E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'in skandal sözleri ortaya çıktı!---

Biden'in skandal sözleri ortaya çıktı!

Biden'in skandal sözleri ortaya çıktı!
15 Ağustos 2020 - 22:18 borsagundem.com

ABD’deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan Joe Biden, bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Biden, muhaliflere destek vererek, Türkiye'deki iktidarı değiştirebilecekleri yönünde skandal sözlere imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde şuanki başkan Donald Trump'a rakip olan demokratların adayı Joe Biden'dan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Biden, Erdoğan'a karşı muhalifleri desteklemeleri gerektiğini savundu.

SKANDAL SÖZLER
Joe Biden, muhaliflere destek vererek, Türkiye'deki iktidarı değiştirebilecekleri yönünde sözler skandal sözlere imza attı.

"Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan'a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu" şeklinde ifadeler kullanan Joe Biden, diğer taraftan Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edecekleriyle ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Joe Biden, ocak ayında yaptığı skandal konuşmasında şunları kaydetti:

"Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için... Bu iş bir süre iyi gidiyordu.

Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım. Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli.

Yani çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile... Partisi, İstanbul'dan dışarı atıldı. Peki biz ne yapıyoruz? Burada oturup boyun eğiyoruz.

Yapacağım en son şey, ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Kesinlikle en son şey. Ve onlara Kürtlerle ilgili olarak birkaç görüşmem oldu. O dönem henüz üzerlerine gitmiyorlardı.

Yani şunu göstermemiz lazım. Türkiye, Rusya'ya bağımlı olmayı istemek zorunda değil. Uzun bir zaman önce o elmadan bir ısırık aldılar. Ama şu ana kadar onlara davrandığımız şekilde davranmaya devam etmeyeceğimizi anlamak zorundalar. Yani çok endişeliyim. Hava üslerimiz ve onlara erişimimize dair de çok endişeliyim. Bence bölgedeki müttefiklerimizle bir araya gelerek, onun bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edeceğimizle ilgilenmek bizim için son derece fazla iş olacak.

Özellikle Doğu Akdeniz'de petrolle ilgili faaliyetleri ve görüşülmesi uzun sürecek olan çok sayıda başka şey... Ama cevabım 'evet, endişeliyim.'"
(Sabah)

Joe Biden'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'de önemli mesajlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (93)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...16 Ağustos 2020 22:23

    feto ve siyasi kankaları batıtamadı bu ulkesi sen kimsin bidon ??

  • muzaffer16 Ağustos 2020 17:26

    ABD bu oyunu daha önce de defalarca oynandı.Dümen suyundaki ne zaman zor duruma düştü ise çıkarlarının devamı için böyle oyunları tezgahlamıştır.

  • vatandaş16 Ağustos 2020 14:25

    kılıçdaroğlunun dostlarımızla iktidara geliyoruz,demesi bu olsa gerek,kemal beyin dostları meydana çıkmaya başladı,en büyük dostu jooo yumuş yani darbe ile geleceklermiş,ne yazıkki gerçeklerin er yada geç gün yüzüne çıkma gibi bir huyu var,en büyük işbirlikçi içerdeymiş.vay ülkem vaya adamlar altımızı oyuyor haberimiz yokmuş

  • muzaffer16 Ağustos 2020 16:25

    Tayyip'in ülkeyi yönetemez duruma düştüğünü gören ABD yaptığı masrafı çıkarmak için verdiği destek

  • Ziya16 Ağustos 2020 15:34

    Bunun ihanetin  bir ilanı oluğunu herkes anladı!  Bu kadar rahat mesaj verdiğine göre güvendiği yerler var demektir. Yani üst akılın yeni yönlendirme ve yönergelerini dört gözle bekliyorlar. Fettan Karı da  eve dönmüyor baksana.

  • twi@stanbulMehmet116 Ağustos 2020 14:11

    ocak ayında söylenen laflar bugün çıkıyorsa bu maksatlıdır

  • emekci16 Ağustos 2020 14:00

    adam doğru konuşmuş

  • Nihat16 Ağustos 2020 15:07

    Erdoğan gitsin diye Biden in kucağına bile oturursun kanı bozuk seni.

  • muzaffer16 Ağustos 2020 13:41

    AKP ye amerikan desteği

  • )16 Ağustos 2020 12:52

    Sandıklardan oy çalacak :D .... Demek istediği, ben KARAOĞLANA yaptığım ambargoyu, Türkiyeye yaparsam, aynı durumakendileri düşer... şuan nasıl ki akp geçmişte yağ yoktu, tüp kuyruğpu vardı diyor... işte onu yapabilirler anca. ki aynını, Katar a denediler olmadlı. çünku dünya gelişti, mesafeler kısaltı, aynı ürünleri bir çok devletler üretebiliyor. bu taktik bitti. yönetim modelimiz araplardan çok farklı. araplar hala kutsal kan ve ırk üerinden akrabalar arası darbeler yapılıyor. feto darbesine illa destekde verdiler, ama kışladan çıkan ordumuzun yüzde 5 i kadardı. yüzde 95 kışladadı. yüzde 5 in yüzde 5 üde zaten olayı tatbikat sandı. ancak burada, geçmişdeki bulundukları konumlarla, oy yok edebilirler. malum geçmişte feto ile ele le kolkola olanlar ve demeçleri hala youtubede üst düzey sıyasılar var...

  • mantık16 Ağustos 2020 14:48

    Kıçı kırık nerelerden ne çıkarıyor?  

  • manyak herif16 Ağustos 2020 12:01

    sayın bidenın AKP yi seçimlelrle devireceğini söylemesi onun ne kadar açık,dürüst ve demokratik  olduğunu gösterir.türk dostu Sayın Bidenı seviyoruz ve bize destek vermesini destekliyoruz.sayın kılıçdaoğlu ile ,ktidar daha güçlü türkiye daha güçlü.herşey güzel olacak,birlikte başaracağız.

  • Nedim16 Ağustos 2020 12:12

    Bunların generalleri  pkk ile aynı çadırda fantezi peşinde idiler!  Türk askeri gelince fantezi falan kalmadı donunu toplayamadan  topukladılar.   Sen de aynı fanteziler içinde yaşaman sükutu hayal rezili perişan olman mutlak görünüyor.  Neyse nasılsa alışıksınız el şeyine  yapışıp gerdeğe girmeğe!  

  • Nedim16 Ağustos 2020 11:47

    Bu zerzevatın konuştuğu tarih tam da Suriye de ne işimiz var diyen soytarının laf ettiği tarihlere denk geliyor.    Demek ki sinyali bunlara çakmış!  Papazın dostu papaz olur.  Üstelik bu köpekler daima   Ak parti hükümetlerini  Amerika yanlısı olmakla suçlarlar!   Varın siz düşünün bunların nasıl iflah olmaz alçaklar sürüsü olduklarını!  

  • Nedim16 Ağustos 2020 14:46

      Şu çok açık bir gerçek ki Türkiye yi karadan havadan denizden sarmaya çalışan  batı v onun içerideki işbirlikçi köpeklerine asla izin vermeyeceğiz!  Ahmak hala anlamazdan  geliyor.  Kuzey Suriye ye pkk itlerini yerleştiren  Amerika ağzımızı açarsak daha fazla taviz alacakmışız!  Alacağımız şey pkk bombası ve harabe iller olurdu şerefsizin evladı!  Nasıl anlamazsın kanı bozuk?

  • ee16 Ağustos 2020 12:53

    ne işimiz var suriyede ? bizene suriyeden ? diplomatik olarak aynı şuan aldığımız tavizlerin fazlasını alırdık. ne rusya ne abd ne iran bukadar suriye topraklarına yerleşmezdi... asıl soytarı sensın, yağdanlık olup yalama olmuş vida gibisin. boşa dönüyorsun kendine faydan yok. 

  • Doğru16 Ağustos 2020 11:21

    Herşey CHP lilere manidardır tıpkı bu acılmama gibi gezi olaylarında birileri tivit atıyordu yok arkadaş biz icerden başaramıyoruz dişardan gelip bizi işkal etsinler biz bunları gördük nekadar anlatsakta boş içimizdeki bazı kesim istiyor bizi işkal etsinler burda ülke ekonomisi kötü diye yazanlar hepside zengin kesim ülkemi begenmeyen gitsin sevdigi ülkelere vatan hainleri azalmış olur

  • AHMET ÖZBİR16 Ağustos 2020 11:17

    BAYILDIN denen alçağın "Türkiye'deki muhalefetle, dostlarımızla birlik olup Erdoğan'ı yıkacağız" açıklaması By Kemal'in "Dostlarımızla İktidara Yürüyeceğiz" sözünü aklıma getirdi. Ancak şunu bütün dünya bilmelidir ki BİR LİDER'İN ARKASINDA ÖLÜMÜNE DURAN MİLLET OLDUKÇA ABD'Sİ, KILBEDESİ TOPLANSA YIKMAYA GÜÇLERİ YETMEZ. Biz REİS'in ardından ÖLÜMÜNE YÜRÜYECEĞİZ. Sıkıyorsa gel TÜRK DÜŞMANI BAYILDIN REİS'imi indir gücün yetiyorsa.

  • Selim16 Ağustos 2020 11:06

    Bu konuşma kararsızları inatla akp ye oy vermeye iter. Erken seçim olacak sanırım.

  • pazarci16 Ağustos 2020 10:28

    Turk,un/TC nin bir nolu dusmani amerikadir bilinmeyen birsey deyil....avrupasida /amerikasida ayni ,guclenmeni istemezler....hicbir askeri darbe ve terorist olusum arkasinda yeterli guc olmadikca gerceklesemez/yasayamaz.......

  • nasiiiiii16 Ağustos 2020 08:26

    troller basmış sayfayı, akşam emir geldi galiba. arkadaşlar abd bize süper bir koz verdi ee bizde eşek değiliz tabi kullanıcaz bunu, hadi internette başlayın wayyy sen bize nasıl bunları söylersin diye yazmaya

  • mantık16 Ağustos 2020 12:29

    Buradan tehdit edecek kadar ahmak olduğuna göre  bayağı bir sersemsin!  

  • manyak herif16 Ağustos 2020 12:10

    ya sen beni tanımıyosun ya da evde,okulda,askerde hiç dayak yemedin.

  • Mantık16 Ağustos 2020 11:28

    Troller götürsün seni soytarı!  Sanki bilinmeyen bilinmedik  bir konuymuş gibi değil!  Şahsiyetsiz origini  bozuk   it sürüsünün hangi partide olduğu herkesin malumu  zaten!  bak konuşurken bile  yunan ağzı!  

  • doğru16 Ağustos 2020 08:14

    Maalesef biz  olaya hep akp veya chp tarafından bakıyoruz, Türkiyede iktidar ister akp ister chp olsun biz hep amerikanın dediğini yapmışızdır ,amerika ile yakınlaşmassan rusyanın kurallarına göre hareket edeceksin ,dünyada tek başına hareket edebilmek için teknolojin kuvvetli olacak ,nükleer gücün olacak biz bilimde onlardan yüz yıl gerideyiz bü işler atıp tutmakla çene yapmakla olmuyor,herkes hafızasını yoklasın daha suriyede kasabaya girmek için bir sene amerika ve suriyenin iznini bekledik, bundan birkaçsene önce amerika ve israil için kürecik radarının kurulmasına izin verdik bu akp zamanındada böyle olmuştur akp den öncede...

  • bu dünyadan biri16 Ağustos 2020 08:04

    Sabah gazetesi haberidir. Bidenle erdoğan ilişkisi beni ilgilendirmez. Beni ülkeyi getirdiği ekonomik çök çöküş ilgilendiriyor. Torpille yapılan haksız atamalarla mağdur edilen gençler ilgilendiriyor. Abd için Erdoğan bir projeydi, işi bitti şimdi süpürecekler. Kılıçdaroğlu veya bir başkası da proje olarak getirilebilir. Akp liler Erdoğanın proje olduğunu kabul etmiyor, diğerlerini ise proje olarak nitelendiriliyor. Bizim ülkemizdeki son 80 yıllık hükümetler Abd projesidir. Tam bağımsızlıkta İranın durumuna düşersiniz. Ecevit Kıbrıstaki başarısını ambargolarla ödedi. Akp liler hala benzin yağ kuyruklarından sözeder, haksızca Eceviti suçlarlar. O ambargolar bir bedeldi. Akp hükümeti Irak tezkeresinden sonra iktidar oldu, şimdi Abd nin istediği politikaları uyguluyorlar. Özellikle Suriye meselesi Abd nin projesidir.

  • Nedim16 Ağustos 2020 12:57

    Ortada bir tek proje var!  O da Kemal ve chp yi tanzim etme projesidir.  Ulan sersem Türkiye orada pkk v terör vlti kurulmasın diye  duruyor!  Beynini   meferi  Galiba İzmir papazından sonraki papaz da sensin!

  • Sdk16 Ağustos 2020 03:52

    RTE herkes irite olmuş... Yav bu kadar çok göze neden batırıyorsun kendini... Kılıçdaroğlu'nun dostları da belli oldu... ülkemize yazık valla.. önümüzdeki 5-10 yıl sıkıntı bitmeyecek anlaşılan...

  • artik son16 Ağustos 2020 03:30

    Adam 8 ay once konusma yapmis biz 8 ay uyuyup cevap vermeyelim 8 ay sonra medyaya servis kral ciplak....artik son.

  • mantık16 Ağustos 2020 15:28

    Ah diye feryat ettiğine göre ilerleme olacak!  At gözlüğünü sen çıkar!  Başkalarına tak diye de talimat verme! 

  • ah16 Ağustos 2020 13:51

    mantik olarak yazan at gozlugunu tak a gaberi izle.

  • mantık16 Ağustos 2020 12:05

    fafa, sen ancak maymunlar ile  dans edersin!  Kendine benzer maymunlar ile takılmaya devam et   

  • fafa16 Ağustos 2020 11:26

    Bu konuşma şu anda lazım oldu,haydi kenetlenin Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında.

  • Dopra16 Ağustos 2020 10:45

    Asıl mesele sekiz ay önce konuşması mi. Yoksa konuştukları mi. At gözlüğünü çıkarın ben başkan olursam başınıza bela olucam diyor. AKP veya CHP li olmanız farketmez Türk olun yeter diyor daha neyi anlamıyon.

  • Adnan16 Ağustos 2020 02:46

    Ne Avrupa ya, ne de ABD yonetimine hiç sicak bakamadım. Yıllardır Türkiye hakkinda iyi düşünceler sunmuyorlar, hep dediklerini yapmamızı istiyorlar, hep kendi cikarlarini düşünüyor lar, geçmiş tarihte de neredeyse ayni zaten. Tarihe bakinca Degisen pek bir sey yok. Dusuncelerini zaten ortaya koyuyorlar bir şekilde. Dusman dedigimiz ulkeler onlara hep dost oluyor, bize gelince muttefiksiniz diyorlar ama muttefik ruhuna yakışan hareketler de göremiyorum ben

  • Nedim16 Ağustos 2020 12:26

    Deme be! :D  :D  :D  :D  :D  Keşke bize de önceden söyleseydin de tedbirimizi alsaydık  Hatta ve hatta bu muhteşem fikirlerden devlet ricalini de faydalandırmış olurduk.

  • Nihat16 Ağustos 2020 11:29

    E  ne yapalım  peki belki seni ileride memnun ederler.

  • Yunus16 Ağustos 2020 01:14

    Demek bu günlerde agır develasyon gedi dahada agırı gelecek bir malzeme kedilerine cıkardılar artık bu bahaneyle işi göyürürlet 1avro ne kadar tl haydi size iyi uykular

  • Ali16 Ağustos 2020 00:55

    Gündem degışsın milet birbirine vaf caksın tıriller hareketlensin milletin gecim derdi varmı yok 2 aydır hastaneden rendevu alamıyorum gelen zamlardan kimsenin haberi dahi yok

  • Nedim16 Ağustos 2020 11:32

    ahmak herif mı geçim derdi    Denizden karadan havadan sarmaya çalıştıkları  bir Türkiye ve içerideki işbirlikçir  var!  Bumları  millet görüyor.  Bu da pis boğazını düşünüyor.  Hayvanat  biraz akıllı ol.  

  • halk16 Ağustos 2020 00:35

    siz bidon un söylediklerine bakmayın arasıra sacmalar  zaten secimi kaybedecek viskiyi cok içtigi için  ne söyledigini bilmiyor  

  • Salim16 Ağustos 2020 00:24

    Tapınakçıların uşağı bu

  • Atavatan16 Ağustos 2020 00:21

    Master bu konuşma yeni ama senin gibi şerefini kiraya vermişler bunuda bir yerinden okuyor türk düşmanı yardımcı atadı buna elli yıl önce dersin kimbilir nerenin kılıç artigisin

  • APKTURK16 Ağustos 2020 00:16

    PAZARTESİ VİOP ARTI AÇAR

  • belirsizlik16 Ağustos 2020 00:06

    Chp ye sallayan boş beyinler bakın Abd ve Akp işbirliğinde ortadoğuda istikrar kalmadı barış yok huzur yok. Yanlış dış politikanın faturasını iktidara kesin Chp ye değil . Biz çok gördük Akp nin Abd  hadsizliklerine cevap veremediğini ama Chp iktidarında cevabını alacak.

  • Nedim16 Ağustos 2020 11:50

    Hakikaten yav sen ne dikim bir salaksın!  Ne işimiz var Suriye de  diyen kerkenezin  yavrusu da ancak bu kadar sersem olur.

  • Mehmet16 Ağustos 2020 09:24

    Hayret aptalligin ahmakligin..salakligin..resmidir..iktidarmis..gulermisin..aglarmisin

  • Hadi ya16 Ağustos 2020 00:02

    8ay once soylenmis sozleri neden bu akp simdi gundeme tasir hic dusundunuz mu sanki bugun soylemis gibi dolar artacak bunlar dis gucler bize saldiriyor diyecekler gundemi degistirme cabalari cokk tilkiler cok ama yine yedirirler bu koyunlara vatani bokdurmeyiz ezani susturmayiz he :))

  • master15 Ağustos 2020 23:57

    bu konuşmayı yapalı 8 ay olmuş neden şimdi öne çıkarıyorlar.Maksat gündem olsun

  • Bika16 Ağustos 2020 00:38

    10 ay öncede Trump Erdoğan'a mektup gönderip hakaret etmişti. “Sert adam olma. Aptal olma! Seni sonra arayacağım” yazıyordu ve mektup Türk kamuoyundan gizlenmişti. ABD'nin kasım seçimlerinden ne sonuç çıkarsa çıksın ilişkiler daha da bozulacak görünüyor.

  • Ibrahim15 Ağustos 2020 23:55

    FAZLA SOZE GEREK YOK...CHP li Ve IYI PARTILI SAG DUYULU..ARKADASLARA SESLENIYORUM..HDP ye SOZUM YOK..ARTIK VICDANINIZIN..VE AKLINIZIN SESINI DINLEMENIN ZAMANI GELMEDIMI..HA..BIRDE TAKINTILI VE HASTA KISILERE..DE..SOZUM YOK..ONLARI KENDI DUNYALARINA BIRAJKIYORUM...SAYGILAR

  • mantık16 Ağustos 2020 15:56

    Altına yap üstüne otur şimdilik!  daha sonra 2. talimatım da gelecek! :D  :D  :D  :D Tamam mı fafa altına yapıyor üstüne oturuyorsun şimdilik başka bir şey yapmıyorsun! :D 

  • fafa16 Ağustos 2020 11:27

    Ne yapmamızı istiyorsun?

  • Vay15 Ağustos 2020 23:55

    Demekki bizim.sahsim trump ciymis vay be , rakibi boyle konustuguna gore ( bu arada ekipce gelmissiniz ya baktimda yorumlara :))))

  • ŞENOL KARAIRMAK15 Ağustos 2020 23:53

    bu hareket ak partiyi % 60 la sandıktan çıkmasına neden olacaktır.chp oyları ak partiye götürecektir.

  • Bekle16 Ağustos 2020 00:03

    Hicbir chp li bu ucuz numaralari yemez

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI15 Ağustos 2020 23:52

    CHP yi halkın seçeceğini hiç tahmin etmiyorum.yine eski taktikler ile chp yi iktidara getirmeye çalışmaktadırlar.aslında chp de demokrasi diye yırtınıp durmakta olup, ondan bu hareket tepki vermesi bekler idik.

  • Bak simdi15 Ağustos 2020 23:52

    Demekki bizim.sahsim trump ciymis vay be , rakibi boyle konustuguna gore

  • Yasin16 Ağustos 2020 02:04

    Iste size bir AHMAK..TRAMP OLSON..BIDON OLSUN.FARKEDERMI.

  • Söz konusu vatansa can feda15 Ağustos 2020 23:51

    Trump da seçilmeden önce böyle ileri geri konuşuyordu ALLAH CC Amerikayı ve bunun gibi şerefsizleri kahretsin hepsi bize muhtaç olsun İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH

  • YASEMİN KADIRGALI15 Ağustos 2020 23:50

    Türkiye doğru yolda olduğu gösterir.hepside kudurmuş gibi üzerimize aynı anda gelmeye başladılar.arı kovanına çomağı soktuğumuzun bir kanıtı olup. kovan dağılmış durumda.

  • Paraustasi15 Ağustos 2020 23:42

    Burası Türkiye Cumhuriyeti iktidarında bizim muhalefeti de Türk te bizim Kürt te biz beraberiz Kürt sorunu olan sizsiniz olayın aslı zaten Kürt sorunu gösterip Ermeni pcleriyle bu ülkeyi bölme niyetiniz

  • .....15 Ağustos 2020 23:36

    Ülkemizi önce siyasi istikrarsızlıkla dizayn ediyorlar, sonra terör örgütleriyle dizayn ediyorlar, sonra ekonomik kriz ile dizayn ediyorlar. Çok şükür siyasi istikrarı sağladık, sonra terör örgütlerine tek tek dersini veriyoruz. Nihayet ekonomi kaldı düzeltmemiz gereken. Eğer Allah muhafaza iş siyasi istikrarsızlığa tekrar dönerse terör örgütleri tekrar dirilecek, ekonomi tamamen yok olacak. Çok şükür biz son aşamaya geldik. Bizi buradan yıkmaya çalışıyorlar. Başarılı olursak o korktukları Türkiye geri döndü inşallah. Ölmek var dönmek yok, çünkü bu bizim bağımsızlık mücadelemiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kâfire boyun eğdirmesin

  • fafa16 Ağustos 2020 18:18

    Mantık,devlet kim?Sen değilsin,ben de değilim.Aynı şeyi söylüyoruz,yerinde kullaılmadı ,israf ettik.

  • mantık16 Ağustos 2020 15:18

    Almasaydın fafa  borçların çoğusu bankaların getirdiği sendikasyon kredilerinden  oluşuyor. Bunu iyi bir  süre içinde  sanayi v ar ge için kullanamadılar ise  kabahat  neden devletin olsun!  

  • fafa16 Ağustos 2020 11:31

    Verdiler ucuz dövizi,yedik ,içtik israf ettik bitirdik ödemeye gelince nefesimiz kesildi.Hani bir dolar ,bir tl.olacaktı,elin parasıyla eşitliğe soyunduk.

  • Muhalefet sessiz15 Ağustos 2020 23:34

    Bazı cahiller Biden Tayyip Erdoğan'a pas veriyor demişler. Yahu sizin kafanız hiç mi çalışmıyor? Bizde seçim yok ki Amerika'da seçim var. Adam niye pas atsın. Pası ülkesindeki Yahudilere, Rumlara ve Ermenilere atıyor. Bir de bizim yahudi, ermeni severlere ve bütün Tayyip düşmanlarına atıyor. Yanınızdayım, geliyorum diyor. 1 Dolarları getiriyorum diyor. İstanbul'u nasıl aldık, Türkiye'yi de alacağız diyor. Demek ki Tayyip Erdoğan bunların psikolojisini bayağı bozmuş. Nasıl Mısır'da Mursi'yi indirip kukla Sisi'yi getirdiler. Türkiye'de de Tayyip Erdoğan'ı indirip kukla birini getirmek istiyorlar. 15 temmuzda denediler olmadı. Muhalefet ecde çay kahve içiyordu. Bizim muhalefet zaten dünden razı. Allah korusun...

  • fafa16 Ağustos 2020 18:22

    Safça bir savunma.

  • A. A.15 Ağustos 2020 23:20

    Bu ilk değil ki. Adamlar açık açık söylüyorlar. Tayyip Erdoğan'ı istemiyoruz, bizi dinlemiyor diye. Gezi olaylarında, 17 25 Aralık'ta, 15 temmuz'da bu Abd, Avrupa nerede durdu? Hep muhalefete destek verdi. Pyd'ye, Fetöye destek verdi. PKK'lılar, Fetöcüler kime oy veriyor seçimlerde? Chp, İp, Hdp. Abd kime destek veriyor? CHP, İp, Hdp. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az...

  • ....15 Ağustos 2020 23:16

    Türkiye kabuğunu kırdı inşallah. Bu birilerini aşırı rahatsız ediyor. Biliyorlar ki Türkiye ayağa kalkarsa sömürgeciler, darbeciler, dünyaya zulmedenlerin sonu gelecek. Biliyorlar ki Türkiye Türkiye den ibaret değil. Bu onların rüyalarını kaçırıyor.

  • ....15 Ağustos 2020 23:02

    Bu çapsıza dersini ver Türkiye. Sessiz kalma Türkiye.

  • HÜLYA KOBALT15 Ağustos 2020 22:59

    Pek iyi şeyler olmuyor demek ki yabancılar boşuna çıkmıyorlar borsadan eğer ki bu bunak gelir ve başkan olur ise yine sıkıntılar ve krizler yaşayabiliriz.pazartesi yine eksi açılırız.

  • Helal16 Ağustos 2020 11:33

    Bak en doğru yorum bu olmuş koca sayfada borsa geleceği fiyatlıyor demek ki Bidon başkan.

  • Sarhoş cemim15 Ağustos 2020 22:57

    Koş sevim abd bize demokrasi getirecekmiş.

  • TARKUT TARKAN15 Ağustos 2020 22:56

    Bende olsam chp yi seçerdir.nasıl olsa başında kemal diye birisi ki var ki .tam abd nin aradı siyasetci.ne projeleri var ne vizyonu var.üstelik kukla gibi idare eder.daha iktidara gelmeden IMF nin kölesi olacak ülke.hükümetin ekonomi ve hazine bakanı IMF  yani abd olacak ne seçmeyim ben chp yi.

  • vatandas15 Ağustos 2020 22:55

    nasilda kusmus iclerindeki geecek dusunceyi köpek

  • ......15 Ağustos 2020 22:53

    Biz Allah'ın izniyle sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. Türkiye ekonomisine yapılan saldırıların sebebi bu işte: yerli ve milli olmak. PKK yí petö yü daeş i destekleyenler, Akdeniz'de petrol arama diyenler, bizi kıçı kırık Yunan a Rum a boyun eğdirmeye çalışanlar açıkça Cumhurbaşkanımıza saldırıyor. Sebep? Ülkemizin menfaatini sonuna kadar savunmak. ABD deki şerefsiz fetöcü köpeklerin Trump a karşı protestolara katılmalarının sebebi de böylece ortaya çıkmış oldu. Hainler nasıl da birlesiyorsa, bizde yerli ve milliler olarak safları olduğundan daha da sıkılaştıracağız

  • Nedim16 Ağustos 2020 16:49

    Ne boş ve sersemsin sen be hasan!  Sen ve senin gibi başına gelecek var da o nun için bu kadar boş konuşuyorsun!  Be zengin olmak için C.başkanı olunmaz.  Okadar ağır yükün altına girilmez!  O kadar boş ve ahmakça yorum yapıyorsun ki  devrilecek içi çürümüş bir ağaç kütüğü gibisin.

  • Hasan Hiçyılmaz16 Ağustos 2020 16:30

    Ülkenin ekonomisi batmış recebin heybesi tam dolu bu nasıl bir ülke sevdasiymis

  • Dopra15 Ağustos 2020 22:53

    Bizdeki muhalefet destekçileri ne diyecek bakalım. Abd bizede demokrasi ve özgürlük getirmeyi düşünüyormuş. Haydin bakalım....

  • Conta15 Ağustos 2020 23:15

    En azından muhalefet destekçilerinin işine yarar. Kemalin abisinin kim olduğunu neden hdppkk ile ortak olduğunu aciklar

  • Hkn15 Ağustos 2020 22:59

    Bidon ortayı yaptı. Bil bakalım kime yaptı? Bu sözler en çok kimin işine yarıyor?

  • FİNANSŞÖR15 Ağustos 2020 22:58

    ne diyecek.yan cebime koy diycek.ALLAH ALLAH diyorlar.millet bunları iktidara getiremiyor.abd  getirsin.yıllarca hep böyle olmadımı.ülkemizdeki tüm ihtilalleri krizleri, tüm pislikleri ve şehitlerimizi abd yapmadı.

  • Murat15 Ağustos 2020 22:47

    Bunak embesil sen kimsin. Türk milletine parmak salliyorsun. Biz ölürüz sizin gibi embesil bunamislara. Ne dediğinden haberi olmayan kan emicilere fırsat vermeyiz. Kürt ne demek burası Türkiye hepimiz aynıyız sizin gibi siyah beyaz ayrımı yok. Biz biriz.

  • Murat16 Ağustos 2020 00:00

    Kime zor geldi ABD liler mi var icimizde

  • TAMİZ KARTALGÖZ15 Ağustos 2020 22:43

    Bekara karı boşamak kolay derler.hele  bir iktidara gel de boyunu görelim bakalım.bunlar bizim baş düşmanlarımız.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ15 Ağustos 2020 22:40

    zaten chp de ALLAH ALLAH diyor idi.ben iktidara geleyimde ülke yanmış yitmiş bölünmüş bunlar için hiç önemli değil.nedenmi kemal in tüm konuşmalarına bir bakın bakalım.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ15 Ağustos 2020 22:35

    ABD bizim dostumuz değil ki.tarih boyunca ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimiz yapan baş düşmanımız.siyasetciler böyle öterler iş uygulamaya gelince sıkarlar.zaten abd ile ilişkilerimiz tarih boyunca iyi olmamıştırki.zaten ticaret hacmimiz sıfıra yakın .merhum inönü bunlarda takışınca yeni bir ülke kurlur bizde orda yerimizi alırız demiş idi.Bizi kayıp etmeye biraz sıkar.zaten abd Türkiye yi ellerinden kaçıracaklar.az kaldı kendi bokları ile ugraşmaktadırlar.

  • Ofli15 Ağustos 2020 22:35

    Gel bakalım anyayi kimyayı görürsün bidon

  • salim15 Ağustos 2020 22:34

    Bu bidon hiç bir şey yapamaz,,,atıyor.

  • Vb15 Ağustos 2020 22:34

    CHP  batıya çalışıyor diye boşuna demiyoruz, batının çıkarlarını savunmak CHP'nin tek amacıdır , batı HDP'yi destekle der destekler , fetö'yü kolla der kollar , PYD iyi çocuk der , chp genel başkanı pyd vatanını savunuyor diye açıklama yapar.....

  • mantık16 Ağustos 2020 15:24

    Bunların Türk ismi ile dolaşıp  sureti haktan görünmeleri çok tehlikeli her biri  Amerikan ajanı gibi maalesef!  İzmir b.b. çıkmış  Kıbrıs konusunda ahkam kesip İzmir e bayrak tayin  etmeye kalkması boşuna  değil  ÇOK DİKKAT

  • manidar15 Ağustos 2020 22:32

    eski görüntülerin yayınlanma zamanı manidar, sanki birilerine gollük pas atıyorlar