E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBeyaz Saray'dan hisse alımına teşvik hazırlığı---

Beyaz Saray'dan hisse alımına teşvik hazırlığı

Beyaz Saray'dan hisse alımına teşvik hazırlığı
15 Şubat 2020 - 05:01 borsagundem.com

ABD yönetimi, daha fazla Amerikalının hisse senedi satın alabilmesi için vergi teşviki hazırlıyor. Yıllık geliri 200 bin dolara kadar olan ailelerin 10 bin dolara kadar alacakları hisseler vergi dışı olacak


Beyaz Saray, ABD hane halklarını borsaya yatırım yapmaya teşvik etmenin yollarını arıyor.

CNBC'deki habere göre Beyaz Saray'da görüşülen teklif kapsamında, gelirin bir kısmı yatırım amaçlı vergiden muaf olacak.

Teklifte, hisse senedi satışını artırmak için düşünülen senaryolardan en öne çıkanı yıllık ygeliri 200 bin dolara kadar olan aileleri kapsıyor. Bu aileler, kazançlarının 10 bin dolarını vergisiz olarak borsa yatırımında kullanabilecek.

ABD Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Larry Kudlow, yaklaşımın emeklilik, eğitim ve sağlık tasarruflarını tek bir araçta birleştirecek evrensel tasarruf hesapları oluşturma hedeflediğini söyledi.

Kudlow, hisse senetleri için düşünülen bu politikanın takip edilmesi halinde tahvillere de  yayılabileceğini ifade etti.

Kudlow, bu ve diğer fikirlerin henüz netleşmediğini ve kesin bir karar alınmadığını belirtti.

TRUMP İÇİN BORSANIN YÜKSELİŞİ EKONOMİNİN İYİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği günden bu yana, özellikle sanayi endeksi Dow'daki artışın ekonomik politikalarının başarısıyla paralel oluşunu dile getiriyor. 

Amerikan ailelerin hali hazırda hisse senedine sahip olma oranı yüzde 55. Trump yönetimi bu oranı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyor. 

Kudlow ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, teklifin Kasım'daki başkanlık seçimi öncesinde açıklanabileceğini duyurdu. 

Ancak teklifin yasalaşması için Kongre'den onay alması gerekiyor. Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğun Demokratlarda olması nederiyle, teşvikler seçim öncesi açıklansa da, Trump'ın tekrar seçilmesi halinde Kongre'ye gönderileceği ifade ediliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tantana 15 Şubat 2020 12:00

    Bizde ise mafya bozuntuları volta atıyor hisselerde,bir tek kullağımızın arkasını şey etmediler.spk’nın cezaları ise küçük yatırımcıya kesiliyor.ver bakalım milyonluk ceza bak bakalım bu bku yiyebiliyormu,açığa satış bir tek banka hisselerinde yasaklanmış!adaletli olun ve her türlü hissede açığa satış yasaklansın böylelikle yatırımcılar 3ay ve 6ay gibi saçma yasaklardan kurtulmuş olur,tabi ben bunu kime yazdım kim okicak ;)sanki SPK burayı takip ediyorda,zaten bu rahatsızlığımızı herkez dile getiriyor ama onların belliki işine gelmiyor

  • ----------- ??????????-------------15 Şubat 2020 20:16

    bizim borsada malesef 30 endeksdeki hisseler gitmedi malesef  vurguncuların hisseleri gitti.3-50 kat.

  • bir dost15 Şubat 2020 11:26

    keşke bizde de borsayı teşvik eden bir yönetim anlayışı olsa ...

  • Tiago15 Şubat 2020 07:16

    Bu hisse teșvikinin altında yatsn sebep ne? Șirketlerin mali zorluğa girmeye bașlamasì olabilir mi?