E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBiden: Suudiler ve Rusya olmasa benzini 1,60 dolara indirirdim---

Biden: Suudiler ve Rusya olmasa benzini 1,60 dolara indirirdim

Biden: Suudiler ve Rusya olmasa benzini 1,60 dolara indirirdim
07 Ekim 2022 - 22:01 borsagundem.com

Biden, Ruslar ve Suudiler olmasa benzin fiyatlarını 1,60 dolara indireceğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını galon başına 1,60 doların altına indirebileceğini ancak Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptıklarından dolayı benzin fiyatlarının arttığını söyledi.

Biden, Maryland eyaletine bağlı Hagerstown'da bir otomotiv şirketine ait fabrikayı ziyaret ederek Amerikan ekonomisini değerlendirdi.

Ülkede üretime değer verdiklerinin altını çizen Biden, tüm şirketlerin üretimlerini ABD'de yapması ve yeni istihdam alanları açmaları için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

"BU İŞ BURADA BİTMEDİ"

Biden, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol ülkelerinden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararına da tepki gösterdi.

Grupta bulunan Suudi Arabistan'ı ve Ukrayna ile savaşta olan Rusya'yı eleştiren Biden, "Benzin fiyatını galon başına 1,60 doların altına indirebilirdim ancak benzin fiyatları Ruslar ve Suudilerin yaptıkları yüzünden artıyor. Bu iş burada bitmedi." dedi.

OPEC+ GRUBUNUN KARARI PETROL FİYATLARINDA ARTIŞ ENDİŞESİ DOĞURDU

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 5 Ekim'de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

Küresel petrol arzında bu seviyede yaşanacak bir düşüşün piyasayı önemli ölçüde daraltacağı değerlendiriliyor.

Uzmanlar, piyasada yaşanacak daralmanın, Çin'de Kovid-19 salgınının kontrol altına alınması ve talebin toparlanmasıyla daha da kötüleşebileceğini belirtiyor.

Beyaz Saray ise bu kararın ardından yaptığı açıklamada, Biden'ın talimatıyla Enerji Bakanlığının gelecek ay, stratejik petrol rezervinden 10 milyon varil petrolü daha piyasaya salacağını duyurmuştu.

ABD'de ise talebin artmasına karşın rafineri sorunlarının artması sonucu halihazırda yükselme eğiliminde olan benzinin galonu (3,78 litre) 3,83 dolar civarında seyrederken analistler OPEC kararı sonrası fiyat tırmanışının hızlanacağı beklentisini dile getiriyor.

Biden'dan ekonomi açıklaması: Büyümeye geçtik

 

Biden'dan OPEC+ toplantısına tepki: Hayal kırıklığı

 

Joe Biden: Bana bu uyarıyı bir daha yaptırmayın

 

Biden'dan "petrol" çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ YILDIRIM08 Ekim 2022 19:09

    DAYIMIN BIYIĞI DA OLMASA HALAM OLUR İDİ.ALIŞTINIZ DÜNYA SÖMÜRÜP ZENGİN OLMAYA O GÜNLER ARTIK YAVAŞ YAVAŞ BİTİYOR.DÜNYA KAOSA GÖZYAŞINA TERÖRE SAVAŞA BULAYARAK BUNLAR ZENGİN OLUYORLAR İDİ DÜNYA ARTIK UYANDI.

  • Bir dost08 Ekim 2022 13:46

    Basa gelirken sartsiz ben bu isi iyi bilirim devleti yonetirim yeterki secilim o zaman ne enflasyon nede baska sikinti olmaz diyordun , kulp takma uzmaniyim desene.

  • Bir dost08 Ekim 2022 13:03

    Basa gelirken bu sartlari one surerek mi yoksa ben ne olursa olsun ben devleti yonetirim diyemi geldin atma biden yetersizsiligine kulp takma.

  • Doğru diyor08 Ekim 2022 12:45

    Biden gerçek bir sosyalist. Başkası ile karıştırmayın.

  • Mucise Reis ;)08 Ekim 2022 10:03

    Seçim geliyor Biden, Dış güçler saldırıyor :D benzine... Buyur indir. Dünyadaki dolaşımın yüzde 2 kadar bir kısıntı yapıyorlar kasım ayında..Sende bir o kadar  kaya gazını aç musluklarını... O değilde bu iki çılgın kutup bölgesine gidip sondaj vurmasa bari, Demek ki enerji savaşları sürmeye devam edecek...Eskiden savaşlar buğday saman için olurdu, çünkü yaya asker enerji depolar yaşar, atlar, katırlar, develer, filler, canlı sığır ve inekler samandan buğday ve otlardan ejnerji depolardı...Günümüzde ağır zırhlılar, tanklar, toplar, uçaklar, gemiler petrol olmadan çöp. ENERJİ savaştır. Rakiplere geçerse kaybedersin. ypg de pkk da bulunduğu konum ENERJİDİR. Biden ne diyor ? 1,60 dolar, DOLAR abd para birimi, kontrolü diyor. rubi, ada iran parası kuveyt parası TL demiyor... Enerji olmadan uygurlık diz çöker. güneş enerji felan filan Barış dönemlerde işe yarar hümanistlik için

  • Mucise Reis ;)08 Ekim 2022 18:19

    40 Fırın ekmek yedim. :D ... sen iç tarhana çorbanı : )) salçada kavrulmuş makarnanı ye... 

  • haydar08 Ekim 2022 17:38

    hocam ne içtin sen söyle bizde içelim.  :D  :D