E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray: Rusya ile istikrarlı ilişkiler istiyoruz---

Beyaz Saray: Rusya ile istikrarlı ilişkiler istiyoruz

Beyaz Saray: Rusya ile istikrarlı ilişkiler istiyoruz
14 Nisan 2021 - 00:31 borsagundem.com

Rusya ile diyalog istediklerini dile getiren Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, bu türden bir diyalogun planının henüz geliştirilmeyi beklediğini ifade etti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugünkü basın brifinginde, "Rusya ile ilişkilere yaklaşımımız şöyle, ilişkilerin sorun olacağını, zor görüşmelerin devam edeceğini bekliyoruz, onlarla iş yapmaya hazırız. Ancak bizim amacımız, Rusya ile öngörülebilir ve istikrarlı ilişkilere sahip olmak, görüşmeler ve diyalog yürütmek" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı görüşme teklifini değerlendiren Psaki, bu görüşme için planların geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu görüşme ilk olacak. Amaç, görüş ayrılığımızın ve endişelerimizin olduğu alanlarda dürüst ve açık olmak, ama aynı zamanda karşılıklı çıkarın olduğu noktalarda birlikte çalışmak" diyerek İran'ın nükleer programı ve Yeni Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'na (START-3) işaret etti.

Psaki, "Görüşme tarihi yaklaştıkça bir dizi konu değerlendirilecek" dedi.

"RUSYA'YA BASKI SÜRECEK"

Beyaz Saray Sözcüsü, "Ortaklarımız ve müttefiklerimizle işbirliğimizi sürdüreceğiz. Rusya’ya baskı yapmaya ve doğru olduğunu düşündüğümüz şeylere çağırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"GÖRÜŞMENİN YERİ VE TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL"

Psaki, Biden-Putin görüşmesinin yazın gerçekleşme olasılığıyla ilgili soruya, "Önümüzdeki aylarda dendi, işte yaz olacak. Bu sürecin henüz en başındayız. Daha fazla ayrıntı olunca hepsini size bildireceğiz" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü, "Görüşme Kuzey Yarımkürede mi olacak?" sorusuna da espriyle şu yanıtını verdi: "Henüz buna karar vermedik. Galiba Başkan Biden ve Devlet Başkan Putin ile birlikte yazı geçirmek istediğiniz bir yer var, kesinlikle bunu onlara iletebilirim."

Psaki, görüşmenin ayrıntılarının henüz koordine edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rusya'ya son uyarı! Savaşa ramak kaldı

 

NATO'dan Rusya'ya sert tepki: Derhal sonlandırın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum14 Nisan 2021 01:38

    Hani Rusya en büyük düşmanınız dı iyide esip gürlüyordunuz şimdi gel konuşalım diyorsunuz niyeki yemedi mi bence Rusya hiç masaya oturmamalı ve abd ye gerekli dersi vermeli abd nin işi bu tehdit edip edip ardından anlaşıp birşeyler kapma peşinde ama Rusya bu blöfü yemedi en önemli hiper leri abd yününe çevirdi abd de bu sefer işin ucu abd topraklarına vardığını anladı şimdi miyavlama zamanı Rusya sınırında ahkam kesersen füzenin ucunu görürsün böyle şimdi Türkiye gerekeni yapmalı Girit ve diğer üslere karşı ama bizde hiper kıtalar arası yok malesef