E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş, Ümraniyespor'u ağırlayacak---

Beşiktaş, Ümraniyespor'u ağırlayacak

Beşiktaş, Ümraniyespor'u ağırlayacak
30 Ekim 2022 - 13:51 borsagundem.com

Hafta içinde Valerien İsmael'le yollarını ayırıp takımın başına ikinci kez Şenol Güneş'i getiren Beşiktaş, bugün saat 17.00'de Ümraniyespor'u konuk edecek. Maçta Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, HangiKredi Ümraniyespor'u ağırlayacak.

Geride kalan 11 haftada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 19 puan toplayan siyah-beyazlılar, puan cetvelinde 6. sırada bulunuyor.

Henüz ligde galibiyetle tanışamayan HangiKredi Ümraniyespor ise 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle son sırada yer alıyor.

Şenol Güneş ikinci dönemine ikinci dalya ile başlayacak

Atakaş Hatayspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş'ta karşılaşma Şenol Güneş'in siyah-beyazlı takımın başındaki ikinci döneminin başlangıcı olacak.

Cuma günü yapılan imza töreniyle göreve başlayan Güneş, aynı zamanda Beşiktaş'ta 200. resmi maçına çıkmış olacak.

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan ve tedavisi devam eden Rachid Ghezzal karşılaşmada görev yapamayacak.

Sakatlığı nedeniyle Trabzonspor ve Hatayspor maçlarında görev alamayan tecrübeli savunma oyuncusu Romain Saiss'in durumu ise henüz netlik kazanmadı. Takımla çalışmalara başlayan siyah-beyazlı oyuncunun durumu yapılacak son değerlendirmelerden sonra belli olacak. Tedavisi devam eden Emreca Uzunhan'ın da maçta forma giymesi beklenmiyor.

Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Mücadeleyi hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Öne çıkan notlar

- Süper Lig tarihinde Ümraniyespor ile ilk kez karşılaşmaya hazırlanan Beşiktaş, bugüne kadar rakip olduğu 72 takımın tamamını mağlup etmeyi başardı.

- Bu sezon Süper Lig'de galibiyet alamayan tek takım olan Ümraniyespor (3B 7M), sadece 27 dakika skor avantajı yakalayabildi. Bir sezonun ilk 11 maçını galibiyetsiz geçen son takım olan Kasımpaşa, 2010/11'in 11'inci karşılaşmasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

- Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanamayan Beşiktaş (2B 1M), iç sahada daha uzun son galibiyet hasretini Mart-Mayıs 2006 arasında kulüp tarihindeki iki Fransız teknik direktörden ilki olan Jean Tigana yönetiminde yaşadı (4 maç).

- Bu sezon deplasmanda oynadığı dört Süper Lig maçında sırasıyla birer beraberlik ve mağlubiyet alan Ümraniyespor (2B 2M), son karşılaşmada Konyaspor'a 1-0 yenildi.

- İstanbul takımlarını konuk ettiği son altı Süper Lig maçının sadece birini kazanan Beşiktaş (3B 2M), daha önceki 10 karşılaşmada olası 30 puanın 25'ini hanesine yazdırmıştı (8G 1B 1M).

- Beşiktaş, Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana en az topla oynadığı (%49), rakip yarı sahada en az isabetli pas yaptığı (ortalama 150) ve bu bölgede en düşük pas isabet yüzdesinde kaldığı (%72) sezonu geçiriyor. Siyah-beyazlılar, daha önceki sekiz sezonun hiçbirini %55'in altında topla oynayarak bitirmedi.

- Süper Lig'de geride kalan süreçte maç başına en fazla isabetli orta yapan iki takım olan Beşiktaş (6.9) ve Ümraniyespor (6.5), aynı zamanda isabet yüzdesi en yüksek iki ekip (%30). Siyah-beyazlılar, bu şekilde toplam dört gol bulurken; Ümraniyespor ortayla sadece iki gol kaydetti.

- Süper Lig'de ilk maçına çıktığı Şubat 2022'den bu yana en fazla golde pay sahibi olan oyuncu Jackson Muleka (16 gol & 5 asist). Demokratik Kongolu forvet, bu süreçte İstanbul takımlarına rakip olduğu sekiz maçta altı gol sevinci yaşadı.

- Bu sezon Süper Lig'de hem 4+ gol atan hem de 4+ asist yapan tek oyuncu Wout Weghorst (4 gol & 4 asist) ancak Hollandalı santrfor iç sahada görev yaptığı son üç karşılaşmada tabelayı değiştiremedi.

- Ümraniyespor'un Süper Lig'de attığı son dört golün üçünde pay sahibi olan Umut Nayir (2 gol & 1 asist), en üst ligde Beşiktaş'a rakip olduğu üç karşılaşmada gol katkısı sağlayamadı.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Tayyip, Saiss, Masuaku, Gedson, Josef, N'Koudou, Salih, Cenk, Weghorst

HangiKredi Ümraniyespor: Orkun, Popov, Allyson, Mustafa, Onur, Serkan Göksu, Oğuz, Sackey, Geraldo, Del Valle, Umut (BeinSports)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 65,20
En Yüksek: 67,10
En Düşük: 65,20
Değişim -9,94 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,95
İşlem Hacmi 167.702.215
Toplam Adet: 2.566.971
Ağırlıklı Ort.: 65,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)