E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan yeni paket hazırlığı! Bu defa 3 trilyon dolar ---

Biden'dan yeni paket hazırlığı! Bu defa 3 trilyon dolar

Biden'dan yeni paket hazırlığı! Bu defa 3 trilyon dolar
23 Mart 2021 - 00:15 borsagundem.com

1.9 trilyon dolarlık teşvik paketini Kongre'den geçirerek ilk başarılı sınavını veren ABD Başkanı Biden'ın altyapı, iklim ve istihdama yönelik 3 trilyon dolarlık yeni paket hazırladığı öne sürüldü. Beyaz Saray, rakam için erken olduğunu açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi danışmanlarının, ülke ekonomisini desteklemek amacıyla 3 trilyon dolarlık altyapı, iklim ve istihdam paketi hazırladığı bildirildi.

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin ardından altyapı harcamalarını içeren plan Biden yönetiminin öncelikleri arasında bulunuyor.

Biden'ın ekonomi danışmanları, 3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam paketi hazırlarken, söz konusu harcama planına ilişkin teklifin bu hafta sunulması bekleniyor.

Altyapı ve istihdam olmak üzere iki kısımdan oluşan paketin ekonomiyi daha üretken hale getirmek amacıyla altyapı, eğitim, iş gücünü geliştirme ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik yatırımlara odaklandığı belirtiliyor.

SERVET VERGİSİ Mİ GELİYOR?

Paketin, varlıklı kişiler ve şirketlerden alınan vergilerin artırılmasıyla finanse edilebileceği kaydedilirken, Cumhuriyetçilerin desteğini alıp almayacağının, nasıl finanse edileceğine bağlı olduğu aktarılıyor.

Hazine Bakanı Yellen, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Başkan Biden'ın servet vergisini düşünebileceğini açıklamıştı. Yeni paket için varlıklı kişiler ve şirketlerin vergilerinde artırım hedeflenmesi, "Servet vergisi için Biden'dan yeni adım" şeklinde değerlendirildi. 

TEMİZ ENERJİ VE 5G YATIRIMLARI

Altyapıya yönelik harcama planının, yol, köprü, liman, elektrikli araç şarj istasyonları ve elektrik şebekesinin iyileştirilmesi gibi yatırımların yanı sıra temiz enerji ve 5G yatırımlarını da içereceği bildiriliyor.

EĞİTİM VE KADINLARA İSTİHDAM

İstihdam planının ise eğitim ve kadınların iş gücüne katılımı gibi beşeri altyapıya yönelik harcamalara odaklandığı kaydediliyor.

CUMHURİYETÇİLER NE DİYOR?

Borsagundem.com'un ulaştığı bilgilere göre Cumhuriyetçiler, pakete şimdiden itirazlarını seslendirmeye başladı. Azınlık Lideri Mitch McConnell Senato kulislerinde yaptığı açıklamada, paketi 'truva atı'na benzeterek "Önümüzdeki günlerde büyük vergi zamlarını içeren paketi sözde bir 'altyapı' önerisi olarak sunacaklarını duyuyoruz" dedi. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, New York Times'ta yer alan ve Başkan Biden'in üzerinde çalıştığı altyapı paketinin büyüklüğünün 3 trilyon dolar olacağı haberini doğrulamadı.

Yapılan açıklamada, Başkan Biden'in altyapı ve diğer öncelikli harcamalar üzerinde çalışmaya devam ettiği, 3 trilyon dolarlık bir rakam ortaya koymak için çok erken olduğu belirtilirken, haberde ifade edilenlerin Beyaz Saray'ın düşüncelerini yansıtmadığı vurgulandı.

Powell: Ekonomik toparlanma beklenenden daha hızlı

 

Wall Street endekslerine tahvil faizlerinde düşüş dopingi

 

Biden: Dört kişilik bir aile 5 bin 600 dolar yardım alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)