E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBiden: 15 milyon varil petrol piyasaya sürülecek---

Biden: 15 milyon varil petrol piyasaya sürülecek

Biden: 15 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
19 Ekim 2022 - 22:56 borsagundem.com

ABD'de yaklaşan Kongre ara seçimleri öncesi ABD Başkanı Joe Biden, ülkede artış endişesi duyulan benzin fiyatlarını kontrol altında tutmak için 15 milyon varil petrolün piyasaya sürüleceğini açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını kontrol altında tutmak adına 15 milyon varil petrolün piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Ülkede 8 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri öncesi, muhalifler, Biden'ı en çok enflasyon ve artan benzin fiyatları gibi ekonomik konular üzerinden eleştiriyor.

OPEC'in günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararının ardından Biden yönetimi benzin fiyatlarını kontrol altında tutmak için yeni bir adım attı.

Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında benzin fiyatları konusundaki stratejilerini kamu oyuyla paylaştı.

"ARTAN FİYATLARDAN PUTİN SORUMLU"

Tüm dünyada artan benzin fiyatlarından Ukrayna'ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tutan Biden, yaz aylarından bu yana attıkları adımlar sayesinde benzin fiyatlarının galon başına 2,5 dolar kadar düşüş kaydettiğini ancak düşüşün yine de bekledikleri kadar hızlı olmadığını belirtti.

Biden, "Enerji Bakanlığı stratejik petrol rezervlerinden 15 milyon varili daha piyasaya sürecek, bu süreç aralık sonuna kadar devam edecek." ifadesini kullandı.

Biden, stratejik rezervlerin yarısından fazlasının dolu olduğunu söyledi

BİDEN, STRATEJİK REZERVLERİN YARISINDAN FAZLASININ DOLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Bağımsız analistlerin rezervlerden yapılan salımların petrol fiyatlarının düşüşünde önemli rol oynadığını onayladığını belirten Biden, stratejik petrol rezervlerinin yarısından fazlasının dolu olduğunu ve bunun acil bir durum için yeterli olduğunu aktardı.

Biden, gelecek aylarda da gerekirse benzeri adımların atılacağına işaret ederek ABD'nin petrol üretiminin kendi yönetimi döneminde arttığını ve ABD'nin şu anda ihraç ettiği petrolün ithal ettiği petrol oranından daha yüksek olduğunu vurguladı.

Benzin fiyatları varil başına 70 doların altına düştüğünde de stratejik petrol rezervleri için petrol satın alacaklarını kaydeden Biden, petrol şirketlerine de benzin fiyatlarını düşürme ve petrol üretimini artırma çağrısı yaptı.

"BENCE PUTİN ÇOK ZOR BİR POZİSYONDA"

Biden, bir muhabirin, bu adımların kasım ayındaki yerel seçimler öncesi siyasi motivasyonlarla mı atıldığı yönündeki sorusu üzerine ise bu adımların daha önce de atıldığını vurguladı.

Putin'in Ukrayna'nın ilhak edilen bölgelerinde ilan ettiği sıkı yönetim konusundaki bir soruya ise Biden, "Bence Putin çok zor bir pozisyonda. Şu anda yaptığı ise bunu (sıkı yönetim), Ukrayna halkına boyun eğdirmek için elindeki tek aracı kullanmasıdır." yanıtını verdi.

STRATEJİK REZERVLER 1984'TEN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEDE

ABD Başkanı Biden, mart ayında, ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervinden toplamda 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine izin vermişti.

Söz konusu satışlarla, ABD'nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı 1984'ten bu yana en düşük seviyeye inmişti.

Arz sıkışıklığı endişeleri petrol fiyatlarını yükseltti

 

Selman'dan Biden’a İran göndermesi

 

Arap ülkelerinden Biden’ı kızdıracak açıklama

 

Biden: Benzin fiyatlarını düşürecek açıklamalarım olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Ekim 2022 08:26

    almanya açıklamalarıda çok manidar... diyorki özetle... müttefikler bana ucuz enerjı verecek. fiyat alıyorum ama yüksek. bu maliyetler ile üretim yapmam rekabet etmem zor. pıyasa üzerinde rakamlar veriliyor.. aynı zamanda sıvılaştırılmış gaz alsakda tesislerimiz işleme depolama ve kullanıma hazırlamada yetersiz.. avrupada bir çok devlet destekleniyor almanya abileri ama durumdan oldukça rahatsız... üretim ve ekonomı olarak sorunlar oluştu ve çözülmemesi rahatsız edici. Almanya bunu bahsediyor dert yanıyor.. üretim hatlarını başka yere taşısa, ki işsizlik sorunları olacak... o bakımdan alternatif enerjılere yönelıyor fakat çözüm olması uzun yıllar alacak gibi. Rusya-ukrayna savaşı tatlıya bağlanmadan ateşkes olup yatışmadan  çözüm olmayacak gibi. Rusya ben hedefe ulaştım. ukrayna saldırıyor diyor :D işgal ettim bitti diyor. Avrupa ukrayna desteğini çekerse gaz alır, yoksa devam böyle

  • borsacı20 Ekim 2022 06:11

    konuştukça abd de ters tepki alan baydın ne yaptıgını bilmiyor .