E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBeyaz Saray'ın açıklamaları boğa piyasasına zarar verdi---

Beyaz Saray'ın açıklamaları boğa piyasasına zarar verdi

Beyaz Saray'ın açıklamaları boğa piyasasına zarar verdi
02 Nisan 2020 - 11:52 borsagundem.com

ABD borsalarının hızlı toparlanma sürecine girmesi ‘boğa piyasası’nı yeniden gündeme taşıdı ancak sert düşüşler sonrası söylemler değişmeye başladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perşembe gününde Asya borsaları Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen haberlerin etkisiyle düştü. ABD işsizlik verileri ve korona virüs ölüm oranının ülkede çok daha fazla artacağına dair uyarılar Asya yatırımcılarının dolar ve tahvillerin güvenliğini sorgulamasına sebep oldu.

Japonya’nın Nikkei Endeksi Çarşamba günkü sert düşüşünü devam ettirerek %1,5 gerdiledi ve yatırımcılar hisse senetlerinin tekrar bir önceki aydaki düşüşleri test etmesi ihtimalinden endişeleniyor.
Hong Kong , Sidney, Şangay ve Seul borsaları S&P 500’ün %4’lük düşüşüyle beraber aşağı yönü gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump Çarşamba günü Beyaz Saray'da basın mensuplarına korkutucu tabloyu anlattığı demeç ve Beyaz Saray tıp uzmanlarının ABD’de 100 bin ila 240 bin insanın korona virüs sebebiyle ölebileceğini açıklaması, Dünya Sağlık Örgütü’nün gelecek birkaç günde hasta sayısının 1 milyona ve şu anda 43.412 kişiye ulaşan ölü sayısının 50 bine ulaşacağını açıklaması piyasalarda soğuk duş etkisi yarattı. ABD işsizlik verileri ise bütün bu kötü haberlere tuz biber ekti.

Sidney merkezli piyasa danışmanlık şirketi CMC’nin aracılık bölümü baş stratejisti Michael McCarthy, “ABD’de Beyaz Saray’ın söylemindeki keskin değişim boğa piyasası yatırımcılarına zarar verdi” ifadelerini kullandı. McCarthy’e göre yerel yatırımcıların iyimserlikleri de hızla azalıyor.

Avustralya’nın en önemli endeksi olan ASX200, Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın temettüleri askıya alması emriyle %2,6 düştü. Avustralya bankaları Yeni Zelanda’nın kredi kuruluşlarının birçoğuna sahip.

Güvenli liman olarak görülen tahvil piyasasında ise 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri %0,5680 gerileyerek 10 Mart’tan bu yana en düşük seviyesine geldi. Dolarsa gecelik kazancını korudu.

Trump açıkladı! ABD'de iç hat uçuşlara kısıtlama geliyor

 

Borsalar yön bulmak için yeni bir hikaye arıyor

 

Dış ticarette Kovid-19 etkisi görüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)