E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBilanço beklentileri Wall Street’i düşürdü---

Bilanço beklentileri Wall Street’i düşürdü

Bilanço beklentileri Wall Street’i düşürdü
12 Nisan 2021 - 16:51 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta ekonomik toparlanmanın etkileriyle yükseliş gösteren ABD borsaları haftaya bilanço beklentilerinin etkisiyle düşüşle başladı. Yatırımcılar bilançoların güçlü ekonomik toparlanma verilerini karşılamamasından endişeleniyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 düşüşle 33.764,45 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 azalışla 4.125,62 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,40 ekside 13.845,07 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0153 artışla %1,676 oranında değerleniyor.

ABD borsalarında geçtiğimiz hafta ekonomik toparlanmanın etkileri hissedilmişti. Geçtiğimiz hafta New York Borsası’nda Dow Jones Endeksi %2 yükselirken S&P 500 Endeksi’yse %2,7 artmıştı. Nasdaq Endeksi geçtiğimiz hafta %3,1 yükselmişti.

Wall Street Endeksleri bilanço sezonu haftasınaysa düşüşle başladı. Yatırımcıların aklındaki soruysa ABD ekonomisindeki olumlu haberlerin hisse senetleri fiyatlarına yansıyıp yansımadığı oldu. Bu hafta bilanço sezonu Çarşamba günü JPMorgan Chase, Goldman Sachs ve Wells Fargo’nun bilanço paylaşımlarıyla birlikte başlayacak. Wall Street çevreleri ise ekonomik toparlanmanın şirketlerin bilanço beklentilerini aşması beklentisi içerisinde.

Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı ve Baş Yatırım Sorumlusu Michael Wilson konuyla ilgili açıklamasında, “Halihazırda fiyatlandırılmış olan güçlü bir bilanço sezonu görülmesini ve yatırımcıların bilançolardan çok özellikle marjlar ve maliyetler ve güçlü talebi karşılamak için tedarik sağlama yeteneğine baktığı bilanço beklentilerine daha fazla odaklanmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un dış kaynaklardan derlediği verilere göre geçtiğimiz hafta 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %1,7’nin altında kalması enflasyon endişelerini azalttı. Uzun vadeli getirilerin enflasyon nedeniyle aşınması riski taşıyan büyük teknoloji hisseleri endişelerin azalmasıyla yüksek getiriler sağladı. Haftalık verilerde Apple %8 yükselirken Google’ın çatı şirketi Alphabet ve Amazon %6’dan fazla yükseliş gösterdi. Bitcoin geçtiğimiz hafta sonunda yeniden 60 bin dolar seviyesine ulaştı.

ABD Merkez Bankası Başkanı (FED) Jerome Powell, geçtiğimiz hafta salgının etkilerinden hızla toparlanan bir ekonomi öngörmesine rağmen FED’in kolay para politikasını devam ettirme taahhüdünü yineledi. Powell Pazar günü verdiği bir röportajda, “Bu yıl herhangi bir zamanda bir faiz artışı yapmamızın ihtimalinin çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. FED’in ekonomik toparlanmanın tamamlanması için gereken süre boyunca ekonomiyi desteklemek amacıyla elinden gelen her şeyi yapacağını garanti edecek bir konumdayım” ifadelerine yer verdi. Powell’ın bahsettiği bu destek sıfıra yaın olan kısa vadeli borçlanma oranlarını ve ayda 120 milyar dolarlık tahvil alımlarını içeriyor.

Küresel borsalardaki boğa piyasasının ömrü ne kadar?

 

Tahvil faizlerinde gerileme

 

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)