E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray: Muhammed bin Selman'a yaptırım uygulamamak doğru karar---

Beyaz Saray: Muhammed bin Selman'a yaptırım uygulamamak doğru karar

Beyaz Saray: Muhammed bin Selman'a yaptırım uygulamamak doğru karar
02 Mart 2021 - 08:22 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle yaptırım uygulamamanın "doğru karar" olduğunu belirtti ve ilerleyen dönemde de yaptırım uygulanmayacağının sinyalini verdi.

ABD'de yayımlanan istihbarat raporunda, Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetini onayladığı belirtilmesine rağmen, açıklanan yaptırım listesinde adının yer almamasına yönelik tepkiler sürüyor.

Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında, Kaşıkçı cinayetinin "korkunç bir suç" olduğunu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın söz konusu istihbarat raporunu yayımlamayı "yasal bir zorunluluk" olarak gördüğünü belirtti.

Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına karışan kişilere yönelik sert adımlar attıklarını savunan Psaki, bu konuda üst düzey birçok isim de dahil Suudi Arabistanlı 76 kişiye yaptırım getirdiklerini anımsattı.

Psaki, atılan bu adımların, bu tarz bir cinayetin bir daha işlenmesini engelleyeceğine inandıklarını kaydetti.

"ULUSAL ÇIKAR" SAVUNMASI

Biden'ın seçim döneminde Kaşıkçı cinayetinin faillerinin cezalandırılmasına yönelik verdiği sözün anımsatılması üzerine Psaki, Biden'ın Suudi Arabistan konusunda diplomasi yoluyla gerekli adımları attığını kaydetti.

Psaki, "Suudi Arabistan ile istihbarat paylaşımları, füze saldırıları ve tehditlere karşı savunma gibi önemli ilişkilerimiz var. Biliyorsunuz, küresel diplomasi, gerektiğinde ülkelerden yaptıklarının hesabını sormayı olduğu kadar, ABD'nin ulusal çıkarları doğrultusunda hareket edilmesini de gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Biden'ın bu konuda kendisine yönelik gelecek eleştirileri beklediğini belirten Psaki, "Biden, ulusal güvenlik ekibinin tavsiyesine göre hareket ediyor ve bunun uzun vadeli çıkarlarımız için doğru yaklaşım olduğunu düşünüyor." şeklinde konuştu.

İSTİHBARAT RAPORU MUHAMMED BİN SELMAN'I İŞARET ETMİŞTİ

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün (DNI) açıkladığı ve Kaşıkçı'nın öldürülmesine MBS'nin onay verdiği yönündeki raporu büyük ses getirmiş ancak Biden yönetimi Muhammed bin Selman'a yönelik herhangi bir yaptırım kararı almamıştı.

Amerikan kamuoyunda ve medyasında Muhammed bin Selman'a yönelik herhangi bir adım atmadığı için tepki toplayan Biden yönetimi, aralarında cinayete karıştıkları belirtilen kişilerin de olduğu 76 Suudi vatandaşına yaptırım getirmişti.

ABD'li vekillerden Prens Selman'a yaptırım tasarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulhalik Sevkal 02 Mart 2021 14:31

    Amerika hiçbir zaman dost olmadı. Olmazlar da. 85 yıldır içimizdeki darlıklarla yöneten Amerika Uğur Mumcu Bahriye üçok ahmet Taner kuşları ve en son 5 mühendisimizin kanına giren Amerika. Erdoğan Reisin de Ali Cengiz oyununu Amerika’ya karşı engüzel şekilde icra ettiğinden fetö melanetiyle ülkemize 15 temmuzda Başbakan olacağım diyen Amerikan Uşaklarının sevinçlerini de kursaklarında bıraktı. Erbakan merhum Erdoğan’a atıp tutmasaydı destek verseydi. Reis bütün yoktu. Amerika bitirirdi. Muhtar olamaz diye manşet atanlar bu milletin gücünü ve Erdoğan’ın kuvrak zekasını göremediler. Allah zalimlere fursat vermesin

  • Oktay Doğaner02 Mart 2021 10:07

    Dansöz amerika

  • TURAN02 Mart 2021 10:01

    BU ŞEREFSİZE AMBARGO FELAN UYGULAYACAĞINDAN DEĞİL BASKI YAPIP PARA PETROL SÖĞÜÇLEMEK AMAÇLARI PÇ BUNLAR 

  • Şişşş02 Mart 2021 09:17

    Her zamanki gibi küçük şeytan büyük şeytanın kucağında büyük olanın küçükle daha işi bitmemiş sağılacak daha sütü var demekki