E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden yüzde 41.45 oy oranıyla önde gidiyor---

Biden yüzde 41.45 oy oranıyla önde gidiyor

Biden yüzde 41.45 oy oranıyla önde gidiyor
04 Kasım 2020 - 09:07 borsagundem.com

Tüm dünyanın yakından izlediği ABD seçimlerinde Joe Biden, şimdilik önde gidiyor

ABD'de, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Tarihin en yüksek katılımlı seçimi olması beklenen seçimde, başkanının yanı sıra, Senato ve Temsilciler Meclisi üyeleri de belirlenecek. İlk sonuçlara göre Biden yüzde 41.45 oy aranıyla Trump’ın önünde gidiyor. Trump yüzde 32.34 oy oranına sahip. Bu sonuçlardan sonra Trump attığı twitte büyük bir zaferden bahsetti. Sanrdıklar kapandıktan sonra oy kullanılamayacağını söyledi. Seçimlerin sonucunun tam olarak ortaya çıkması yarın sabahı bulabileceği belirtiliyor. Biden ise seçimi kazanacağını belirterek, sonuçları şimdiden tahmin etmenin mümkün olmadığını söyledi.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve postayla oy kullanma tartışmalarının gölgesinde uzun süredir merakla beklenen seçim için doğu saatiyle 06.00 (TSİ 14.00) itibarıyla seçmenler oylarını kullandı.

Amerikan halkı, ABD'nin yeni başkanının yanı sıra Kongrenin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı ile 100 üyeli Senatodaki 35 sandalye için de oy verdi.

ABD vadelilerde Biden fiyatlaması

Trump'a alıştık, Biden'ı samimi bulmuyorum

ABD'de sonuçlar netleşiyor! Biden önde

ABD'de ilk sandık açıldı: Oyların tümü tek adaya gitti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)