E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBES'te avantajlı kredi imkanı Resmi Gazete'de---

BES'te avantajlı kredi imkanı Resmi Gazete'de

BES'te avantajlı kredi imkanı Resmi Gazete'de
28 Mart 2023 - 07:24 borsagundem.com

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki katılımcılara sistemde kalmaları şartıyla ihtiyaç duydukları finansman ihtiyacını karşılamak için avantajlı koşullarla kredi çekebilme imkanı sağlayan alacağın devri uygulamasına geçildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile bireyler BES birikimlerini alacağın devri sözleşmesi ile bankaya devredip daha ucuz kredi alabilecek. Değişiklikler 6 ay sonra devreye girecek.

Yapılan düzenleme ile BES katılımcısı, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını (fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin ve benzeri her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere) alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilecek. Bu madde kapsamında devredilen bir sözleşme, mevcut alacağın devri sözleşmesi sonlanmadan başka bir bankaya devredilemeyecek. İşveren grup emeklilik sözleşmeleri de devredilemeyecek.

Borsaya 700 milyon liralık 'BES' katkısı

 

BES fonları borsada 3 milyarlık daha alım yapacak

 

BES şirketlerine TCMB'ye tahvil satma imkanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Frt28 Mart 2023 14:13

    Bu banknot kağıtlarını kim ithal ediyor çok merak ediyorum 2 yıldır halk olarak onlara çalışıyoruz.

  • Mucise Reis : )28 Mart 2023 11:16

    BES ilk çıktığında bana soruyorlardı alalımmı? almayalımmı? katılalım mı ? vb diye.. dediğim şu idi. Borsagundem dede kesın yazmışımdır yıllar önce hemde... git ve altın al dedim. az a zolsun çocuna gr gr onlıne bankadan altın al . faizle sounun yoksa vadeli hesaplı al ve unut. çünku enflasyon olan yerde BEs mes TL hikaye. heleki parasal genişleme olan dunyada BES mı ? : ))  ki BEs kaç yılında lınacak ? emeklı denıyor yahu sgk primli emekliler bile 30 yıl prim ödedi aldıkları TL 2800 felandı şimdi kriz var tl eridi diye 5,500 oldu sonra 7,500 oldu... yahı durum ortada :D sen üretmeyen ekonomnık programın ile para basar surersen olacağı bu. İnsanlar yokluktan temelş gıdalara bile kredi çeker olur. İHTİYAÇ kredisi ne bu yahu ??? ev mi? araba mı? ne saçma kredi adı. normal çalışan biri ihtiyaç kredisi çeker mı? dunayda varmı örneği ? :D  bes 60 yaşında, o deöenme göre 1 kg et+1kg bonfilo parası ve 24 ay öder olur biter :D emeklımış.. boş

  • hasan28 Mart 2023 08:23

    ömrümüz fakirlikten kredi olmuş. Yok başka yerde böyle herşeye kredi. Millet cebinden parası ile alıyor. Ev için sadece kredi çekiliyor. 

  • Mucise Reis : )28 Mart 2023 07:55

    oldu olacak BES bank kurulsun bide :D Kızılay ticarethaneye döndü, sıra BES sisteminde.

  • Hasan28 Mart 2023 08:25

    BES dediğin şey milletin parasını alıp en az %20sini sonsuza kadar faizi düüşk devlet tahviline yatırma yolu. Artık cepte bişey kalmadı kafam rahat benden alabilecek daha para yok