E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBeyaz Filo'nun ortakları hakkında manipülasyon suçlaması---

Beyaz Filo'nun ortakları hakkında manipülasyon suçlaması

Beyaz Filo'nun ortakları hakkında manipülasyon suçlaması
05 Temmuz 2018 - 19:41 borsagundem.com

SPK, aralarında Gürkan Gençler'in de bulunduğu 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurul ayrıca söz konusu şahıslara ve Flap Kongre'ye borsalarda 2 yıl süreyle işlem yasağı getirildiğini açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beyaz Filo Oto Kiralama (BEYAZ) hisselerinde piyasa dolandırıcılığı nitelikli işlemlerde adı geçen, aralarında SPK tarafından daha önce de yakalanan Beyaz Filo'nun patronu Gürkan Gençler'in de bulunduğu 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, Gürkan Gençler, Seda Turan, Sabahattin Turan, Mustafa Sungur, Halit Madakbaş ve Emrah Türköz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca, söz konusu işlemlerde adı geçen 6 kişiye ek olarak Flap Kongre'ye borsa ve diğer piyasalarda 2 yıl süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi. Söz konusu kişiler daha önce BEYAZ hisselerindeki usulsüz işlemleri nedeniyle ceza almıştı.

İşlem yasaklarıyla ilgili SPK bülteninde şu ifadelere yer verildi:

27.09.2017-08.01.2018 döneminde Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş. (BEYAZ) pay piyasasında piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemleri nedeniyle, aşağıdaki tabloda kimlik bilgilerine yer verilen kişiler hakkında Kurulumuzun V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği (Tedbirler Tebliği)’nin 5/2 ve 6/2 maddeleri uyarınca Borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda 2 yıl geçici işlem yasağı uygulanmasına, söz konusu kişilerden, Seda TURAN, Sabahattin TURAN, Mustafa SUNGUR, Halit MADAKBAŞ, Emrah TÜRKÖZ ve Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm A.Ş. hakkında Kurulumuzun 08.01.2018 tarihli kararı uyarınca 6 ay geçici işlem yapma yasağı getirilmesi sebebiyle, Tedbirler Tebliği’nin 6/3 maddesi uyarınca, işlem yasaklı olarak kalınan sürenin 2 yıllık süreden indirilmesine karar verilmiştir.

BEYAZ FİLO'NUN SİCİLİ KABARIK

Beyaz Filo'nun patronu Gürkan Gençler ve şirket yönetimindeki isimler, Flap Kongre paylarındaki usülsüz işlemleri nedeniyle SPK tarafından yakalanmış, haklarında para cezası kesilmişti.

SPK, Beyaz Filo'nun patronu Gençler'i yakaladı

7 AY ÖNCE DE AYNI İSİMLER

Kurul, 8 Ocak 2018 tarihli bülteninde ise BEYAZ pay piyasasında yapılan incelemeler sonucunda, bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığına dair makul şüphe bulunduğuna karar vermiş, aralarında Sabahattin Turan, Orçun Taştan, Seda Turan, Halit Madakbaş, Ahmet Gençler, Vedat Coşkun, Özkan Öztürk, Emrah Türköz, Mustafa Sungur ve Flap Kongre'nin bulunduğu bir şirket ve 9 kişiye, 6 ay süreyle işlem yasağı getirmişti.

SPK, Beyaz Filo manipülasyonuna izin vermiyor

Yine Flap Kongre yine yasak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zülfikar i09 Aralık 2018 22:59

    allahtan korkun çocuklarımın rızkını y ediniz ölüm var ölüm yedim gimedim çoçuklarıma bir yatırım olsun dedim başka hiç birşeyım yok günlük geçimi bile zor sağlıyorum ne olacak ben ne diyecem çoçuklarıma allahtan korkun ama ölüm var ölüm kefenın cebi yok buda bilin şuan batırdınız benı ne yapacam

  • MURAT TALU06 Temmuz 2018 19:39

    Flap beni batirdi serefsizler madem bu adamlar uckagitci neden hala beyaz filo borsada bizim paramiz ne olucak onlari koruyanlar ve onlarin Allah belasini versin hirsizlar

  • Batum Kemal06 Temmuz 2018 18:23

    Yav bu Beyaz cılar da Ankaralı..

  • t06 Temmuz 2018 12:00

    Bu iş at yarışında dopingli at koşmaya döndü mülti milyoner oldu be

  • halkın adamı06 Temmuz 2018 05:05

    beyaz filonun danışmanı eski denetçi .bunlar 10 yıldır halkı soyup sogana çevirdi

  • Ordu06 Temmuz 2018 04:25

    Sermaye piyasalarını yonetemiyorlar. Bu şirket ilk halka ardından beri sorunlu.

  • Tutankamon05 Temmuz 2018 23:01

    Bu sepebtenmi tavan yaptı flap çok ilginç ceza yedi tavan yaptı

  • Itri05 Temmuz 2018 21:52

    Verilen para cezalarını ödemediler. Mahkemeler de hapis cezası vermez. Yaptıkları yanlarına kar kalıyor

  • Ege05 Temmuz 2018 20:19

    Helal olsun Spk daha yeni mi ceza veriyosun Atı alan kısıklıyı gecti anlayana:))

  • mahmut06 Temmuz 2018 18:50

    spk dıye bır kurumu ben kabul etmıyorum ınsanları soyduruyorlar tek ıslerı bu acıga satıs ımtıyaz emır ıptallerı rezıllık