E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'ın seçilmesi ABD-Çin gerilimini azaltmaz ---

Biden'ın seçilmesi ABD-Çin gerilimini azaltmaz

Biden'ın seçilmesi ABD-Çin gerilimini azaltmaz
05 Kasım 2020 - 12:24 borsagundem.com

Commerzbank baş ekonomisti Kraemer, "Biden kazansa da ABD'nin Çin karşıtı korumacı politikaları devam eder" dedi.

Commerzbank baş ekonomisti Joerg Kraemer, ABD'de oy sayımı devam eden başkanlık seçimini Demokrat aday Joe Biden kazansa bile ABD'nin temelde korumacı politikalarının dvam edeceğini savundu.

Biden'in kazanması ile birlikte AB&D'nin Avrupalı müttefiklerine daha saygılı davranacağıını ve onları otomobillere cezalandırıcı tarifeler ile tehdik etmeyeceği öngören Kraemer, ancak ABD'nin Biden yönetiminde de temel olarak korumacı olmaya devam edeceğini öne sürdü.

"Almanya gibi ihracatçı ülkeler için problemli olarak küreselleşmeyi tersine döndürme politikaları devam edecek" tespitinde bulunan Kraemer, Biden'in Çin karşıtı politikanın tonunu düşüreceğini ve cezalandırıcı tarifelerde daha az agresi olacağını, ancak Çin karşıtı koalisyona katılmaları için müttefiklerine bakı uygulamaya devam edeceğini savundu.

Kraemer, "Avrupalı şirketleri bir noktada, ABD ile Çin arasındaki çatışmanın hangi tarafından olmak istediklerini karar vermek zorunda kalacaklar. Bu durum uzun vadede pekçok Alman şirketinin Çin faaliyetlerini tehdit edecek" diye konuştu.

Biden'ın kazanma olasılığının artması altını yükseltiyor

 

ABD Suriye Özel Temsilcisi: Suriye'deki PKK varlığına son vereceğiz

 

İki kritik eyaleti de Biden kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Barış Karaca 05 Kasım 2020 18:43

    18.Yy.da Almanya 19.Yy.da İngiltere 20.Yy.da Amerikayı kullanan Yahudi Sermayesi 21.Yy.da ÇİN i kullanacak ve ÇİN'e taşınıyor. 2005den beri Alt Yapısını buna göre dizayn ediyor Tüm hesaplamalar ve pazar ekonomileri bağlandı corona virüs salgınıda buna kılıf oldu.Hesaplama ve dizaynlar bitince salgında bitecek .ÇİN Merkez Bankası kendi tarafındakilere tahvilleri satarak ABD ye öldürücü vuruşu yapacak

  • Mucise Reis ;)05 Kasım 2020 12:47

    Çin ABD nin en büyük düşmanı oldu. Çin uçak gemileri ile askeri birliğini, savunmadna, saldırı posizyonuna geçirmeyi başardı. ABd ekonomik olaran Çin i durduramıyor. Çin teknolojisini ithal etmesin, üretmesin diye uğraşıyor, ama çin iç piyasada ve bazı fakir komşularında teknolojısını uyguluyor. ABD ve avrupaya karşı ekonomık savaş halınde idi, Almanya bundan çok etkılendi. ABD Rusya ilerlemelerine karşıda AVrupa ile boşa savaştıgını düşünüyor. İngiltere avrupa birliğini çatırdattı. ABD Türkiy eile gerilim halinde ama, Rusya ve Çin adımları karşısında, Türkiye ile uzlaşması gerekli. Güçsüz Türkiye abd ye itaat etmez, rusya den s400 ve diğer sistemleri satın alır. Bu ABd nin yanlışı oldu. Suriye olayında terör örgütü destekleri, Türkiye terör örgütüne asla onay vermez, bunu düşünemedi. İşler gerçekten karışık bir durumda.