E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBesim Tibuk görevini devredebilir---

Besim Tibuk görevini devredebilir

Besim Tibuk görevini devredebilir
14 Aralık 2015 - 11:45 borsagundem.com

Milli Piyango ihalesi ile adı ön plana çıkan Net Holding'in patronu Besim Tibuk, şirketin yönetimini kızına devredebilir

Türkiye turizmindeki kurumsallaşmış organizasyonların eksikliğini gören Besim Tibuk, 100 kadar tercüman rehber ile beraber 1974 yılında 500 TL sermaye ile Türk turizmine daha yaygın bir hizmet vermek amacıyla Net Turizm A.Ş.'yi kurdu. Çok ortaklı bir girişim olan Net Turizm, bugün sermaye piyasalarında ulaşılan halka açıklık kavramının ilk örneklerinden biri. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk hem iş hem de siyaset dünyasının en renkli simalarından. Yazdığı bir kitapla da ismi özdeşleşen namı diğer 'Asabı Bozuk Adam', Kıbrıs yatırımlarının yanı sıra siyasette de renkli kişiliği İle öne çıkmıştı. Tibuk 41 yıldır şirketlerini yönetiyor. Tibuk, koltuğunu kızı Hande Tibuk'a devretmeye karar vermiş. Para Dergisi'nden İdil Taraklı'nın haberine göre, dört çocuk babası olan Tibuk, en büyük kızı Hande Tibuk’u Net Holding Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatör olarak atamış. Bir sonraki adımda Hande Tibuk’un Yönetim Kurulu Başkanı olması planlanıyormuş.

Hande Tibuk ilk olarak Net Holding'in bir dönem en önemli gündem maddesi olan 'Milli Piyango özelleştirmesi' sırasında ön plana çıkmıştı. Nitekim o dönemde İşler, İşletme okuyup, holdingin hukuk işlerinden sorumlu üyesi Hande Tibuk üzerinden ilerlemişti. Öğrendiğimiz kadarıyla Hande Tibuk şu günlerde yoğun bir şekilde ilk kez gerçekleştirilecek olan turizm yatırımları (Balkan ülkeleri ve Doğu Avrupa), Net Holding ve Net Turizmin birleştirilmesi ve holding bünyesinde kurulan Ekspres Yatırım Şirketi üzerinde çalışmalarını sürdürüyormuş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,42
En Yüksek: 30,72
En Düşük: 28,80
Değişim 3,33 %
FK: 5,79
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 101.159.512
Toplam Adet: 3.389.146
Ağırlıklı Ort.: 29,87
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)