E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden hızlı başladı! Trump dönemini bitiren 17 imza---

Biden hızlı başladı! Trump dönemini bitiren 17 imza

Biden hızlı başladı! Trump dönemini bitiren 17 imza
21 Ocak 2021 - 00:07 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, yemin töreninin ardından Beyaz Saray'a geldi. Biden, Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağını kaldıran kararname de dahil Trump yönetiminin kararlarını tersine çeviren 17 kararnameye imza attı

ABD Kongresinde düzenlenen yemin törenin ardından Arlington Ulusal Mezarlığını ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, buradan konvoyla Beyaz Saray'a geçti. Oval Ofis'te tam 17 kararname imzalayan Biden, 'Trump yönetiminin kararlarını tersine çevirme'de kararlılığını gösterdi. 

Beyaz Saray önünde aracından inen Biden, Pennsylvania Avenue'de ailesi ile yürüyerek kendisini bekleyenleri selamladı.

Biden, göreve başlama törenlerinin bitmesinin ardından vardığı Beyaz Saray'da Oval Ofis'e girerek Trump döneminde sıkça tartışılan politikaları geri çevirmeye yönelik ilk kararnamelerini imzaladı.

ABD Başkanı Biden, ilk olarak, federal bina ve yerleşkelerde Kovid-19 nedeniyle maske takılmasını zorunlu kılan bir karara imza attı.

Uluslararası anlaşmalara dönüş

İklim değişikliğiyle mücadeleyi öncelikleri arasına alan Biden, küresel ısınmayı inkar eden Trump'ın çekildiği Paris İklim Anlaşması'na yeniden dahil olmaya yönelik başkanlık kararnamesini imzaladı.

Ayrıca Biden, Trump'ın Kovid-19 salgınından sonra ayrıldığı Dünya Sağlık Örgütüne geri dönülmesine yönelik de bir kararnameyi imzaladı.

TRUMP'IN İLK İCRAATLARINDAN BİRİNİ İPTAL ETTİ Biden, Donald Trump'ın göreve başladıktan yaklaşık 1 hafta sonra imzaladığı kararname ile başlattığı bazı Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağını da kaldırdı.

Ayrıca Biden, Trump döneminin en tartışmalı kararlarından biri olan Meksika sınırına örülen duvara sağlanan fonların kesilmesine yönelik de bir kararname imzaladı.

Petrol boru hattı projesinin iptaline yönelik kararname

Biden, Obama'nın 7 yıl değerlendirdikten sonra çevresel nedenlerle Kasım 2015'te reddettiği ancak Donald Trump'ın onayladığı Keystone XL petrol boru hattı projesinin iptaline yönelik kararnameye de imza attı.

Kanada petrolünü, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki rafinerilerine taşıyacak 2 bin 735 kilometrelik petrol boru hattı projesinin günde yaklaşık 800 bin varil petrol aktarımı yapacağı öngörülüyordu.

Biden, Beyaz Saray'daki ilk gününde toplamda 17 ayrı kararnameye imza atmış oldu.

Biden, Oval Ofis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, Donald Trump’ın kendisine "çok cömert" bir mektup bıraktığını ancak mektubun içeriğini paylaşmayacağını kaydetti.

"Başkan çok cömert bir mektup yazdı," diyen Biden, "Özel olduğu için onunla konuşana kadar bunun hakkında konuşmayacağım." dedi.

Trump daha önce yaptığı açıklamalarda mektup bırakmayacağını söylemişti.

Görevden ayrılan başkanlar için günümüzdeki Yemin Töreni geleneklerinden biri de, haleflerine en iyi dilekleri ve tavsiyeleri içeren bir mektup yazmak. Bu, genellikle yeni başkan Oval Ofis'e ilk girdiğinde okuması için Hayes Masası'na bırakılır.

Twitter, ABD başkanlık hesabı '@Potus'u Biden'a devretti

 

ABD'nin 46. Başkanı Biden yemin ederek göreve başladı

 

Trump Beyaz Saray'ı terk etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzzet BAŞ21 Ocak 2021 09:34

    Buraya  yazılanlardan  geleceğe dönük umutlar yeşermeli.. Yoksa söz düellosu yaparak bir yere varamayız. İnsanları beyninden kaşımayın fikirlerin çarpışmasından hakikatler ortaya çıkar... DÜŞÜNEN HERKESE SAYGILAR...

  • Cego21 Ocak 2021 07:10

    Yalamalık diz boyu özbir ne kadar maaşa bağladılar seni

  • AHMET ÖZBİR21 Ocak 2021 00:54

    Onlarda Beyaz Saray varsa bizde AK Saray var. Ama bizimkisi daha da ak elhamdülillah. Hem yerli ve hem de milli bir saray. Saraylarımızı yıkamayacaksınız, aklarımızı kirletemeyeceksiniz, bizleri diz çöktüremeyeceksiniz, kafamızı bastıramayacaksınız. Başaramayacaksınız.

  • Bir yorum21 Ocak 2021 17:27

    Çözüm sürecinde chp tam destek verdiği halde   vazgeçilince neden  en fazla  eleştiren oluyor?  Günün diğer  minik aciz partileri hep bir ağızdan S.  Demirtaş a ziyaret  edip D.bakır analarını görmezden geliyor?  Bunların niyeti açık değil mi?  Yurt dışında bu ülkeyi açıkça şikayet eden kelle bu ülkenin bir değeri falan olamaz!  Hatasızlık Peygamber lere mahsustur!  Ancak açıkça küfür ve yanlışta ısrar edenleri de vatandaş olarak göremezsek vah bize yazık bize.

  • Bir yorum21 Ocak 2021 17:18

    Mağdur yatırımcı  aşırı  duygusallık  yine de iyi niyetli olduğun anlaşılıyor.  İnsan hayatta kaybeder de kazanır da her şey insanlar için!  Hepimiz  biliyoruz ki  çözüm süreci ve bu fetocu itlerin aşırı kadro verilmesi hataydı.  Ancak bu hataya sürükleyen ve tetikleyen sebepleri de göz ardı edemeyiz!  1-Ak partiye kapatma davası 2- Deniz Baykal ın Senin sonun Menderes ten kötü olacak gibi  sözler ile tehdit etmesi!  3-90 lı yıllarda ozamanlar orada görev yapan kadronun sürgün döküntü tarzı tiplerden oluşması en önemlisi de  derin devletin yöre halkına aşırı baskısı bu sonuçları doğuran nedenlerden bazılarıdır.  

  • Magdur yatırımcı21 Ocak 2021 13:49

    Bir yorumcu eleştirileri öyle yorumlamışsın ki, ötekileştirmişsin bizi. Biz Cumhurbaşkanı nı sevmiyor muyuz? Niye sevmeyelim! Önceki hataların tekrarını yaşamamak müreffeh bir yaşam için seçmedik mi? Reis bazı zümrelerin değil bu milletin tüm Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı. 18 yıldır ülke geliştikçe büyüdükce oda büyüyor. Faiz haram dedik. Milli servet dedik yatırım yaptık. Fatih Sultan Mehmet bile tebdili kıyafetle hakikati görmek için halk arasında gezinirdi. Biz derdimizi kime anlatalım peki. Amerika bir dönem başkanını değiştirdi bu süreçte. Hakikati söylemeyelim sizin deyiminizle, yorum yapınca nankörlük yapıyoruz. O zaman sonrasında kandırıldık millet bizi affetsin denmemeli. Ben öldüğümde çocuklarıma siz mi bakacaksınız? Onlara iş aş mı vereceksiniz? Yaradan ve Kanunlar koruyacak onları. Ne siz, nede bir akrabadan bir dosta kimsenin sesi soluğu çıkmayacak. Eğer siyasilerin umurunda olsa halka açık şirketlere müdahale edilmez ve 2001 krizide, şimdiki süreçte yaşanmazdı.

  • Bir yorum21 Ocak 2021 11:54

    Mağdur ama mağrur yatırımı  2001 krizinde 18 banka battı!  kaç bin şirketle beraber!  Ayrıca bu adamın kendi ülkesini başkanını sevmesi sizi niye rahatsız ediyor?  Yapılan yollar barajlar termik santrallar.  Güneş ve Rüzgar santralları  YHT ler şehir hastaneleri savunma sanayiinde ki gelişmeler roket vs. bir tarafınıza mı kaçıyor.  Sahi sizler şerefsiz misiniz alçak mısınız?

  • Aynen 21 Ocak 2021 11:25

    Onlarda Air force one uçağı varsa bizde ak fors van uçağı var hatta onlarda one tane var bizde 7 tane var uçaklarımızı da düşüremeyeceksiniz hatta yerli milli uçağımız en yakın 2023 bilemedin 2053 o da olmadı 2071 de göklerde elhamdülillah

  • Mağdur yatırımcı21 Ocak 2021 09:48

    Onun için mi sürekli chp döneminde banka battı deyip, kendi döneminizde kamu bankasını ihya ettiniz. Ben 4 yılda çözülmeyen sorunlar nedeniyle huzursuzluğumu bilirim. Üzüntüden kalp krizi geçirdiğimi bilirim. Bu kadar uzun süreli çözümsüzlük olmaz. Bu başarısızlıktır.

  • Memiş demiş21 Ocak 2021 08:52

    Bi bitmezdiniz hadii anam biden amcanla fetönün yanına hadi yürüü

  • Kamil21 Ocak 2021 07:30

    Kendince kafa buluyorsun omurgasız