E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz---

Biden: Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz

Biden: Rusya kimyasal silah kullanırsa karşılık veririz
24 Mart 2022 - 23:41 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanması durumunda karşılık vereceklerini ve bu karşılığın da kimyasal silahın kullanım şekline bağlı olacağını söyledi

Biden, Brüksel'de katıldığı NATO Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanacağına ilişkin ellerinde bir istihbarat bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Biden, "Size şu an istihbarat verisi veremem, bu nedenle de sorunuzu yanıtlayamam. Ancak Rusya bunu (kimyasal silah) kullanırsa karşılık veririz. Bu karşılığın içeriği ise silahın kullanım şekline bağlı olur." ifadesini kullandı.

Biden başka bir gazetecinin "Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiğine inanıyor musunuz?" sorusuna "Buna cevabım evet. Bu durum G20'ye bağlı. Bugün bu konu da gündeme geldi. Eğer bu yapılamayacaksa, Endonezya ve diğer ülkeler buna karşı çıkarsa, Ukrayna'nın da toplantılara katılımını sağlamalıyız." yanıtını verdi.

Türkiye, Fransa ve İtalya iş birliği platformu için yeniden bir araya geliyor

 

Erdoğan, NATO Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu

 

Zirve kararı: Ukrayna'ya destek, Rusya ve Çin'e uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost25 Mart 2022 03:15

    Ekonomi bombasini kullaniyor bunu halledin de gorelim ilk once, nukleere gerek yok.

  • Mucise Reis ;)25 Mart 2022 00:17

    Nükleer kullanmıyor, 3.dünya savaşı çıkmıyor. :D  o bakımdan ABD bastırıyor.  Ya nukleer yerıne ordular kımyasal gaz lı bombalar kullanacaktır. Nukleer bomba atsan 50 yıl o arazide radyasyon ile yaşam olmaz. ot çıkmaz ağaç meyvalarına kadar radyasson yenmez vb. o bakımdan Ruslar kımyasal kullanması muhtemel. atıyorum bir şehirde x mahallede ukraynalılar savunmada... atacak x kımyasalı orada ınsanlar maske yok bişe yok savunmayı terk edecek. Yani sokak savaşlarında kımyasal bombalar önemli ve büyük çözücü oluyor. Hemde etkınlıxı atıyorum 1 hafta sonra yok oluyor. bolgesel oluyor vb. vb. Biden bunu anladı ve açıklama yapma gereği duydu