E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiden başkanlığa yaklaştıkça temiz enerji yatırımları kazanıyor---

Biden başkanlığa yaklaştıkça temiz enerji yatırımları kazanıyor

Biden başkanlığa yaklaştıkça temiz enerji yatırımları kazanıyor
16 Ekim 2020 - 14:06 borsagundem.com

ABD seçimlerine haftalar kala anket sonuçlarında Biden’ın liderliğini sürdürmesi altyapı ve temiz enerjiye dayalı borsa yatırım fonlarının güçlenmesini sağlıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altyapı yatırımları son dört yıldır ABD’nin en çok konuşulan konuları arasında. ABD siyasetindeki akıllı politikalar görüşüne de referans olan yatırımların gerçek olması halinde iki partinin de desteğini alması bekleniyor. Ancak Washington yönetimindeki kaos bu yatırımların önünü tıkayan en önemli etmen.

Analistlerin düşüncelerine göre Demokrat aday Joe Biden’ın kasım ayındaki seçimleri kazanması halinde ülke altyapı dönüşümü dönemine girebilir. Yatırımcılarsa bu dönüşümden faydalanmanın yollarını arıyor ve piyasadaki Biden’ın başkanlığında faydalanabilecek borsa yatırım fonlarına (EFT) odaklanıyor. Zira Biden’ın öncelik verdiği demiryollarının, otoyolların, elektrik, su, kanalizasyon ve iletişim gibi altyapı sistemlerinin modernleştirilmesinden faydalanacak borsa yatırım fonları Biden’ın başkanlığından faydalanabilir.

Marketwatch’un haberine göre ABD, Florida merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Allegieant Private Advisors’ın Kıdemli Araştırma Analisti Will Geisdorf Demokratların ABD Kongresi ve Beyaz Saray’ı kontrol altına aldığı bir seçim zaferine ulaşmaması halinde bile bir altyapı bütçesine sahip olacaklarını belirtiyor. Fakat Giesdorf’un diğer odaklandığı alan temiz enerji altyapısı yatırımları. Giesdorf, “Demokrat Senato’nun desteği olmasa da temiz enerjiden faydalanabileceğimizi düşünüyoruz. Tıpkı Trump’ın yaptığı birçok başkanlık kararnamesinde olduğu gibi Biden da benzeri şeyleri yapabilir” ifadelerine yer verdi.

Ağaoğlu: Biden geldiğinde borsa tarafında olumsuz algılanacak

Temiz enerji ETF’leri bu yıl Biden’ın anketlerdeki yükselişini takip ederek ciddi biçimde değer kazandı. Blackrock’ın ETF birimi iShares’in temiz enerji fonu bu yıl %78 oranında yükselse de araştırma şirketi CFRA’nın Yatırım Fonları ve EFT Araştımacısı Todd Rosenbluth halen değer kazanabilecek temiz enerji ETF’lerinin bulunduğunu düşünüyor. Rosenbluth röportajında SPDR S&P Kensho Clean Power ve ALPS Clean Energy ETF fonlarını tercih ettiğini açıkladı. Yatırım uzmanı, “Güneş, rüzgâr ve hidroelektrik enerji yatırımlarıyla çeşitlendirilen bu fonlar iyi seçimler olacaktır” tahmininde bulundu.

Bu yılın ETF’lerdeki en büyük başarı hikayesi %140 oranında kazandıran Invesco Solar ETF’ye ait. Rosenbluth fonun güçlü yükselişine ilişkin yorumlarında, “Altındaki hisselerin güçlü bir temel oluşturduğunu düşünüyoruz ve bu ETF’nin daha fazla yukarı tırmanması için alan mevcut. Fonda bir liderlik değişiminin faydası olacaktır” görüşlerine yer verdi.

Trump’ın notlarına erişen yatırımcılar borsalara yön veriyor

 

Wall Street'teki düşüşler ne anlama geliyor?

 

ABD'de yoğun veri akışı ile hafta tamamlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)