E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'ın golünde kural hatası var mı?---

Beşiktaş'ın golünde kural hatası var mı?

Beşiktaş'ın golünde kural hatası var mı?
08 Mayıs 2016 - 23:10 borsagundem.com

Derbi maçta Beşiktaş'ın golünden önce sahaya bir taraftarın girmesi, akıllara "Kural hatası var mı?" sorusunu getirdi. Eski MHK başkanı Mustafa Çulcu sorunun yanıtını verdi

TT Arena'daki Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Beşiktaş'ın golünden önce sahaya bir taraftarın girmesi, akıllara "Kural hatası var mı?" sorusunu getirdi. Hürriyet'teki haberde, MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, "Kural hatası yok" dedi ve gerekçelerini ayrıntılı biçimde anlattı.

Mustafa Çulcu, herkesin merak ettiği pozisyon için şu değerlendirmeyi yaptı.

"Sahaya giren şahsın oyuna müdahalesi varsa, oyunun durdurulması gerekir. Ancak derbide, Beşiktaş hücumdaydı ve seyirci çok ölü bir noktadan içeriye girdi. Tabii ki bu kabul edilemez bir hadise. Dördüncü hakem bunu önlemeliydi. Ama sahaya giriş esnasında şahsın oyuna müdahalesi olmadığı için arkası dönük olan orta hakem oyunu oynattı. Hakemin golü geçerli sayması doğru. Taraftar, topun bulunduğu, oyunun oynandığı bölgeye girmiş olsaydı mutlaka maç durdurulmalıydı. Dolayısıyla Mete Kalkavan'ın golü vermesi doğru bir uygulama oldu."

İŞTE FUTBOL OYUN KURALLARININ İLGİLİ MADDESİ:

Sahaya taraftar girdi hem de...

 

Rıdvan Dilmen: Sahaya biri girdi mi oyun durur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)