E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Çin, Tayvan'ı işgal ederse askeri yanıt veririz---

Biden: Çin, Tayvan'ı işgal ederse askeri yanıt veririz

Biden: Çin, Tayvan'ı işgal ederse askeri yanıt veririz
23 Mayıs 2022 - 09:21 borsagundem.com

Biden bir taraftan Çin'e tarifelerin düşürülmesini değerlendirirken, diğer taraftan Tayvan uyarısı yaptı

ABD Başkanı Joe Biden, Asya turu çerçevesinde gittiği Japonya'da Çin'e tarifeleri düşürmeyi değerlendirmekte olduklarını söylerken, diğer taraftan Çin'e Tayvan'a karşı güç kullanmaması için uyardı.

Tokyo'daki konuşmasında, "Çin'e uygulanan tarifelerin düşürülmesini değerlendiriyorum. Bu tarifeleri biz uygulamaya koymadık. Önceki yönetim döneminde konulan bu tarifelerin azaltılmasını değerlendiriyoruz" dedi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile düzenlediği basın toplantısında Tayvan konusuna da değinen Biden, "Putin'e, Çin'e Tayvan'a karşı güç kullanmanın maliyetinin ne olacağını gösterecek bir bedel ödetmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Biden, "Çin, Tayvan konusunda ateşle oynuyor. ABD ve beraber durduğu ülkeler Çin'in Tayvan'a karşı güç kullanmamasını sağlayacaklar" dedi.

ABD Başkanı, Çin'in Tayvan'a karşı bir saldırısında ABD'nin Tayvan'ı savunmak için güç kullanıp kullanyacağı yönündeki bir soruya da Tayvan'a savunmak için güç kullanmaya istekli olacağı yanıtını verdi.

Biden basın toplantısında, OPEC'in petrol üretimini artırmasını istediğini de ifade etti.

Biden, Japonya İmparatoru Naruhito ile görüştü

 

Biden, Kuzey Kore lideri Kim ile görüşebileceği sinyali verdi

 

Biden'dan Finlandiya ve İsveç açıklaması

 

Biden, Somali'ye yeniden yüzlerce asker konuşlandırılması için karar imzaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran23 Mayıs 2022 11:09

    Bi karıştırmadığın orası kalmıştı yaşlı sapık.  

  • Mucise Reis ;)23 Mayıs 2022 10:24

    Şimdi Nato neden bübüyor anladınız mı ? ...Rusya tamam evet. Fakat, olası Çin gerilimi için nato ABD tarafından kullanılıyor. Yabancı stratejistler bunu işliyor. Türk tv lerde konuşuyorlar ama hiç duymadım :D  Yabancılard aşu bahsediliyor, şimdi Türk tv lerde işler :D ...ABD çin ile x yılda karşı karşıya gelecek. Bu durumda silah sanayini ekonomisini ABd güçlendirmeli. Silah maliyetlerini nato ülkerine sattığı eski tip  ürünler ile ARGE yaparak ilerlemeli. Teknolojık gelişimler yapmalı. Nato ülkelerine eski model silah satacak, yeni silahlara kaynak bulacak. düşmanlarına karşı askeri olarak bu nato üsleri askerleri kullanılacak. Rusya gücü dahada kırılmalı, Çin savaşında rusya saldırganlaşacak yoksa. Rusya etrafı sarılırken, Çin savaşı olmadan silahlı savaş başladı. Çin aynı durumda ne yapacağını ve önlemlerini Rusya örneğinden almış durumda. Yani Çin abd savaşı bir x yılda olacak.