E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden ‘soykırım’ diyecek mi?---

Biden ‘soykırım’ diyecek mi?

Biden ‘soykırım’ diyecek mi?
24 Nisan 2021 - 10:07 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden’in bugün yapacağı açıklama Türkiye-ABD ilişkilerinde bir yol haritası çizilmesinde etkili olacak

Ermeniler’in soykırımı anma günü ilan ettiği 24 Nisan yaklaşırken, ABD’de yeni yönetimden beklentiler arttı. ABD Kongresi’nin her iki partiden 100’ün üzerinde üyesi Başkan Joe Biden’a Çarşamba günü bir mektup göndererek, 24 Nisan’da yani bugün yapacağı açıklamada 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak resmen tanıması çağrısında bulundu. Reuters, Wall Street Journal gibi yayın kuruluşlarına bilgi veren bazı Amerikalı yetkililer de Başkan Biden’ın “soykırım” ifadesini kullanabileceğini söyledi.

SOYKIRIM OLARAK KABUL EDİLMESİNİ İSTEMİŞTİ
Joe Biden, 2020 yılı seçimlerinde başkan adayı olduğu dönemde Ermeni tehciri sırasında hayatını kaybeden Ermeniler’i anmış, 1915 olaylarının soykırım olarak kabul edilmesi çabalarını destekleyeceğini söylemişti.

Biden, o dönemde paylaştığı Twitter mesajında, "Bugün, Ermeniler'in Metz Yeghern, Ermeni Soykırımı sırasında karşı karşıya kaldıkları zulmü hatırlıyoruz. Ermeni Soykırımı'nı kabul eden bir karara destek verme taahhüdünde bulunuyorum, evrensel insan haklarını öncelik sıralamasının en üzerinde tutacağım" demişti

Türk-Amerikan ilişkilerinde "soykırım" dönemeci

Erdoğan’dan 'sözde Ermeni soykırımı' açıklaması

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü, yüz yüze de görüşecekler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan25 Nisan 2021 00:06

    DEDİ BİLE

  • ZELİHA KARAKAŞLI24 Nisan 2021 21:31

    artık borsa kesinlikle 7000 yolu açılmıştır.dikkatli olun nakitte kalın borsaya bulaşmayın derim.

  • M. Şay24 Nisan 2021 18:56

    Ey Amerika atom bombalarıyla füzelerinle asıl soykırımcı sizsiniz sayenizde Japonya da bombaladığınız yerlerde ot bile bitmiyor Kızılderileri yaptıklarınıza tüm dünya şahit. Siyasette rant için ermeni lobi iftiralarını ısıtıp ısıtıp önümüze koyma. Türk milleti asildir veremeyeceği hesap yoktur. Amerika toplama millet değil mi asıl sahipleri nerede?

  • RAMO CANCAN24 Nisan 2021 16:50

    Asıl soykırımın kralını yapan sizlersiniz.bugüne kadar tarihinide belkide milyarlarca insanı katlettiniz halada devam ediyorsunuz.ulan tanımazsanız sizden kötüsü yoktur.bune ya her sene tepemizde demokrasininin kılıçı gibi yok ermeni yasası yok soykırım kararı alında bu sıkıntılar bitsin.her sene bizlere santaj yapıyorsunuz.ne yapacağız vatanımızı sizemi vereceğiz.sizin karınızmı olacağı pislikler.benim anlamadığım CHP ne ses var ne de soluk.Biden ağzına bakıyorlar gibi hareket ediyorlar.Merak etme CHP sizlerin bu millet çözdü asla sizleri iktidara getirmeyecektir.

  • chp li24 Nisan 2021 16:43

    her sene aynı teraneyi önümüze getirip Türkiyeden ne koparırız nasıl baskı altına alırız ,nasıl yalvartırız ,lan soysuz abd liler yer yüzünün tek hakimi sizmisiniz tanımazsanız şerefsizin önde gidenisiniz ne tarrağımı yiyeceksiniz biz buradayız 11 bin km öteden halmakala olmuyor ,gelirsiniz buraya kabul ettirip ettirmiyeceğinizi gösteririz size tıpkı Çnakkalede olduğu gibi üstelik dünyanın en büyük soykırımcısı sizlersiniz ABD,ÇİN, RUSYA ,halende dünyayı rahat bırakmıyorsunuz devam ediyorsunuz adi köpekler

  • chp li24 Nisan 2021 16:36

    dese kimin s2inde asıl soykırımcı kendileri ve ermeniler ,al birini vur ötekine 

  • Vatan24 Nisan 2021 16:10

    Sayın Avrupa, siz nazilerin yaptığı ve tarihi belge ve konuşmaların, ses kayıtlarının olduğu soykırımı Almanya ya mal ediyormusunuz? Desteklediğiniz ceteler tarafından, Türk köylerininde ermeni vatandaşlarında içinde bulunduğu katliamları Osmanlı yaptı gibi fotograflayıp servis etmeniz bunuda Türkiye devletine mal etmeniz akılla izah edilecek bir durum değildir. İstediginizi yapın. ben ülkemi ölümüne seviyorum.Tarihi gercekleri saklayarak sadece kendinizi kandırırsınız. Bu topraklara el süremeyeceksiniz. Tek yürek olur yinede müsaade etmeyiz. Sizin gücünüz ancak ekonomik yaptırıma yeter.Er yada gec hakikatlerin gün yüzüne çıkma gibi bir huyu vardır. Allah siyasi yalanlarınıza fırsat vermesin.

  • Kasbiyikbutunkiliboyatan tamyobazfemi24 Nisan 2021 16:09

    Kızılderili kardeslerimuzi yok ettiler ,,son icraatlari covid dünyayı yok ediyorlar ,,hemen dava açalım ,,mavedelim ,,uyutan boğa güneşte ışıldayan ayı sui kabilesinin şefleri onlara destek olalım ,,bizim yanmaz bezci cubeliyi  abd ye gönderelim pudraci da gitsin maç olsun bitsin abd ,,

  • azmi24 Nisan 2021 16:06

    Abd senato ve temsilciler meclisinde kabul edilen tasarı Biden masasında. Trump imzalamamış, Obama büyük felaket demişti. Binde sözde soykırım derse,imzalarsa ilişkiler geri dönülmez şekilde yara alır. Ermeniler yüz bulurlar. Toprak, tazminat demeye başlarlar. Çok dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız. 

  • Cello24 Nisan 2021 13:22

    Abd japonyada atom bombasıyla öldürdüğü masum binlerce insanın hesabını versin.

  • Ggff24 Nisan 2021 12:53

    Demez . dolarda 8.50 görmez .benim kupon böyle

  • Musa24 Nisan 2021 12:44

    Abd de her seçimden sonra soykırım otomatik gündeme geliyor..

  • Yorum24 Nisan 2021 12:30

    Tarihi manüpüle eden abd başkanı neden böyle bişey yapıyor ikiyüz yıllık tarihinde işlemediği suç kalmayan abd denen ülke ve şimdiki başkanı Türkiye cumhuriyetine ve Osmanlı devletine ağzını açıp konuşma gücünü nereden alıyor tarihi bilği sinden mi hayır tabiki ekonomik ve askeri gücüyle tarihi manüpüle edip herşeyi kendisi için daha kolay hale getiriyor bu abd dünyayı kendi sömürgesi olarak görür ve ona göre davranır ama bu böyle gitmez bakın 1940 taki savaşta kullanılan silahlar 1915 de herhangi bir devletin elinde olsaydı dünyaya o devlet hükmediyor olacaktı arada sadece 25 yıl var bu sebeple böyle siyasi konuşmalara kulak tıkayıp tanımıyorum deyip arşivlerden cevap verip baide ni sala aptal şapşal durumuna sokun ve işinize bakın bilime yönelin dünyanın en iyi 5 üniversitesinin türkiyede olması için elinizden geleni yapın artık tarihi bilim yazıyor güç bilimde önde olanın elinde bir buluş tüm dünyanın dengesini değiştirebilir

  • Bak sen24 Nisan 2021 12:13

    Erdoğan "Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı herkes gibi Ermenilerin de o dönemde yaşadıkları acıların hatıralarını anmalarını anlamak ve paylaşmak bir insanlık vazifesidir." 23.04.2014 yavaş dön reis ümmet hızın yetişemiyor:)

  • Ger24 Nisan 2021 11:56

    Biden köpek gibi öleceksin,ermeni tasarısını kabul etmesen şerefsizsin hepinizin ta djcjfdhsjsj

  • Yetti be24 Nisan 2021 11:43

    Ya her sene aynı terane derse desin kardesim onlardan çok kendimiz büyütüyoruz. Bu işi,bırakın ne halt ederse etsinler

  • Yorum24 Nisan 2021 11:09

    Böyle safsataları gündem yapmayın bırakın derse desin neden korkuyorsunuz ki abd soykırım demesi çok mu önemli boş verin keyfinize bakın en guzel cevap tıklamaktır köpek sabaha kadar havlar cevap vermezsin olur biter basmanı gelince susar terbiye olur bunlarada böyle yapacaksiniz

  • mantık24 Nisan 2021 11:03

    Türkiye den beklentileri var hala;  erteleyebilir.  Niyetinin çok bozuk oluğundan kimsenin şüphesi olmasın. 

  • Meriç24 Nisan 2021 17:20

    Hangi niyetleri iyiki, ne zaman bu ülkenin hayrına gelişmesine katkıda bulundular. Onlar için biz fakir köleler olalım. Yıllarca bankaların içinden gectiler. Aselsan ve halkbankası hissedarlarını mağdur ettiler.Bunlara çanak tutan içimizdeki hiçbir bürokratı asla affetmeyeceğim. Yatırımcılar zarar gördü. A planı yok. B planı yok. Özelleştirilen birçok kurum var. Ülkeme milletime faydası mı oldu? Zengin daha zengin oldu sadece.

  • Metallica 24 Nisan 2021 10:54

    ulkeler baska ulkeleri soykirimla suclayacagina samimiyseler kendi tarihleri ile yuzlesmelidirler. yillar once anadolu topraklarinda baslattiklari soykirim, kanli planlari bozguna ugrayinca sonlanan abd o gunlerden beri tum yuzsuzlugu ile kirli planlariyla hala bu topraklarda. yunanlarla birlikte yuzbinlerce Turk u balkanlarda ve adalarda soykirima ugrattilar, ermenilerle birlikte anadolu da aynisini yapmaya calistilar, tum vatan bunlara karsi onurlu bir mucadele verdi, bu onurlu mucadele her zaman hatirlanacaktir, hatirlatilacaktir.

  • Erkam 24 Nisan 2021 10:48

    Siz demokrasi yalanları ile işgal ve soykırım yapan ahmaklar, bunun büyük bir yalandan ibaret olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz.iktidar ve muhalefeti ile sert bir cevap verilmeli, somut adımlar atılmalı artık