E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'da Cemal Kaşıkçı hazırlığı!---

Beyaz Saray'da Cemal Kaşıkçı hazırlığı!

Beyaz Saray'da Cemal Kaşıkçı hazırlığı!
06 Şubat 2021 - 17:04 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ABD istihbaratının kapsamlı raporunun kısa sürede Kongre'ye sunulacağını bildirdi

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, günlük basın brifinginde Joe Biden yönetiminin Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaklaşımına dair soruyu yanıtladı.

Kaşıkçı cinayetinin korkunç bir suç olduğunu vurgulayan Psaki, "Gizliliği kaldırılan ilgili raporu tam bir şeffaflık içinde Kongre'ye sunmaya hazırlanıyoruz. Bu, bir yasa ve biz de yasayı takip ediyoruz." diye konuştu.

Psaki ayrıca insan hakları konusunda Suudi Arabistan'a çağrıda bulunarak "Öte yandan siyasi mahkumlar da dahil olmak üzere Suudi Arabistan'ın insan hakları karnesini iyileştirmesini umuyoruz." değerlendirmesini yaptı ve Riyad yönetiminin önceki gün iki aktivisti serbest bırakmasının önemli olduğunu belirtti.

Sözcü ayrıca Biden yönetiminin Yemen'deki politikasını revize ettiğini ve Suudi Arabistan'la ilişkilerini bu bağlamda da yeniden gözden geçirdiklerini ifade etti.

ABD Kongresi tarafından aralık ayında kabul edilen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası Tasarısı'nda, Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün tasarının yasalaşmasından sonra 30 gün içerisinde Kaşıkçı cinayetine ilişkin kapsamlı ve kamuya açık bir raporu, Temsilciler Meclisi ve Senato Dış İlişkiler ve İstihbarat Komitelerine teslim etmesi öngörülüyordu.

Biden yönetimi söz konusu raporun en hızlı şekilde Kongre'ye teslim edilip kamuoyuna açıklanacağını duyurmuştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın daha sonra konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

Sahte emlakçılardan 1 milyonluk vurgun

Dünya genelinde korona vaka sayısı 106 milyonu geçti

Şekerbank’a Sürdürülebilir Bankacılık alanında iki uluslararası ödül

Erdoğan: İktidara gelince tüm projeleri durduracaklarmış

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN07 Şubat 2021 21:29

    ABD suudileri tuzağa düşürüp  kaşıkcıyı öldürtü ve abd nin eline koz verdi diyorlar bende inanıyorum buna.

  • Cello07 Şubat 2021 13:57

    Kaşıkçı dan bize ne kendi işimize bakalım. Çok özlediler.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Şubat 2021 21:03

    bakalım abd sudiarabistan dan neler koparacak.bize yaptı kapbelikleri tüm dişinin geçtiği ülkeye yapıyorlar..bunlar asla bizim dostumuz ve müttifimiz olamazlar ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi de bunlar yapmadılar mı.

  • Mehmet06 Şubat 2021 18:39

    Kaşıkçı kimdir möhim değil. Abd siyasetinde bir kuraldır: rakibinin açığını bul ve onu imha et..

  • Okie Dokie06 Şubat 2021 17:31

    Altı üstü bir kaşıkçı için neden bu kadar yaygara kopartılıyor anlam veremiyorum.

  • Recep06 Şubat 2021 18:24

    Kaşıkcı ABD vatandaşı. Trump parayı aldı,vatandaşını doğrattı. Bakalım gerçeği açıklayacaklar mı?

  • Kamil06 Şubat 2021 18:02

    Aynı yaygara Boğaziçi Üniversitesine atanan Bulu için de kopartılıyor. Neden acaba , kibir mi , ben yaptım oldu mu ,arazi mi , manzara mı. Her kim olursa olsun ,insandır, bir değerdir. altı üstü olmaz.Herkes  Allah'ıın bir kulu ,özene bezene yarattığı ,ol dediği  ,doğ dediği ,yaşa dediği...daha da anlam veremiyorsan ,yapacak bir şey yok

  • Kamil06 Şubat 2021 17:25

    Hadi bakalım Abd. Selmanov emir verdi , gazeteciyi doğradılar , hem de Türkiye'deki konsolosluklarında.Katiller ellerini kollarını sallıya sallıya geldiler ve gittiler. Gıkımız çıkmadı :(  :(  :( Suudilere tavır alma zamanınız gelmedi mi ?  Sadece Yemen'e destek vermekle olmuyor, dürün şunların defterini. Zaten ipleri elinizde