E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan NYT ve WP için ikinci hamle---

Beyaz Saray'dan NYT ve WP için ikinci hamle

Beyaz Saray'dan NYT ve WP için ikinci hamle
25 Ekim 2019 - 06:56 borsagundem.com

New York Times ve Washington Post aboneliklerini iptal eden Beyaz Saray, şimdi de tüm federal kurumlardan aynı adımı atmalarını istedi

Beyaz Saray, Trump yönetimine muhalefetleriyle bilinen Amerikanın iki büyük gazetesi New York Times (NYT) ve Washington Post'a (WP) karşı başlattığı savaşta yeni bir adım attı. 

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, ABD basınına yaptığı açıklamada, "Tüm federal kurumların, Washington Post ve NYT aboneliklerini yenilememesi, vergisini veren vatandaşlar için yüz binlerce dolarlık büyük bir tasarruf olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Beyaz Saray'ın da her iki gazeteye aboneliğini sonlandırdığı ve artık bu gazetelerin kuruma gelmeyeceği belirtildi.

Trump'ın basınla savaşı

ABD Başkanı Trump, pazartesi gecesi Fox televizyonunda konuk olduğu bir programda, NYT ve Washington Post için "Onları Beyaz Saray'ın içinde istemiyoruz. Belki onların aboneliklerini sonlandırırız, onlar yalan haber yapıyorlar." yorumunda bulunmuştu.

Trump, sık sık CNN, NYT, Washington Post gibi ana akım basın kuruluşlarını "yalan haberler" yapmakla ve kendisine saldırmakla suçluyor.

NYT ve WP'ye Beyaz Saray'a giriş yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)