E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden Ukrayna sınırında: Vahşeti önlemek için buradayız---

Biden Ukrayna sınırında: Vahşeti önlemek için buradayız

Biden Ukrayna sınırında: Vahşeti önlemek için buradayız
25 Mart 2022 - 19:11 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırında ABD'li askerlerle bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'da görev yapan Amerikan askerlerini ziyaret ederek, hizmetleri için onlara teşekkür etti. Rusya'nın anavatanlarına yönelik saldırısından kaçmak için Polonya'ya sığınan milyonlarca Ukraynalı mülteciyle artan insani drama tanık oldu. Biden, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız" dedi.

Brüksel'de Rusya-Ukrayna savaşı bağlamındaki temaslarını tamamlayan Biden, bugün Polonya'ya geçerek Rzesnow kentine vardı.

Biden'ın ilk olarak, ABD Ordusu'nun 82. Hava İndirme Tümeni üyeleriyle bir araya geldi. Askerlerle birlikte oturup pizza yedi. 

Biden, askerlere, Bağdat'ta konuşlandırılırken rahmetli oğlu Beau Biden'i ziyaret ettiğini ve dikkat çekmemek için annesinin kızlık soyadını kullandığını söyledi.

Ukrayna-Rusya savaşını değerlendiren Biden şu açıklamaları yaptı:

Şu anda yaptıklarınız tüm dünya için çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız. Uzun zamandır buradayız. 'Amerika'nın en iyi askerlerini gönderin' dedim. Hizmetiniz için teşekkür ederim.

Biden'a ziyaretinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik etti. Biden'ın günün ilerleyen saatlerinde Polonya'nın başkenti Varşova'ya geçmesi ve yarın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi planlanıyor.

Görüşmede Biden'ın, Duda'ya Ukraynalı mültecilere kucak açtıkları için teşekkür etmesi bekleniyor.

BİDEN: UKRAYNA'YA SAİLAH GÖNDERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Diğer taraftan Biden dün NATO liderleri ile yaptıkları görüşmelerde Ukrayna'ya askeri ve insani yardım sağlanması ile Rusya'ya yaptırımların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını vurgulayarak, "NATO hiç olmadığı kadar birlik olmuş durumda. Putin NATO'yu bölmeyi amaçladı ama başardığı şey tam tersi oldu" açıklamasını yapmıştı.

Başkanlığa geldiğinden bu yana Ukrayna'ya 2 milyar dolar askeri ekipman sözü verdiklerini belirten Biden, "Şu anda ben konuşurken Ukrayna'ya silahlarımız akıyor" dedi.

Biden, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni insani yardım sağlayacaklarını dile getirerek, "Aileleri yeniden birleştirme amacımız kapsamında 100 bin Ukraynalıyı ülkemize kabul edeceğiz" diye konuştu.

Rus Korgeneral Yakov Rezantsev öldürüldü

 

Rusya'dan flaş açıklama: Operasyonda ilk aşama tamam!

 

Rusya ve Ukrayna savaşında bir ilk: Esir asker değişimi!

 

ABD ve AB Rusya'ya ağır bedel ödetmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ26 Mart 2022 16:46

    sizin her gününüz vahşet sen neden bahis ediyorsun.bu savaşı kim başlattı kim kışkırtı kim tezgahladı sizler değil mi.sizin için için önemli olan insanlar ülkeler değil sizin için önemli olan paradan başka bir şey değil.

  • xyz26 Mart 2022 14:32

    Eğer; vahşeti önlemek ABD ve onun işbirlikcilerine kalmışsa vay bu Dünya'nın haline. Emin olun insanlık olarak çıkmaz yoldayız. Çünkü düzeni değiştirmek güç ister. Güce bilimle ulaşılır. Gücün yanında ahlakı ve kültürlü toplum, iyi yetişmiş liyakatlı devlet adamları bu ve buna benzer kazanımlar olmadan ancak oynanan oyunda fügüran olursunuz. O yüzden ben umutsuzum.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Mart 2022 11:42

    Vahşeti önleyeceklermiş bunlar böyledir bunlar gözyaşı ve kandan para kazanırlar.bu savaşı rusya veya ukrayna mı başlattı.bence rusya ile abd aralarında anlaştılar ukrayna yı kurban ettiler.madem rusya ya düşmansın suriye de rusya nasıl boşattığın alanları verdin .

  • bahaneci25 Mart 2022 23:15

    rusya ekonomik olarak diz cokunceye dek bu savasi bitirmezler

  • pazarci25 Mart 2022 20:27

    bu savasin uzuuuun yilllar,bitmesine izin vermezler.......