E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Irak güçlerini eğitmeyi ve IŞİD'le mücadeleyi sürdüreceğiz---

Biden: Irak güçlerini eğitmeyi ve IŞİD'le mücadeleyi sürdüreceğiz

Biden: Irak güçlerini eğitmeyi ve IŞİD'le mücadeleyi sürdüreceğiz
26 Temmuz 2021 - 22:44 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden, Amerikan ordusunun Irak kuvvetlerine eğitim vermeyi ve IŞİD'le mücadeleyi sürdüreceğini belirtti. Biden, Washington'un Irak'taki 'savaş misyonunu' bu yıl sona erdireceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'yle bugün Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme sonrasında açıklamada bulundu.

Biden, açıklamasında ABD'nin Irak'taki rolulünün, Irak kuvvetlerinin IŞİD'le mücadelesini ilerletebilmesi yönünnde danışmanlık ve eğitim maksatlı olacağını kaydetti.

Washington'un Irak'taki 'savaş misyonunu' bu yıl sona erdireceğini bildiren ABD Başkanı, "Irak ile ortaklığı güçlendirmeye kararlıyız" dedi.

Toplantıda ABD tarafı, binlerce yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakasının kaydedildiği Irak'a Kovid-19 aşısı teslim etme niyetini dile getirdi.

Kazımi, dün ABD'li askerlerin Irak'taki varlığı hakkında açıklamalarda bulunmuş, Irak güvenlik güçleri ve ordusunun, ülkeyi ABD öncülüğündeki koalisyon askerleri olmadan koruyabilecek durumda olduğunu belirtmişti.

New York'ta aşı ve test zorunluluğu getirildi

Dışişleri'nden Kurz'a sert tepki

Anastasiadis'ten KKTC'ye pasaport tehdidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rabia26 Temmuz 2021 23:47

    Muslumani muslumana kirdirma oyunları.. Allah belanı versin. ABD. İnşallah kendi derdiniz le ugrasmaktan Müslümanlarla uğraşmaya zamanınız olmasın... Allah herseyi gören bilendir.

  • Ali Taş26 Temmuz 2021 23:35

    Yalaaaaaaan yalan yalan yalan herşeyiniz yalan

  • EKRİST26 Temmuz 2021 23:05

    Bırak ALLAH aşkına.Tüm terör örgütlerini siz kuruyor siz donatıyor siz kullanmıyormusunuz.taliban, ışid, boka haram, pkk ypg işid.daha neler.millet ile de alay ediyorlar.işid diye bir terör örgütü sizin örğütünüz olup istediğiniz anda harekete geçiriyorsunuz.bunların politikaları dünya ya korku salmak ve silah satmak ticaret yapmak hemde müslümanları katletmek.

  • Vatandas26 Temmuz 2021 22:55

    Devlet buyulerimize sesleniyorum amerika nereye girdiyse zararını bizde gördük ülkemizden hiçbir uçak kaldirmayin bombalamak için her bomba bize mülteci gönderiyor abd ile natonun 5.maddesi haricinde herhangi bir operasyon ve toprak kullanımını engellemeliyiz buna ab de dahil