E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBilanço dönemi yaklaşırken, karlılıklar ne durumda?---

Bilanço dönemi yaklaşırken, karlılıklar ne durumda?

Bilanço dönemi yaklaşırken, karlılıklar ne durumda?
21 Ocak 2021 - 10:25 borsagundem.com

BGC, 4. çeyrek şirket karlılıklarında yıllık yüzde 7 artış bekliyor

Yatırım kuruluşu BGC tarafından hazırlanan dün tarihli raporda, 4. çeyrek şirket karlılıklarında yıllık %7 artış beklendiği belirtildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde bankaların bilanço açıklamalarının 28 Ocak'ta Garanti ile başlayacağı kaydedildi. Banka bilançolarının açıklanması için son tarih 01 Mart olarak belirlenmiş durumda. Finans dışı şirketlerin karlılıkları bilançolarının ise konsolide olmayan bazda 01 Mart'a, konsolide bazda ise 11 Mart7a kadar açıklanacağı vurgulandı.

Değerlendirmede 2020 yılı son çeyreğinde şirketlerin genel karlılıklarının yıllık %7 artacağı tahmin edilirken, bankalarda karlılıkların yıllık %9 azalacağı, finans dışı şirketlerde ise %19 yükseleceği öngörüldü. Çeyrek bazında ise banka karlılıklarında %27 düşüş, finans dışı şirket karlılıklarında %15 artış tahmin edildi. Toplamda ise %5 gerileme öngörüsünde bulunuldu.

BGC, gelir tarafında ise hem finans, hem de finans dışı şirketlerin %17 büyüme açıklamasını bekliyor. FAVÖK tahmini her iki kategori için %31 belirtildi.

Borsalarda risklerin üzeri örtülüyor

Merkez Bankaları izlenirken, borsada yükseliş sürüyor

Borsaya kazanarak başlamak ister misiniz

Futbol kulüpleri zararda

Galatasaray’da gelir % 60 düştü, zarar 290 milyon

Günün önemli şirket haberleri 21/01/2021

Plastikkart ve Yünsa sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)