E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Rus saldırıları Avrupa için de tehdit---

Biden: Rus saldırıları Avrupa için de tehdit

Biden: Rus saldırıları Avrupa için de tehdit
05 Mart 2022 - 00:11 borsagundem.com

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto'yu Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı, "Rus saldırıları Avrupa'nın güvenliğine de karşıdır. Bu konuda Niinisto ile hemfikiriz" dedi


ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına ilişkin "Bu saldırı, sadece Ukrayna'ya değil Avrupa'nın güvenliğine, küresel barış ve istikrara karşıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Biden, Beyaz Saray'da bir araya geldiği Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile ikili görüşmesi öncesi gazetecilere Oval Ofis'te açıklamalarda bulundu.

Finlandiya ile ilişkilerinin Rusya-Ukrayna savaşı ve Rusya'ya ortak tepki oluşturulması bağlamında daha da önemli hale getirdiğini belirten Biden, "Bu saldırı, sadece Ukrayna'ya değil Avrupa'nın güvenliğine, küresel barış ve istikrara karşıdır. Bu konuda Niinisto ile hemfikiriz." ifadesini kullandı.

Biden, Finlandiya'nın ABD'nin önemli bir müttefiki olduğunun altını çizerek, Ukrayna'ya savunma ve insani yardım sözlerini de tutacaklarını kaydetti.

Biden, savaştan kaçan Ukraynalılara yardımlarından dolayı Polonya'ya teşekkür etti

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ve Rusya'ya getirilen ağır yaptırımlar konusunda telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, ABD'nin Polonya ve tüm NATO müttefiklerinin güvenliğine yönelik taahhüdünü yineleyen Biden, 4 bin 700'ü son dönemde NATO'nun doğu kanadını desteklemek için görevlendirilen toplam 9 bin Amerikan askerine Polonya'nın ev sahipliği yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Biden, ABD'nin Polonyalı mevkidaşlarıyla Avrupa'nın güvenliği ve istikrarının korunması için omuz omuza duracağını belirtirken, iki lider Ukrayna halkını desteklemenin ve bölgeye acil insani yardım götürmenin önemini vurguladı.

Görüşmede Biden, Duda ve Polonya halkına savaştan kaçan 700 bin Ukraynalıya ev sahipliği yaptığı ve yardım ettiği için teşekkür etti.

Zelenskiy'den Avrupa'ya: Biz düşersek siz de düşersiniz

 

Zelenskiy: Bir patlama olursa Avrupa'nın sonu olur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum05 Mart 2022 14:43

    Rusya ile abd ukraynayı araya alıp avrupayı kucağa oturttular hiç bir şey göründüğü gibi değildir bu olanlar en çok Rusya ile abd nin menfaatine olan gelişmeler