E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBilanço dönemi başlıyor! Hisse bazlı hareketler öne çıkabilir---

Bilanço dönemi başlıyor! Hisse bazlı hareketler öne çıkabilir

Bilanço dönemi başlıyor! Hisse bazlı hareketler öne çıkabilir
24 Nisan 2019 - 09:09 borsagundem.com

Azalan işlem hacmi ile sıkışan endekste bilanço döneminin başlamasıyla hisse bazlı hareketler öne çıkabilir.

"Kısa Bir Aranın Ardından Piyasalarda Haber Akışı Ön Planda Kısa Tatil öncesi haftanın ilk işlem gününü BİST100 endeksi 95.953 puandan satıcılı ve hacimsiz tamamladı. Paskalya tatili nedeniyle Avrupa borsalarının genelde kapalı iç gündemde haber akışının yoğun olduğu kapanış ardından bugün YSK nihai kararı ve haber akışı öne çıkmakta. 23 Nisan tatilinde de çalışmaya devam eden YSK KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanabileceğine karar vermişti.

Bir diğer gelişme ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan 'Kabine revizyonu olur mu?' sorusuna: "Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam." yanıtını verdi. Erdoğan ayrıca 'Türkiye ittifakı' ve 'YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye ittifakı yeni bir model mi?" sorusuna "Cumhur ittifakının farklı bir versiyonudur" karşılığını verdi. YSK Kararına İlişkin ise "Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı itibarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz." Trump ile Görüşme Varmı? Sorusuna ise Randevu talebimiz var. Bugünlerde olabilir dedi.

BİST100

Dolar/TL'de 5,85 seviyesinin biraz üzerinde başladığımız yeni günde endeksin seyrinde etkili olacak haber akışına kısa göz atarsak S-400 ile ilgili haber akışı AKP Olağanüstü itirazına yönelik YSK dan gelecek karar. Sınır Ötesi Operasyonlarla ilgili haber akışı Dolar/CDS/ Swap konusunda haber akışı.

Endekste 96.000 seviyesinin hemen altında gerçekleşen kapanış ardından 95.300 ve aşağıda 93.800 destekleri öne çıkarken yukarı yönlü hareketlerde 97.000-97.500 hedef değerlerimiz olmaya devam ediyor. Azalan işlem hacmi ile sıkışan endekste bilanço döneminin başlamasıyla hisse bazlı hareketlerin öne çıkacağını ve Asya borsalarının karışık ABD Borsalarının ise rekor kapanışlar ardından karışık seyirle güne başlayabileceğini ve haber akışına göre yön arayışında olacağını da notlarımıza ekleyelim.

Manşette neler var

Beyaz Saray tarafından, ticaret müzakerelerinin gelecek hafta Çin'de süreceği belirtildi. ABD borsası beklentiden iyi gelen karlılık rakamlarıyla yükselirken S&P500 ve Nasdaq Endeksleri seansı rekorla tamamladı. Yüksek Seçim Kurulu, KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanabileceğine karar verdi. YSK'nın AK Parti ve MHP'nin itirazı kabul etmesi halinde bu İstanbul'da seçimlerin yenileneceği anlamına gelecek. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul'da seçmen 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek. Ret kararı verilmesi halinde ise Ekrem İmamoğlu'nun İBB Belediye Başkanlığı'na ilişkin tüm itiraz süreci sona ermiş olacak. Dışişleri / Çavuşoğlu: "S 400 konusunda bizim dile getirdiğimiz bir ara formülü yok." Dedi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Fannon:Yaptırımların hedefi İran rejimidir, ithalatçı ülkeler değil. Merkezi yönetim brüt borç stoku 1 trilyon 162,4 milyar lira oldu. ABD Başkanı Trump Herman Cain'i Fed yönetim kurulu için aday göstermeyeceğini açıkladı. Merkez Bankası tarafından yayımlanan ve Resmi Gazete'de yer alan tebliğe göre, 3 aylık TL mevduatlarına da değişken faiz oranı uygulanabilecek.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100 Endeksi günü -0,94% değer kaybederek 96.900 seviyesinde kapattı. İşlem hacmi yabancı + yerli katılımının az olması nedeni ile düşük gerçekleşti. Gün içerisinde 500 puanlık dar marj içerisinde hareket etti. RSI 45 seviyesine gelindi. Dar band aralığında ve düşük hacimlerle işlem gördü. Grafikte 20g ort 96.000 seviyesinin hafif aşağısında kapattı. Destek olarak gördüğümüz 95.000 - 95.300 bandının önemli olduğunu düşünmeye devam ediyoruz. Aşağısında 92.500 ilk kısa vade ana hedefi olacağını öngörüyoruz. 100g ort 97.500 ise direnç konumunda. İşlem aktivitesi ve performans endeks yan hisselerde yoğunlaştı. DOHOL +3,8% ve EKGYO, KRDMD, KCHOL ve BIMAS hafif pozitif olması dışında X030 endeks satıcılıydı. XBANK -1,7% kapattı. Pazartesi seans kapanışında USDTRY 5,8360 bu sabah ise 5,8534 seviyesinden işlem görüyor. Bugün negatif açılış ve 9 3. 8 00 - 9 7. 500 arasında işlem aktivitesi bekliyoruz. Takip edilecek destek seviyeleri 95.300 - 93.800 dirençleri ise 97.000-97.500 bandı ve 98.500 olarak görüyoruz."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)