E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeymen'de çağrı fiyatı belli oldu---

Beymen'de çağrı fiyatı belli oldu

Beymen'de çağrı fiyatı belli oldu
05 Aralık 2019 - 21:01 borsagundem.com

SPK, Beymen Perakende hisselerinde çağrı fiyatı, 1 TL nominal değerli pay başına 5.3619 TL olmak şartıyla olumlu karşılandığını duyurdu

Bu yılın mayıs ayında Katarlı Mayhoola'nın yüzde 97'sini satın aldığı ve bir süre önce de borsa kotundan çıkarılmak için başvuruda bulunan Beymen Perakende'de (BOYP) çağrı fiyatı belirlendi.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul'un onayına sunulan ihraç belgesi, ortaklıktan çıkma hakkı kullanım bedelinin 1 TL nominal değerli pay başına 5.3619 TL'den esas alınması şartıyla kabul edildi.

Bültende ayrıca, kottan çıkarılmak için Borsa İstanbul'a başvuruda bulunan Beymen'in kottan çıkarılmasına ilişkin kararın KAP'ta yayımlanmasının ardından Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından da çıkarılacağı belirtildi.

Çağrı fiyatı ve kottan çıkma süreciyle ilgili SPK bülteninde yer alan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Beymen Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. (Şirket)’nin Kurulumuzun II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği hükümleri çerçevesinde toplam %99,92 oy oranına sahip hakim ortağı Mayhoola for Investments LLC (Mayhoola) tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 520.962,049 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında Mayhoola’ya tahsisli olarak gerçekleştirilecek sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek paylara ilişkin hazırlanan ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebinin, ortaklıktan çıkarma hakkı kullanım bedelinin 1 TL nominal değerli pay başına 5,3619 TL olarak esas alınması suretiyle olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Şirket paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurulmasını izleyen ilk işgünü itibarıyla Şirket, Kurulumuz tarafından resen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacaktır.

BIST, Beymen'in kottan çıkarılması hakkında açıklama yaptı

Ünlü Katarlı şirket Mayhoola Beymen'i devraldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan ozcan20 Aralık 2019 13:34

    Arkadaş analiz ve enka hakkında analiz yapalım dedim iş ilanından başka bir şey yok burasını sanki iş bulma kurumu zannediyorlar BURADA SIZI GORMEZLER IS ILANINI ENKAYA VERIN

  • Özgür ÇAKIR 07 Aralık 2019 19:12

    Ben teleskobik normal forklift operatoruyum bende kısmet olursa sizlerle sırbistanda çalışmayı çok isterim.05541263898

  • Zahit günay07 Aralık 2019 15:03

    Borsayı anlık takip çok önemli. Gözünü ayırmayacaksın

  • Kottan çıkma06 Aralık 2019 06:57

    SPK acil kottan çıkmak için hakim hisse oranını % 98 e çıkarmalı binlerce mağdur doğurdu. PO ve İzocam mağduruyum

  • Dd05 Aralık 2019 22:59

    iyi mi kötü mü?.