E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki görevinden ayrılıyor---

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki görevinden ayrılıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki görevinden ayrılıyor
05 Mayıs 2022 - 23:39 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 13 Mayıs'ta görevinden ayrılıyor. Yerine gelecek isim ise Beyaz Saray Basın Sekreter Yardımcısı Karine Jean-Pierre

ABD Başkan Joe Biden bugün yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin beklenildiği gibi 13 Mayıs'ta görevinden ayrılacağını, yerine Beyaz Saray Basın Sekreter Yardımcısı Karine Jean-Pierre'i seçtiğini söyledi.

Psaki, Başkan'ın açıklamasının ardından Twitter'da, Jean-Pierre'in Beyaz Saray Sözcüsü olarak görev yapan ilk siyah kadın ve ilk LGBTQ+ olacağını söyledi.

Beyaz Saray'ın yeni sözcüsü: Karine Jean-Pierre

Jean-Pierre'in Beyaz Saray'a deneyimi, yetenekleri ve güvenilirliği ile hizmet ettiğini belirten Biden, "Psaki, Beyaz Saray Brifing Odasına terbiye, saygı ve nezaketi geri getirerek bir standart oluşturmuştu. Jen'e Amerikan halkıyla doğrudan ve düzgün iletişimini sürdürürken esprili tavrını da devam ettirdiği için teşekkür ederim." mesajını verdi.

Öte yandan eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray'daki işinden çıkarılan Anita Dunn'un da Biden'ın başdanışmanı olacağı aktarıldı.

Suudi milyarder Bin Talal, Twitter'daki hissesini elinde tutacağını açıkladı

 

ABD istihbaratı: İran, PKK'yla iş birliği yapıyor

 

ABD’de stagflasyon korkusu: Borsalar çakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 06 Mayıs 2022 09:48

    "Yıllarca ABD milletine yapmakta olduğum sözcülük görevinden, azlimi istiyorum. Biden başkanım talimatı ile farklı alanlarda çalışmalarımı sürdüreceğim . " Jen Psaki ABD Sözcüsü :D