E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeşiktaş'ın borcu açıklandı---

Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Beşiktaş'ın borcu açıklandı
03 Mayıs 2014 - 16:18 borsagundem.com

Beşiktaş'ın 2014 yılı 2.Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, toplam borcu açıklandı. İşte o rakam...

Beşiktaş'ın 2014 yılı 2.Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapılıyor. Taksim Ceylan Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir bölümü hazır bulunurken Divan üyeleri de oldukça yoğun bir katılım gösterdi.
 
- Borç 9 ayda 120 milyon TL arttı
 
Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in konuşmasının ardından Denetleme Kurulu başkanı Feyyaz Tuncel tarafından kulübün borcu açıklandı.
 
Buna göre Beşiktaş'ın toplam borcu: 640.044.011 TL olurken alacaklar ve mevduatlar düşüldükten sonra net borç 568.404.776 TL oldu.
 
"DÜELLO YOK PUSU VAR"
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Divan Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.
 
Vodafone Arena Stadı’nın en büyük sorununun çatı olduğunu dile getiren Orman, şartların oluşmaması durumunda 2 yıl çatısız oynamak zorunda kalabileceklerini açıkladı.
 
Stat, kolej ve Akatlar ile ilgili bilgiler veren Fikret Orman kendisi ve yönetimi ile ilgili eleştirilere’de cevaplar verdi.
 
”Maalesef bizim kültürümüzde düello yok pusu var ” diyerek konuşmasına başlayan Orman bizim kulübümüzde ”Maddi erezyondan çok ahlaki erezyon var” dedi. Hiç bir rakiplerinde 5-10 tane internet sitesi olmadığını anlatan Orman ”Eline laptop alan yazıyor, tehdit oluşturuyor. Bu ahlaksızca ve şerefsizce yapılan eleştirilere cevap vereceğim yer burasıdır” diyerek ”Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Düşünün maça gitmeyin diye kampanya yapılıyor. Bu yapılır mı? Çok kararlı geldim. Bunun kökünü kazımadan da buradan gitmeyeceğim” diye konuştu.
 
"YANLIŞ ANLAŞILMA OLABİLİR"
 
Geçtiğimiz hafta kulüp tarafından yapılan Fenerbahçe’nin ’seyircisiz oynama’ cezası açıklamasının eleştirilmesine cevap veren başkan Orman ”Fenerbahçe ile alakalı yaptığımız açıklamadaki metin biraz yanlış anlaşılır olmuş. Bunu da kendi aramızda konuştuk. Asıl demek istediğimiz Fenerbahçe gibi bizde şampiyonluğa oynayabilirdik ve seyircisiz oynanmamalı düşüncesiydi” şeklinde konuştu.
 
Göreve geldiklerinde Beşiktaş'ın gelirinin 140 milyon lira olduğunu anlatan Orman, rakiplerinin ise 450-500 milyon lira gelirle oynadıklarını kaydetti.
 
Orman, bu gelirlerle kulübün borcunu aşağı indirmenin mümkün olamayacağını vurgulayarak, "Demirören başkanken söylemiştim, artık bu kulübün küçülerek borçlarını kapatma şansı sıfır. Büyümemiz lazım, yoksa borcun altından kalkamayız. Beşiktaş'ın cirosunu artırmalıyız. Stat, Kartal Yuvaları ve inşallah bu sene Şampiyonlar Ligi'ne de katılırsak iyi bir gelir elde edeceğiz ve 400 milyonluk gelire ulaşacağız" şeklinde konuştu.
 
Sponsorluk konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Fikret Orman, "Yeni stadımızın açılmasıyla birlikte sponsorluk anlaşmalarını 250 milyon dolara getireceğiz. Bu stat yapılacak ve biz oraya geçeceğiz. Şimdi ne zaman geçeceğimizi tartışıyoruz. Personelinin maaşlarını ödeyemeyen kulüpten, 2 yıl içinde izni alıp, stadı yapmaya başlamak bize nasip oldu. Hakkımızı teslim edin" değerlendirmesinde bulundu.
 
Başkan Orman, Beşiktaş Koleji ve Beşiktaş'taki benzin istasyonu ile ilgili de üyelere bilgi verdi.
 
"HATA ETTİM"
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, konuşmasının sonunda özeleştiri yaparak, bu sezon için transfere fazla para harcadığını söyledi.
Orman, "Bu sene transfere fazla para harcadım, hata ettim. Bu bir hataysa, başta benimdir" diye konuştu.
 
"BORÇ HİBE OLACAK"
 
Eski kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e olan 103 milyon liralık borca da değinen Fikret Orman, "İki sene kan içtim, kızılcık şurubu dedim. Bir tek Beşiktaş için yaptım bunu" ifadesini kullandı.
 
Demirören ile bugüne dek hiçbir ticari ilişkisinin olmadığının altını çizen başkan Orman, şöyle devam etti:
 
"Demirören ile kontratlar hazırlandı. Bir kısmını bağış, bir kısmını sponsorluk olarak bitireceğiz, geri kalan parasını da vereceğiz ve bu olay kapanacaktır." Fikret Orman, Yıldırım Demirören'in 60 milyon TL'lik bir hibede bulunacağını ve bu paranın amatör branşlara sponsorluk şeklinde olacağını da belirtti.
 
"ADAMIN AKLINI ALIRIM!"
 
“Tapelerde benim anama avradıma sövülmesine, ben Beşiktaş yüzünden sessiz kaldım. Yoksa adamın aklını alırdım. Stadımız her geçen gün yükseliyor. Kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Beşiktaşlıların alın terleriyle bu stat inşa ediliyor. Loca ve VIP koltuk satın alan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yeni sezonda orada hep birlikte olacağız. Sponsorlukların üzerine eğiliyoruz.217.5 milyon TL’lik anlaşmalar yaptık, stat açılana kadar bunu 250 milyon TL’ye çıkaracağız. Ciroyu artırmaya çalışıyoruz.Yeni sponsorluklar, stat ve Şampiyonlar Ligi gibi gelirlerle 400 milyon TL elde etmeye çalışacağız. Önder Özen’e çalışma iradesini biz verdik. Eleştiriyorlarsa beni eleştirin. Onlar bizim personelimiz. Hatası varsa bizimdir, başarısı varsa onlarındır. İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk ile ilgili yeni sezonda teknik yönetimle konuşacağız."
 
'PUSU' TEPKİSİ
 
Divan Kurulu Toplantısı'nda kulüp başkanı Fikret Orman'ın konuşmasının ardından raporların müzakeresi bölümüne geçildi. Bazı üyeler yönetimi eleştirirken, özellikle başkan Orman'ın "pusu" benzetmesine tepki gösterdi.
 
Başkan Orman'ın, "Camianın içinde pusu kuranlar" sözü için, "Sayın Orman bu isimleri deşifre etmeli" diyen divan kurulu üyesi Atıf Keçeci, başarıyla ilerleyen bir yönetimin bazı dedikodular ve suçlamalara maruz kalmasının son derece normal olduğunu fakat suçlama yapanların belgelerle konuşması gerektiğini aktardı.
 
Keçeci, Beşiktaş bütçesinin 8-10 milyon avroluk transferler yapmaya gücü olmadığını savunarak, bu yüzden yönetimin transfer konusunda sıkıştırılmaması gerektiğini kaydetti.
 
Orman'a sert eleştiri
 
Üyelerden Zafer Murat Çetinkaya, Beşiktaş'ın pusuların kurulduğu bir örgüt olmadığına vurgu yaparak, başkan Fikret Orman'ı sert biçimde eleştirdi.
 
Çetinkaya, Beşiktaş Kulübü'nde her şeyin göz göze bakılarak yapıldığını belirterek, "Bu kulüpte kimse kimseden korkmaz, dolayısıyla pusu kültüründen bahsetmek yanlıştır. Sayın Fikret Orman ahlaki erozyondan bahsediyor ama ahlaki erozyondan bahsederken biraz aynaya bakmak lazım. Sayın Orman, siz mi popüler olmak istiyorsunuz, yoksa kulübü mü popüler yapmak istiyorsunuz anlamadım" diye konuştu.
 
Divan kurulu üyelerinden Ali Rıza Dizdar ise Beşiktaş Kulübü yönetiminin takımı şampiyon yapma mecburiyetinde olduğunu ve artık alınacak ikinciliklere tahammülü kalmadığını dile getirdi. Dizdar, paralel yönetimler, pusular ve kumpaslarla hiçbir işlerinin olmadığını bildirerek, "Beşiktaş büyüktür ve böyle şeylerle uğraşmaz" ifadelerini kullandı.
 
Eski Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ise Fikret Orman'ın daha önce katıldığı bir gecede dans ederken çekilen fotoğrafına sosyal medya aracılığıyla yaptığı ve tartışmalara yol açan yorum sebebiyle başkandan özür diledi. Orman, fotoğrafı için yaptığı bu yorum sebebiyle Nasır'a dava açmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)