E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'da acil toplantı---

Beyaz Saray'da acil toplantı

Beyaz Saray'da acil toplantı
08 Ocak 2020 - 03:44 borsagundem.com

Ayn el-Esed'deki ABD üslerine saldırının ardından Trump'ın çağrısıyla Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı. Toplantıya Başkan Yardımcısı Pence, Savunma Bakanı Esper ve Dışişleri Bakanı Pompeo ile Genelkurmay Başkanı Miley katıldı

İran Devrim Muhafızları'nın Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde bulunan ABD Askeri Havaalanı'na gerçekleştirdiği hava saldırısı sonrası Beyaz Saray'da ulusal güvenlik konseyi toplandı. 

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, Irak'taki ABD üslerine saldırı konusunda Başkan Donald Trump'ın bilgilendirildiğini ve durumun yakından takip edildiğini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı

Grisham'ın açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump kurmaylarını Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı için Beyaz Saray'a çağırdı.  

Toplantı için Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun yanı sıra Beyaz Saray'a gelen Savunma Bakanı Mark Esper'in elinde kalın bir dosya olduğu bilgisi Amerikan medyasına yansıdı. Toplantıya ABD Genelkurmay Başkanı Mark Miley de katıldı. 

ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI ERTELENDİ

ABD Başkanı Trump bugün televizyonlardan ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirecekti. Beyaz Saray'daki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantıından sonra yapılan açıklamada, Trump'ın ulusa sesleniş konuşmasının ertelendiği bildirildi. 

KONGRE BİLGİLENDİRİLDİ

Diğer yandan Pence'in ofisi, Başkan Yardımcısının, söz konusu saldırılar hakkında Kongre'yi bilgilendirdiğini açıkladı.

Irak'ta ABD üslerine İran Devrim Muhafızlarından füze saldırısı

 

Erbil'deki ABD üslerine saldırı sonrası ham petrol fiyatlarında şok artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)