E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray ve kongre bütçe taslağında anlaştı---

Beyaz Saray ve kongre bütçe taslağında anlaştı

Beyaz Saray ve kongre bütçe taslağında anlaştı
27 Ekim 2015 - 22:47 borsagundem.com

Beyaz Saray ve Kongre taslak bütçe üzerinde anlaştı.

ABD'de Kongre üyeleri ve Obama yönetiminin, federal hükümetin kapanmasını ve temerrüte düşmesini önleyecek taslak bütçe planında anlaşmaya vardığı bildirildi.  

Kongre üyelerinin açıklamalarına göre, her yıl büyük pazarlıklara sahne olan bütçe görüşmeleri, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ve Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid'in desteğiyle olumlu sonuçlandı. 

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin dün gece yarısından sonra yayımladığı 144 sayfalık bütçe tasarısı, federal harcamalara gelecek iki yıl içinde daha önceden belirlenen limitlere ek olarak 80 milyar dolar ayrılması ve 3 Kasım itibariyle ulaşılacak olan borç tavanının yükseltilmesini öngörüyor. 

Aynı zamanda, ABD Savunma Bakanlığı'na savaşlarda kullanılmak üzere 16 milyar dolarlık ek bütçe ayrılmasını sağlayacak tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi ve Senato'da onaylandıktan sonra Başkan Barack Obama tarafından imzalanması gerekiyor.  

Bütçe tasarısı 3 Kasım'a kadar yürürlüğe girmezse ABD hükümeti borçlarını ödeyemeyerek temerrüte düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Ancak, Boehner bugün basına yaptığı açıklamada, üzerinde anlaşılan bütçe tasarısının yarın Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulabileceğini duyurdu. Bütçe tasarısına ilişkin uzlaşmanın sağlam temellere dayandığını vurgulayan Boehner, "Bu güçlü bir anlaşma ve meslektaşlarıma tasarıya karşı çıkmaları için hiçbir neden olmadığını söyledim" dedi.  

Tasarı, Temsilciler Meclisi'nde onaylanması halinde Senato'ya gönderilecek.  

Her yıl krize neden olan bütçenin Kongre'den geçmesinin, görevini 31 Ekim itibariyle bırakacağını açıklayan Boehner'in son siyasi başarısı olacağı yorumları yapılıyor. 

Boehner, Cumhuriyetçiler arasında özellikle aşırı muhafazakar Çay Partisi hareketi üyelerince ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık reformu, aile planlaması, İran ile nükleer anlaşmalar ve bütçe konularında yeterince mücadele etmediği konusunda eleştiriliyordu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)