E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş:4-Torku Konyaspor:0---

Beşiktaş:4-Torku Konyaspor:0

Beşiktaş:4-Torku Konyaspor:0
27 Aralık 2015 - 19:07 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında lider Beşiktaş, ikinci 45 dakikada bulduğu gollerle Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son hafta maçında Beşiktaş, Torku Konyaspor'u ağırladı. Siyah-beyazlılar, maçın ikinci yarısında attığı gollerle Konyaspor'u 4-0 yendi. Goller, 50'de Oğuzhan, 64'te Gomez, 69'da Gökhan ve 80'de Kerim'den geldi. Beşiktaş, puanını 41'e yükselterek 11 yıl aradan sonra ligin ilk yarısını lider olarak bitirmeyi başardı.

Öte yandan karşılaşmanın ilk dakikasında statta elektrikler kesildi. Yaklaşık 8 dakika sonra sorun giderildi ve karşılaşmaya devam edildi.

BEŞİKTAŞ: 4 - TORKU KONYASPOR: 0

STAT: Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Serkan Çınar, Erdinç Sezertam, İsmail Şencan

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 61 Olcay Şahan), Gökhan Töre (Dk. 73 Kerim Frei), Sosa (Dk. 82 Cenk Tosun), Gomez
TORKU KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Mbamba, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 60 Selim Ay), Rangelov (Dk. 81 Ömer Şişmanoğlu), Holmen, Bajic (Dk. 60 Traore)

GOLLER: Dk. 50 Oğuzhan Özyakup, Dk. 64 Gomez, Dk. 69 Gökhan Töre, Dk. 80 Kerim Frei (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 37 Uğur İnceman, Dk. 57 Ali Turan (Torku Konyaspor), Dk. 57 Quaresma, Dk. 68 Gökhan Töre, Dk. 84 Rhodolfo ve Mario Gomez (Beşiktaş)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
10. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında, ceza sahasında Gomez'in gelişine yaptığı vuruşta top yandan dışarı çıktı.
14. dakikada Torku Konyaspor gole çok yaklaştı. Ömer Ali Şahiner'in sağdan ceza sahasına ortasında, ön direkte Bajic'in şık topuk vuruşunda yan direğe çarpan meşin yuvarlak auta gitti.
19. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı serbest atışta, ceza sahasında iyi yükselen Rhodolfo'nun kafa vuruşunda topu az farkla üstten dışarı çıktı.
39. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşta, baraja çarpan top altıpasın gerisinde sol çaprazda Gomez'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda ise meşin yuvarlak üsten farklı şekilde oyun alanını terk etti.
45+1. dakikada sağdan Kibong'un ceza sahasına ortasında, arka direğe hareketlenen Mehmet Uslu'nun vuruşu istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada Beşiktaş öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasına giren Gomez, şut açısını yakalamadığı pozisyonda topu tekrar Oğuzhan'a bıraktı. Önce kaleci Serkan Kırıntılı, ardından da Ali Turan'dan sıyrılan Oğuzhan, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
55. dakikada Quaresma'nın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada ön direkte yükselen Gomez'in yakın mesafeden kafa vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalede bulunduğu top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Daha sonra Serkan topa sahip oldu.
64. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Gomez, sağ çaprazdan yaptığı vuruşta topu kaleci Serkan Kırıntılı'nın üzerinden ağlara gönderdi: 2-0
69. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Sosa'nın pasıyla sağdan hareketlenen Gomez, meşin yuvarlağı ceza yayının sağ tarafında uygun durumda bulunan Gökhan Töre'ye attı. Gökhan, ceza sahasına girerken yaptığı şık vuruşla topu filelere yolladı.
80. dakikada Beşiktaş farkı 4'e çıkardı. Sağ taraftan gelişen atakta Sosa çizgiye inmeden yerden ortasını yaptı. Arka direkte topla buluşan Kerim Frei'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 4-0
90+3. dakikada Cenk Tosun'un ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Serkan Kırıntılı güçlükle topu çıkardı.

Beşiktaş karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 4-0 yenerek devre arasına lider girmeyi garantiledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, müsabakanın 50. dakikasında Oğuzhan Özyakup'la öne geçen siyah-beyazlı ekip, 64. dakikada Mario Gomez, 70. dakikada Gökhan Töre ve 80. dakikada da Kerim Frei'ın attığı gollerle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde üst üste dördüncü maçını kazanan ve 2015'e galibiyetle veda eden Beşiktaş, puanını 41'e yükselterek sezonun ilk yarısını lider bitirdi.

Siyah-beyazlı ekip, sıralamada en yakın takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 4'e çıkarırken, üçüncü sıradaki Galatasaray'la aradaki puan farkı ise 11 oldu.

Bu arada maçın bitiş düdüğünün ardından Beşiktaşlı futbolcular, galibiyet sevincini taraftarlarla paylaştı.

"Üçlü" diye tabir edilen tezahüratı Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo'ya yaptıran taraftarlar, siyah-beyazlı futbolculara uzun süre sevgi gösterilerinde bulundu.

11 SEZON SONRA İLK YARIYI LİDER KAPATTI
Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında aldığı galibiyetle Süper Lig'de 11 sezon sonra ilk yarıyı lider tamamladı.

Ligde 17 haftalık periyot sonunda 41 puana ulaşan siyah-beyazlı ekip, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer aldı ve sezonun ilk yarısını zirvede noktaladı.

Beşiktaş, ligde son olarak 2003-2004 sezonunun ilk yarısını 43 puanla lider bitirmişti.

41 PUAN, 41 GOL
Beşiktaş, Süper Lig'in ilk yarısını 41 puanla zirvede tamamlarken, aynı zamanda 41 kez de rakiplerinin filelerini havalandırdı.

Siyah-beyazlılar, ligin en golcü takımı unvanını da sürdürdü.

ÖZYAKUP LİGDEKİ 5. GOLÜNÜ ATTI
Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Torku Konyaspor karşısında ligdeki 5. golünü attı.

Siyah-beyazlı futbolcu, karşılaşmanın 50. dakikasında kendisinin başlattığı atakta rakip fileleri havalandırmayı başardı ve takımını öne geçirdi.

Oğuzhan Özyakup, ligde daha önce de Gaziantepspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Medicana Sivasspor müsabakalarında birer gol kaydetmişti.

GOMEZ GOLLERİNE DEVAM EDİYOR
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, gollerine Torku Konyaspor karşısında da devam etti.

Karşılaşmanın 64. dakikasında siyah-beyazlı ekibin ikinci golünü kaydeden 30 yaşındaki futbolcu, çıktığı son 5 karşılaşmada da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Ligdeki gol sayısını 13'e yükselten Gomez, krallık yarışında da aynı sayıda golü bulunan Antalyasporlu Samuel Eto'o'yu yakaladı.

Bu arada Beşiktaş'ın üçüncü golünü kaydeden Gökhan Töre ile dördüncü golünü atan Kerim Frei, bu sezon ligde üçer gole ulaştı.

İKİ TAKIMDA DİREKLERE TAKILDI
Beşiktaş-Torku Konyaspor maçında iki takımın da birer pozisyonunda direkler gole izin vermedi.

Konuk ekip, karşılaşmanın 14. dakikasında Bosna Hersekli futbolcu Riad Bajic'le gole çok yaklaşırken, bu pozisyonda meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

Müsabakanın 55. dakikasında ise bu kez siyah-beyazlı ekip, Gomez'in kafa vuruşuyla ikinci gole yaklaştı. Ancak kaleci Serkan Kırıntılı'nın da müdahale ettiği top, direğe çarparak oyun alanına döndü.

ÜST ÜSTE 4. GALİBİYET
Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini aldı.

Ligdeki 10 maçlık yenilmezlik serisini 13. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kaybeden siyah-beyazlı ekip, bu maçtan sonra çıktığı 4 karşılaşmayı da kazandı.

Beşiktaş, söz konusu müsabakalarda Kayserispor ve Galatasaray'ı 2-1, Osmanlıspor'u 3-2 ve son olarak Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup etti.

Ligde yaptığı son 15 maçın 12'sini kazanan siyah-beyazlı ekip, sezonun ilk yarısında iç sahada oynadığı 9 müsabakada ise 6 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgiyle 19 puan topladı.

TARAFTARLARDAN HAKEM ÇINAR'A TEPKİ
Beşiktaş taraftarları, maç boyunca karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar'a tepki gösterdi.

Hakem Çınar'ın 90 dakika boyunca verdiği kararlardan hoşnut olmayan siyah-beyazlı taraftarlar, ilk yarı sonunda "Hırsız Serkan" diye tempo tuttu.

Taraftarlar, arka arkaya gelen gollerden sonra da hakem Çınar'a karşı tepkilerini sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)