E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBilanço döneminde borsada çıkış trendi korunuyor---

Bilanço döneminde borsada çıkış trendi korunuyor

Bilanço döneminde borsada çıkış trendi korunuyor
16 Ekim 2022 - 10:33 borsagundem.com

Borsada bilanço dönemi başlıyor. Piyasaların gündeminde olağandışı bir gelişme olmaması durumunda bilanço sonuçlarına bağlı olarak hisse bazlı hareketlilik artabilir

Dalgalı bir seyir izleyen küresel borsalardan pozitif ayrışan Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı da yüzde 1,6 oranında yükselişle tamamladı. Yeni haftada borsa gündem şirket bilançoları olacak. Zeynel Balcı, Hürriyet'teki yazısının bir bölümünde bilançoların hisseleri nasıl etkileyeceğiyle ilgili öngörüleini paylaştı. Borsada kısa süreli kâr satışlarına rağmen çıkış trendinin sürdüğünü belirten Balcı, yeni haftada 3.600-3.580 bandını ilk destek seviyesi olarak gösteriyor. İşte Balcı'nın bugünkü yazısından bir bölüm: 

Piyasaların yeni gündemi ise 3. çeyrek bilançoları oldu. Bilanço açıklamaları ABD’de geçen hafta yoğunlaşırken, önümüzdeki haftadan itibaren Borsa İstanbul’da da bu süreç başlayacak. Yılın ilk yarısına ilişkin bilançolar oldukça olumlu gelmişti. Tavsiye olarak görülmemesi kaydıyla söylemek gerekirse, bankalar ve ulaştırma ile bazı sanayi şirket bilançoları dikkat çekmişti. Ekonomideki büyümenin korunduğu kabul edilirse, üçüncü çeyrek bilançolarında da yüksek kârlılık gösterecek fazla sayıda şirketlerin olması muhtemeldir. Son dönemlerdeki bilanço performansları 3.çeyrek ile ilgili kâr tahminlerde önemli bir kriter olacak. Piyasaların gündeminde olağandışı bir gelişme olmaması durumunda bilanço sonuçlarına bağlı olarak hisse bazlı hareketlilik artabilir. Ayrıca bilanço dışı gelişmelerle olumlu fiyatlamaya konu olabilecek hikâyesi bulunan hisse ve sektörlerdeki hareketler de yakından takip ediliyor. Borsa İstanbul her ne kadar teknik açıdan primli görülmekle birlikte fiyat kazanç oranları gibi bilanço değerleme oranlarına göre temel veriler açısından pahalı olmadığını söylemek mümkün. BIST100 Endeksi fiyat kazanç oranı cuma günü itibarıyla 6.8 civarında işlem görüyor. Bu oran gelişmiş ülke borsalarının oldukça altında. Piyasalarda henüz temkinli görünümün dağıldığını söylemek için erken.

BORSADA 3.715 ZİRVESİ ÖNEMLİ

Borsada kısa süreli kâr satışlarının ardından çıkış trendi devam ediyor. İlk destekler 3.600-3.580 seviyelerinde bulunurken bu seviyelerin üzerinde çıkışın devamı beklenebilir. Sonraki destekler 3.500 ve 3.400 seviyelerinde. İlk direnç 3.715 zirvesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. 3.715 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda ise çıkışın devamıyla 3.850 ve 4.000 sonraki direnç seviyeleri. Endekste çıkış hareketi korumakla birlikte direnç noktalarında kâr satışları gelebilir.

Borsalarda oynaklığın artacağı bir haftaya giriliyor

 

İşte Borsa İstanbul için kritik seviye

 

Borsa İstanbul haftalık bazda yüzde 1,66 değer kazandı

 

Yılbaşından bu yana hangi hisseler ne kadar kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA17 Ekim 2022 10:53

    BİZİM BORSA SUDAN UCUZ DİYORLAR BAKALIM SONUÇ NE OLACAK.

  • Hakkı 16 Ekim 2022 20:35

    Cephane/nakit tedarik edin. Yani fırsatlara hazır olun . Elinizde olan düşerse de panikleyip zararına satmayın, Çünkü paranın tek adresi, dönüp dolaşıp geleceği yer bist.

  • Muhittin16 Ekim 2022 13:19

    Şekerban çok ucuz. kaldı.1.72 yatirim tavsiyesi degildir.

  • Hakkı 16 Ekim 2022 20:39

    Evet, dört kategoride notu yükseldi, Çıkışta 5 TL. üzeri dahi maliyetlenenler var, mevcut seviyeden daha aşağıya düşmesi çok zor, yukarıya gitmeye mecali var, gerekçeleri var .

  • ALİ KODUŞ16 Ekim 2022 20:36

    Nasıl olacak şekerbank ve TSKB süpekülatörleri  bu iki hisse de yaptıkları operesyonlardan dolayı  yıllarca hapisyatacaklar aile boyu içeriye atmışlar.onlar olmadan bu hisseler yükselmez bence.

  • FİNANS DÜNYASI16 Ekim 2022 20:34

    Muhittin.................

  • 🔨16 Ekim 2022 11:24

    Akbank ve bir iki büyük daha gelen yatırımcıyı dökmek için seksen tane takla atıyor gün içinde istiyorlarki kendileri götürsün sonra tepeden gelene versinler öyle yağma yoook ya beraber gideriz ya sizde gidemezsiniz zaman çok bekler dururuz.