E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'a kritik Afganistan çağrısı---

Biden'a kritik Afganistan çağrısı

Biden'a kritik Afganistan çağrısı
27 Ağustos 2021 - 22:01 borsagundem.com

Cumhuriyetçiler, Biden yönetiminden Afganistan'da muhalefeti tanımasını istiyor

ABD'de Cumhuriyetçiler, Biden yönetiminden Afganistan'da Taliban'a karşı muhalefeti "yasal hükümet temsilcileri" olarak tanımasını istedi.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Florida'dan Temsilciler Meclisi Üyesi Mike Waltz yaptıkları ortak açıklamada, "Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amrullah Saleh ve milletvekili Ahmad Massoud ile konuştuktan sonra Biden yönetimini bu liderleri Afganistan'ın yasal hükümet temsilcileri olarak tanımaya çağıyoruz." ifadesini kulandı.

Senatör Graham ve Temsilciler Meclisi Üyesi Waltz, Biden yönetiminden Taliban'ın ülkede kontrolü ele almasının "yasa dışı" olduğunu kabul etmesini istedi.

ABD Başkanı Joe Biden'a Taliban'ı "yabancı terör örgütü ilan etmesi'" çağrısı yapan Cumhuriyetçi Graham ve Waltz, ABD'nin Penşir Vadisinde bölgesel teröre karşı siper olacak ortaklarına destek vermesi gerektiğini belirtti.

Türk askerinin 20 yıl süren Afganistan görevi sona erdi

 

Erdoğan'dan Afganistan açıklaması: Tüm ekiplerimizi çektik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK28 Ağustos 2021 11:51

    ABD nin burada büyük oyunları olup, yakında bunları tek tek göreceğiz.yerini daha da sağlamlaştırmak için zaten kendi kurduğu terör örgütüne silah dahi çekmeden ülkeyi teslim etti.ırak ve suriye de PKK teslim ettiği gibi.iyiki tuzaklarına düşmedik ülke olarak.ama çin ve rusya bu oyunu bozacağını tahmin etmekteyim.

  • Alp27 Ağustos 2021 23:18

    Dusun ala geyik..dùsùn...rabbim zulum versin..nice kiyilan canlarin vebali..uzerinize olsun...dunya halklarina cok ettiniz cok. Seytanin yeryuzundeki yasayan temsilcisiniz..rabbim halklari serrinizden korusun

  • mezarci 27 Ağustos 2021 23:01

    Allah,in Gazabi,Islam/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun.AMIIN.

  • RAMO CANCAN27 Ağustos 2021 22:32

    zaten olacağı bu idi.deaş ın  ve tüm terör örğütlerini abd nin kurup silahlandırıp kullandıığı söylenmektedir.abd afganistan dan çıkmaya aslında niyeti yoktur çıkmaması için kendisine bir düşman lazım idim .o düşman aslında kendi terör örgütleri imiş onlara eylem yaptırıp ortalık karışması ile kendini burada kalma hakkı tayınıyacak denilmektedir.peki bizler soruyoruz.sen müslüman ülkelerde milyonlarca insanı katlettin bunlar insan değil mi.