E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan Erdoğan'a: Yakın çalışma arzumuz var---

Biden'dan Erdoğan'a: Yakın çalışma arzumuz var

Biden'dan Erdoğan'a: Yakın çalışma arzumuz var
31 Mayıs 2021 - 19:13 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Yakın çalışma arzumuz var' dedi" açıklamasını yaptı.

Atina ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD-Türkiye ilişkileriyle ilgili "Yeni yönetimin Türkiye ile daha iyi ilişki içinde olma arayışını da görüyoruz, daha iyi diyalog daha iyi ilişki. Buna genel anlamda Suriye de dahil. Önümüzdeki süreçte ya ben Washington'a gideceğim ya da (ABD Dışişleri Bakanı) Blinken buraya gelecek. Tarihi belli değil" dedi. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Yakın çalışma arzumuz var' dediğini aktaran Çavuşoğlu, sözde Ermeni Soykırımı açıklamasının ilişkileri olumsuz etkilediğini 'ancak iyi ilişki arayışı olduğunu' vurguladı. 

Çavuşoğlu, "ABD, YPG politikasından henüz vazgeçmiş değil, olumlu adımlarını görmedik" dedi.

'S-400'ler bizim kontrolümüzde olacak'

ABD ile S-400 gerilimine de değinen Çavuşoğlu, "S-400'ler yüzde yüz bizim kontrolümüzde olacak. Birçok teknisyeni eğitime gönderdik Rus askeri uzmanı Türkiye'de bulunmayacak. Hal böyleyken başka bir ülkeden 'kullanmayın' teklifini kabul etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye seyahat kısıtlamasına ilişkin ise, "Rusya'nın bize söylediği bu siyasi değil. Uçuş kısıtlaması kararının tamamıyla virüs nedeniyle olduğunu  söylüyorlar. Sonuçta şimdi rakamlar düştü umarım açarlar. Rus turistler açılması için çok baskı yapıyor" diye konuştu. 

'SİHA için dünyadan çok talep var'

Türkiye'nin SİHA ihracatı da gündemde idi. Çavuşoğlu son durumu anlattı:

"İnsansız hava araçları ile ilgili tüm dünyadan çok talep var Endonezya ve başka ülkelerden ama Romanya ve Polonya konusunda ciddi değişiklik oldu. Savunma sanayi ürünleri satın alırken belirledikleri AB ve NATO üyesi olma kriterini her ikisi de değiştirdi.

Ukrayna'ya silah satışımızdan kimse rahatsız olmamalı"

Çavuşoğlu, İsrail'le ilişkilerle ilgili ise, "Sağlıklı ilişki için Gazze'ye saldırılar durmalı" dedi. 

TCMB'den kripto para raporu: 9 risk sıralandı

Borsa İstanbul: 1.420 puan

Varank: 30 milyar dolara yakın otomotiv ihracatı yapıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :