E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBGC, Türk şirketlerinde yüksek kar artışı bekliyor---

BGC, Türk şirketlerinde yüksek kar artışı bekliyor

BGC, Türk şirketlerinde yüksek kar artışı bekliyor
16 Nisan 2021 - 11:47 borsagundem.com

BGC, ilk çeyrekte şirket karlılıklarında %143 artış bekliyor

Uluslararası yatırım kuruluşu BGC Partners tarafından hazırlanan raporda ilk çeyrekte BİST şirket karlılıklarında %143 artış beklendiği belirtildi.

BGC Partners tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de banka bilançolarının konsolide olmayan bazda 10 Mayıs, konsolide bazda ise 20 Mayıs 2021 tarihine kadar açıklanacağı kaydedildi. Banka bilançolarının 28 Nisan'da Akbank (#AKBNK) ile başlayacağı hatırlatıldı.

Değerlendirmede finans dışı şirketlerin konsolide olmayan bilançolarını 30 Nisan, konsolide bilançolarını ise 10 Mayıs 2021 tarihine kadar açıklayacakları ifade edildi. Arçelik (#ARCLK) ve Türk Traktör'ün (#TTRAK) 26 Nisan'da bilanço sezonuna start verecekleri bilgisi aktarıldı.

BGC, ilk çeyrekte banka bilançolarının yıllık bazda %3 azalacağını, çeyrek bazında ise %18 artacağını tahmin etti.

Finans dışı şirketlerin karlılıklarının ise ilk çeyrekte yıllık %4788 artarak çeyrek bazında %2 azalacağı öngörüldü. Toplamda ise şirket karlılıklarının yıllık %143, çeyreklik ise %5 artacağı tahmin ediliyor.

Borsa hafta kapanışında düşüşte

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)