E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiden güçlendikçe Wall Street yükseliyor---

Biden güçlendikçe Wall Street yükseliyor

Biden güçlendikçe Wall Street yükseliyor
09 Ekim 2020 - 17:47 borsagundem.com

ABD içerisinde bulunduğumuz haftayı korona virüs teşvik paketi tartışmalarıyla geçirse de Biden’ın anketlerdeki yükselişi kesin zafer ihtimalinin artmasıyla Wall Street’i ayakta tuttu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Washington'da bir sonraki teşvik paketiyle ilgili uzun süren tartışmalar Wall Street'in odak noktası olmayı sürdürüyor. Borsalar için daha fazla belirleyici olan ve ABD endekslerinin geride bırakmakta olduğumuz haftayı yükselişle geçirmesini sağlayan ise kasım ayındaki seçimlere ilişkin anketlerin daha kesin bir sonucu işaret etmesi oldu.

Marketwatch’un haberine göre Wall Street’te en son gerçekleşen ralli mali teşvik müzakerelerindeki inişli çıkışlı gidişattan değil seçimlerde daha kesin bir sonuç oluşması ihtimalinin yükselmesiyle gerçekleşti.

Rabobank analistleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Bizim görüşümüze göre en ikna edici açıklama seçimin olası sonucu değil sonucun niteliğine ilişkin artan spekülasyonlardır” ifadelerini kullanıyor.

Anketler Demokrat Aday Joe Biden'ın önemli bir farkla önde olduğunu göstermeden önce, yatırımcılar büyük oranda postayla yapılan oylamanın 3 Kasım'dan günler sonrasına kadar kesin bir seçim sonucuna ulaşılamaması anlamına gelebileceğinden endişeliydiler. Zira seçimlerin ardından gelecek siyasi belirsizlik piyasaları günlerce gergin tutabilir.

Ancak Biden’ın büyük bir farkla seçilmesi durumda sonuçlar büyük olasılıkla seçim günü ilan edilecek ve seçimden haftalar veya aylar sonrasındaki artan volatiliteyi fiyatlandıran riskli varlıklara güçlü bir destek olacak.

Rabobank analistleri, “Tartışmalı bir sonuç ya da Trump’ın seçim sonucunu kabul etme konusundaki isteksizliğini yatıştırmak konusunda son gelimeler 3 Kasım sonrasında uzun süreli siyasi belirsizlik ve yeniden yükselmesi muhtemel toplumsal huzursuzluk riskini azaltıyor. Bu ayrıca hem risk biçimini hem de riskli varlıkların bir kısmındaki geniş çaplı hareketleri açıklıyor” ifadelerine yer verdi.

Bazı analistler, Demokratların güçlü galibiyeti sonrasında piyasaların gelecek yıl daha agresif bir mali teşvik paketi olasılığının da fiyatlandırmaya şimdiden başladığını ileri sürdüler.

Ancak Rabobank analist ekibi son rallinin iç dinamikleri ile ilgili başka harekete geçirici ipuçları olduğunu düşünüyor. Örneğin, teknoloji hisseleri bu hafta, bazı ABD Kongresi Demokratlarının teknoloji devlerinin piyasa gücünü azaltmak için ek düzenlemeler çağrısında bulunmasına rağmen, şirketlerin hisseleri daha geniş pazardaki kazanımlara ayak uydurmayı başardı.

Barclays analistleri, volatilite (oynaklık) endekslerine göre vadeli işlemlerin yatırımcıların seçim sonrasında daha az volatilite beklediklerini de gösterdiğine işaret ediyor. S&P 500 için önümüzdeki 30 gün içinde beklenen volatiliteyi ölçen "VIX"in vadeli işlemleri, artan piyasa türbülansına karşı bir koruma sağlayabilir.

Son birkaç hafta içerisinde Kasım ayı ortasına ilişkin VIX vadelileri daha eylül ayından daha fazla volatiliteyi işaret ediyor başkanlık seçimlerinin olası belirsiz sonuçlarının oluşturacağı endişeyi yansıtıyordu. Fakat bu trend bu hafta içerisinde tersine döndü.

Barclays analistleri konuyla ilgili, “Piyasa belirsiz bir sonuca ilişkin daha düşük bir olasılık atadı. Diğer bir deyişle, piyasa en muğlak senaryo hakkında endişeli görünüyor ve en azından kısa vadede, ucunda Biden’ın kazanması olsa bile daha temiz bir sonucu tercih ediyor” görüşlerinde bulundu.

 

Borsalarda tarihi fırsat hangi sektörlerde?

 

JP Morgan'dan 'Bir süre nakitte kalın' uyarısı

 

Dolarda yön tersine mi dönüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 3x+4y=5z+√510 Ekim 2020 07:42

    Her ikisinde aynı bizim için birşey değişmez.Biden gelirse şimdiden korkutup bedava kağıt alma derdindeler.

  • Objektif10 Ekim 2020 01:48

    Biden seçim öncesi spekülasyon yapıyor. Türkiye ye sallamak bu aralar ABD'de prim yapıyor .İyi görünmeye çalışıp mavi boncuk dağıtıyor.Bence Turkiye için tahmin edildiği gibi kötü olmayacak. Türkiye düşmanları ters köşe olursa şaşırmam.

  • Oksenis Karert09 Ekim 2020 23:49

    Biden başkan gelir ise Dow endeksi rahat 60 000-75 000 olur.çünkü çin ile ilişkiler daha iyi olacağından ekonomilerde büyük patlamalar olacaktır.bundan bist de nasibini alacak 2021 7,5 $ rahat olur.

  • mehmet09 Ekim 2020 22:32

    "trump gidece,k biden gelecek, biden daha zalım" diyenler şunu bilsinler ki trump ustaca zulmetti bize. öyle bir zulüm ki biz onu bize iyilik yapıyor zannettik... al birini vur ötekine.. Allah'tan Reis butun hiylelerini boşa çıkardı. ve blöflerini yemedi. unutmayın trump gibi adamlar Las vegas çocuklarıdır. iyi blöf ve tehdit yaparlar. onların hakkından ancak bir Kasımpaşalı gelir.

  • Bir yorum10 Ekim 2020 03:50

    Çok saçma yorum. 

  • Bidon kafa09 Ekim 2020 19:36

    Bidon bize yaramaz mumla ararız trubu.

  • mzd09 Ekim 2020 18:17

    mantıksız yorum yapmasak...