E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço döneminde hisse bazlı ayrışmalar da yaşanabilir---

Bilanço döneminde hisse bazlı ayrışmalar da yaşanabilir

Bilanço döneminde hisse bazlı ayrışmalar da yaşanabilir
22 Temmuz 2022 - 09:17 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB dünkü toplantısında piyasa beklentilerine paralel faiz oranlarında bir değişime gitmedi. ECB ise temmuz ayı toplantısında 50 baz puan faiz artırımına gitmesine karşın ilerleyen döneme ilişkin ECB’nin net bir yol haritası ortaya koymaması piyasalarda dalgalanmalara yol açtı. Bugün Avrupa ve ABD’de açıklanacak öncü PMI rakamları resesyon endişelerinin gündemdeki yerini koruduğu mevcut konjonktürde piyasaların yakın takibinde olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 11:00 Euro Bölgesi – İmalat/Hizmet Öncü PMI Önem: Yüksek
• 16:45 ABD - İmalat/Hizmet Öncü PMI Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Son günlerde toparlanma çabasının ve yükselişlerin öne çıktığı küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir seyir etkili oldu. ECB toplantısının ardından Lagarde’ın açıklamalarında net bir yol haritası ortaya koymaması da piyasalardaki volatiliteyi artırdı. BIST100 Endeksi dün günü %0,55 oranında değer kaybıyla 2.511,37 puandan tamamladı. ABD borsaları akşam saatlerinde etkili olan alımlarla günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,71 – 17,73 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle
17,73’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Dün küresel çapta dalgalı bir fiyatlama öne çıkarken, BIST-100 Endeksi’nde akşam saatlerinde kapanışa doğru kâr satışları hız kazandı. Dünkü geri çekilmelere karşın 2.500 üzerindeki seyrini koruyan endekste kısa vadede bu seviye üzerinde kalıcılığın korunması ve küresel risk iştahında iyileşmenin sürmesi yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşımaktadır. Bugün küresel çapta açıklanacak öncü PMI rakamları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacakken, yaklaşan finansal sonuç dönemine bağlı olarak yurt içinde hisse bazlı ayrışmalar da yaşanabilir. Endekste 2.535 - 2.560 ve 2.588 seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. 2.500 seviyesi altına sarkmanın yaşanması halinde ise endekste 2.469 ve 2.450 seviyeleri destek olarak izlenecek olup, 2.450 altında satışların hız kazandığı görülebilir.

Piyasalar öncü imalat sanayi verilerine odaklandı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Borsada 10 sektör yükseldi 18 sektör düştü

 

Temel metal fiyatlarında yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik22 Temmuz 2022 09:47

    ₺'nin değer kaybına ve enflasyona borsa şirketlerinin değerlenmesi yetişemiyor. Döviz alanla borsadan hisse alan arasındaki fark, malını peşin satanla veresiye satan arasındaki farka benziyor.