E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan Trump'a çok sert sözler---

Biden'dan Trump'a çok sert sözler

Biden'dan Trump'a çok sert sözler
07 Ocak 2021 - 22:20 borsagundem.com

Biden, "ABD Başkanları hukukun üstünde değildir" açıklamasında bulundu

Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden, dün başkent Washington DC'deki Kongre binasının Başkan Donald Trump yanlılarınca basılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dünkü hadiseleri "ABD tarihinin en karanlık günlerinden biri" olarak nitelendiren Biden, Trump'ı retorikle şiddeti kışkırtmak ve demokrasinin altını oymakla itham etti. Biden, Kongre binasını basanlar için "teröristler" ifadesini kullandı.

46'ncı ABD Başkanı olarak 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkacak olan Joe Biden, Trump'ı Amerikan seçmenlerinin seslerini kısmak için bir çeteyi kullanmaya çalışmakla suçladı. Delaware'deki basın toplantısında Biden, "ABD Başkanları hukukun üstünde değildir" ifadesini kullandı.

Joe Biden, Kongre saldırısına güvenlik güçlerince verilen yanıtın Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) eylemlerine verilen yanıtla kıyaslandığında, adaletin eşit hayata geçirilmesine yönelik açık bir başarısızlık olduğunu vurguladı.

Biden, Kongre baskına katılanların büyük çoğunlukla beyaz olduğunu belirtti ve polisin ırkları yüzünden onlara saldırgan bir muamelede bulunmadığının altını çizdi.

Biden'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Trump, Yüksek Mahkeme'de 9 yargıca ihtiyacı olacağını düşünüyordu. Çünkü daha seçim başlamadan seçimin mahkemede biteceğini düşünüyordu ama yargıçlar hukuka ve anayasaya uygun davrandığı için buna çok şaşırdı.

Onlar protestocu değil yerli teröristti.

Trump demokrasimize zarar verdi. Bizim demokraside başkan, hiçbir şekilde 'kral' değildir. Demokrasimizin 3 eşit ve bağımsız kolu vardır ve Başkan kesinlikle kanunların üzerinde değildir.


Bu olay demokratik kurumlarımızın güçlendirilmesini ve ABD'de eşitlik prensibinin güçlendirilmesi gerektiğini gösterdi. Ancak bunları yapmak için politize edilmiş Adalet Bakanlığı etkin olmayacaktır.

Trump'ın destekçileri Kongre binasına girdi!

Trump'ın azledilmesi istendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali08 Ocak 2021 01:13

    ABD haydut devlettir..adaleti kendi. Belirli bir kesime..uygular..hepsi aynidir..anlattiklari masallaara ahmak milletler inanir..inandorir..kandirir..gel gor.ki..gucludur.. .dunya halklari bulasmak istemez..ama sonunda oda bitecektir..cunku.zalim hic paidar.olmamistir..zamani bar.

  • Yorum07 Ocak 2021 23:06

    Çember daralınca kendi kendini sokuyor böyle işte sistemi tehtit eden olursa terörist oldu şimdi hesap vakti işler kötüye gidince eski defterler ortaya çıkarmış şimdi hesabı olan herkes sahaya çıkacak ateşli günler yakın siyahlara beyazlar göçmenlerle diğerleri taşralıyla şehirliler teksas herkese karşı sahilde yaşayanlara iç kesimde yaşayanlar yerlilerle işgalciler durum kötü

  • Tarik.07 Ocak 2021 22:54

    Ala geyik madem cok adalet hayranisin.bizim feto katilinin dosyalarini..niye incelemiyorsun.4 adam oldu.meclisin isgal edildi.bizim meclisi bombaladilar..250 sehidimiz bar.. onlarin adeletini ne yapacan..BILE BILE PKK VERDIGIN SILAHLAR..BUNLARA HIC INANMAM..BUTUN BASKANLAR TATLI KONUSUR ..SONU ACIDIR..DEMOKRASI YALANINI UTANMADAN SOYLERLER..HEP ESKI BASKANLAR GIBI...HIKAYE.BENCE ETTIKLERINI BICECEKLER...DAHA BETER OLSUNLAR..ISALLAH.