E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBiden'ın zaferi doların hezimeti mi olur? ---

Biden'ın zaferi doların hezimeti mi olur?

Biden'ın zaferi doların hezimeti mi olur?
06 Kasım 2020 - 14:45 borsagundem.com

ING ve Commerzbank raporlarında Biden'ın seçilmesinin dolarda düşüşe yönelik piyasa hareketlerine yol açabileceği belirtiliyor

ING tarafından hazırlanan rapora göre, Joe Biden'ın zaferi ve tarım dışı istihdam verisinde zayıflık halinde dolarda düşüş hızlanabilir.

Kuruluşun değerlendirmesinde, Biden'in olası zaferinin mali teşvik adımlarında artış ve ticaret gerginliğinde azalma etkisi nedeniyle güvenli liman varlıklarından dolara olumsuz etki edeceği yorumunda bulunuldu.

ING analisti Chris Turner "Eğer bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi tahminlerin altında kalırsa FED'in piyasaya daha fazla likidite aktarmasının gerekeceği sinyali olabilir" yorumunda da bulundu.

Commerzbank Analisti: Biden'ın başkanlığı dolarda zayıflama getirir

Commerzbank Analisti You-Na Park-Hege, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ın Trump'a göre daha fazla mali harcama eğiliminde olmasının  seçilmesi halinde dolarda zayıflamaya neden olabileceğini tahmin etti.

Biden seçilmesi halinde dolarda orta-uzun vadede düşüş tahmin eden analist, "FED'in para politikasında sıkılaştırma yönünde adım atmayacağı  bir ortamda bunun enflasyonist olacağını düşünmek yanlış olmaz. Bu da  dolar negatif bir durum" ifadelerini kullandı.

Dolar Endeksi bugün 92,3200 ile 2 ayın yeni en düşük seviyelerini test etmişti.

Mobius'a göre Biden'ın seçilmesi Türkiye gibi ülkeler için iyi

Dolar ve euro hafta biterken rekor tazeledi

Goldman Sach’tan banka hissesi önerileri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)