E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan Erdoğan-Trump açıklaması---

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump açıklaması

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump açıklaması
07 Şubat 2017 - 19:44 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, göreve başladıktan sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk kez görüşme yapacak. Saat 00.05'te gerçekleşecek randevuyu Beyaz Saray duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün telefonda görüşecek. Türkiye saatiyle 00.05'te gerçekleşecek telefon randevusunu, Beyaz Saray duyurdu.

20 Ocak'ta yemin ederek Barack Obama'dan görevi devralan Trump, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez Erdoğan'la konuşacak.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray'dan açıklama yapılması bekleniyor.

ÜÇ KRİTİK BAŞLIK
Obama döneminin sonlarında krize giren Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni sayfa açılması gündemde. Ankara, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesi, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye yardımın kesilmesi gibi konularda Washington'ın adım atmasını bekliyor.

Sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun hava desteği de bir diğer önemli başlık.

ABD Başkanı, Suriye'de mutlaka 'güvenli bölge' oluşturacağını geçtiğimiz günlerde ilan etmişti. Rusya'nın karşı çıktığı bu plan, Türkiye tarafından uzun süredir gündemde tutuluyor.

Başkan Trump ayrıca, göreve gelir gelmez Savunma Bakanlığı Pentagon'dan bir ay içinde IŞİD'e karşı savaş planı hazırlanmasını istedi. ABD halihazırda Irak ve Suriye'de savaş uçaklarıyla IŞİD'e saldırıyor. Ayrıca Rakka ve Musul'da yüzlerce ABD askeri de cephede yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)