Öte yandan, güçlü baz etkisi nedeniyle otomotiv sektörü bilançolarının genel olarak kuvvetli gelmeyeceğini düşünsek de artan üretim ve ihracat performansı sayesinde Ford Otosan’ın mali tablolarının öne çıkacağını tahmin etmekteyiz. Üçüncü çeyrekte sert yükseliş yaşanan kömür, petrokok ve elektrik fiyatları ve dolayısıyla artan üretim maliyetleri nedeniyle Akçansa ve Çimsa’nın, ve genel olarak çimento şirketlerinin kar marjlarında gerileme olduğunu tahmin etmekteyiz. Yine Otokar’ın çeyreksel karı zırhlı araç teslimatlarındaki dönemsel düşüşün marjlarda çeyreklik ve yıllık bazda baskı yaratmasını sağlayabilir. Potansiyel güçlü kar ivmelerinin Erdemir, Kardemir, Petkim, BIM, Migros, Şok, ve Aygaz hisseleri üzerinde kısmen fiyatlanmamış olduğunu düşünmekteyiz.

Özel bankaların makul karlar açıklamasını öngörüyor, Akbank ve Yapı Kredi’nin öne çıkmasını bekliyoruz. Kamu bankalarında özel bankalara nazaran daha düşük karlılık ivmesi beklerken, segmentin kar kalitesinin yükselmesi muhtemel provizyon rasyoları ile artması beklenebilir. Özel bankalarda ana temaların enflasyona endeksli tahvillerde artan getiriler, artan kredi/mevduat makasının yanında yine artan swap maliyetleri, hafif genişleyen net faiz marjları ile makul komisyon geliri büyümesi ve azalan kredi risk maliyetleri olmasını öngörüyoruz. Özel bankalar içerisinde bahsedilen tema karışımı içerisinde Akbank ve Yapı Kredi Bankası’nın öne çıkmasını bekliyoruz. Bu bağlamda yılın ilk yarısında diğer özel bankalardan daha düşük öz sermaye karlılığı açıklayan Akbank, karlılığını bu grubun seviyesine getirmesi ve 0.38 PD/DD ile dip değerleme seviyelerinde işlem görmesi nedeniyle özellikle olumlu etkilenebilir.

Analizin tamamı için tıklayınız...

Ekonomik toparlanmanın bilançoları olumlu etkilemesi bekleniyor

 

Banka karlılıklarındaki güçlü görünümün sürmesi bekleniyor

 

2021 üçüncü çeyrek karlılıklarında olumlu beklenti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)