E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBeyaz Saray'dan Fitch'e tepki---

Beyaz Saray'dan Fitch'e tepki

Beyaz Saray'dan Fitch'e tepki
09 Ocak 2019 - 16:40 borsagundem.com

Derecelendirme kuruluşu Fitch'in ABD`nin borç tavanının, hükümetin kapanmasından daha önemli olduğunu vurgulayarak ülkenin `AAA` olan kredi notunu düşürebileceği tehdidinde bulunması ardından ABD'den ilk tepki geldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bugün yaptığı açıklamada ABD'nin borç tavanının, hükümetin kapanmasından daha önemli olduğunu duyurdu. Kurum "ABD'nin borç tavanı bir sorun olursa 'AAA' notunun uygun olup olmadığını sorgulamalıyız." uyarısında bulundu.

Bu açıklama sonrası ABD'den jet yanıt geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada hükümetin kapanmasına neden olan Meksika sınırına duvar inşaatı ile ilgili olarak "Trump'ın duvar inşa etmek için ilan ettiği ulusal acil durum kesinlikle hala bir seçenek" denildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika duvarı için finansman içermeyen geçici bütçe tasarısını imzalamayacağı restiyle ortaya çıkan bütçe krizi, Demokratların geri adım atmaması sonrasında federal hükümetin kısmen kapanmasıyla sonuçlanmıştı.

Dünyanın en büyük ekonomisinde hükümet 22 Aralık 2018'den bu yana kapalı.

Fitch'ten ABD ekonomisine uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)